bugün

Bunun sebebi o yıllarda bayanların çoğunlukta olmasıydı bir çok nedeni daha var. ateist kardeşlerim değil Müslümanlık herhangi Bi dini kötülemek bu kadar kolay değil. Lutfen açın interneti bi araştırın ondan sonra bunca insanın inancını sorgulayın. ergen ergen özenti oradan buradan duyduğunuz şeylerde diğer insanları da kafasında soru işaretleri bırakmayın.
şahitlikte geçerli olandır.
ibadet ve iman konusunda erkeklerin ya da kadınların üstünlüğü yoktur. bu konudaki üstünlük için (bkz: takva) (bkz: ihlas)
yaratan, yarattığı insanın ruhi ve biyolojik durumunu bizden daha iyi bildiği için bu durumun hikmeti o'nun yanındadır.
bize iman etmek düşer.
ayrıca başlığa konu olan ayette geçen diğer emirler neden dikkate alınmamış ki. oysa ne güzel öğütler verilmiş.
boşuna hz.muhammed ilim cinde bile olsa gidip alınız dememiş.

kadınlar fıtratları itibariyle duygusal varlıklardır ve olaylara duygularını karıştırıp gerçeği saptırabilirler bu yüzden adaletin tecellisi noktasında yüce yaratıcı kuranı kerimde bu şekilde hükmetmiştir. durumu bir örnekle somutlaştırmam gerekse adet döneminde bir kadın düşünün hormonel dengesi alt üst olmuş sağlıklı düşünemiyor, karar mekanizması sağlıklı işlemiyor kendisini şahit yaparmısınız? tabi ki hayır.
bugün parmakla gösterdiğiniz ab hukukunda bile türkiyede ki bazı özel mahkemelerde bile "öğretmenlerin " mahkemede şahit tutulması kabul edilmez peki neden? bazı meslek grupları karakteri şekillendirir öğretmenlik mesleğide bunlardan birisidir çocuklarla, gençlerle sürekli sürekli ic ice olduklarından insancıl yönleri fazla gelişmiş duruma hissi yaklaşma olasılıkları fazladır. bu yüzdendir ki öğretmenlerin şahitliği kabul edilmez. bu minvalde bok atmak içinde değilde gerçekten anlamak için okursak kuran-ı kerimde mantıksal hic bir tuarsızlık olmadığını da ha iyi idrak etmiş oluruz.
Kitabın değiştirildiğinin kanıtlarından.
kardeş tefsir diye bir şey vamış duydun mu?
abuk sabuk kitaplara inanırsanız olacak olan şey.
(bkz: Şeriat isteyen kadın)
Allahin Kadının omuzlarina, erkeğe yüklenen yükün yarısını yuklemis olmasi, hesap gunune iman eden bir kadını rahatlatır, germez.
"2 kadınin 1 erkeğe eşit olması" diyerek sevimsiz bir tabir kullanılması, dinimize göre kadın ve erkek arasında hiçbir üstünlük farkinin olmadığı gerçeğini değiştirmez.
Şahitlik konusunu sırf işine geldiği için olaya at gözlüğüyle bakanlara tek sorum var;

Sokakta cinayet işlendi varsay. Olaya annenin mi şahit olarak yazılmasını istersin yoksa babanın mı?

Annenin yazıldığını varsay. Annen adliyelere, ağır ceza mahkemelerine girecek. Cinayet işleyen taraf anneni hasım olarak görecek.

Sence bir erkekle kadının bu gergin olayı kaldırması bir olur mu?

Diğer taraftan annenin yanında bir başka kadın olduğunu yada olmadığını değerlendir. işin strestini kaldırma babından.

Kadın, olayın sonunda zanlının ceza almasına dayanamaya bilir. Çünkü kadın erekeğe nazaran çok daha merhametli, şevkatli ve nazik bir varlıktır. Bu olayda kadın ve erkeği eşit görmek insafsızlıktır.

Daha kadının; lohusalık, adet dönemi, adet öncesi, doğum sonrası, hamilelik, emzirme dönemi, menopoz piskolojisine ve gerginliğine girmiyoruz bile ki, bu kadının ömrünün en az yarısını kaplar.

Yani bura da görüldüğü gibi kadına tolerans var aslında.
Sokak ortasında, herkesin gördüğü cinayete erkeklerden şahitlik yapan yok kaldıki kadın nasıl bu işi kaldırsın?

Miras meselesin de kadın erkeğin evine yerleşiyor ve evin geçimi erkeğe aittir.

Şayet kadın evine yerleşip, evin geçimini kadına verecek erkek varsa kendine has bir fetva çıkarılır.

Edit: ilmi olan varsa tartışalım. Daha sıçtığı kundak kurumamış, gün görmemiş, ergen ruhlu trolleri muhatap almam.
Evrensel kitabin, evrensel olmadigini kanitlayan ayetlerden birisidir. Kadinin sahitligi, miras, 4 kadina kadar evlenme hakki ve cariye kavrami ile bu kadar kadini ikinci sinif yapan bir kitabin bir erkek tarafindan yazildiginin kanitidir.
Dinde adaletin olduğu gerçeği insanlara yüklenen yükü kaldırımama gerçeğini değiştirmez.

Yukarda konunun iyi anlaşılması için bir empati örneği var.

Sokak ortasında işlenmiş bir cinayete, annesinin şahitliğini babasıyla aynı derecede görenler varsa samimi bir şekilde yazsınlar.

Boş uzatmanın anlamı yok.
Anlamakta güçlük çekenler için o günün şartlarında kadın hakları toplum tarafında pek önemsenmediği için olabilir. Şayet tek kadının şahitliği Kimileri tarafından yadırganma olasılığına karşı iki kadının şahitliği daha mantıklı gelmektedir.

Kendim düşüncemle.