bugün
- iyi insan olmanın hiçbir işe yaramaması15
- 4 mayıs 2025 fenerbahçe beşiktaş maçı32
- osmanlı yı yeniden kuracağız13
- uyudun mu yazan kız11
- iyi geceler15
- ali koç11
- ramadan fahriden8
- sırrı süreyya önder43
- kader doğuştan yazılı bir şey midir8
- 3 mayıs türkçüler günü17
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri12
- en sevdiğiniz sözlük ahmeti9
- 13 yıl önceki fotoğraflarınız11
- 4 mayıs özgür özele saldırı30
- bir ilişkinin kısa sürme sebebi14
- anın görüntüsü14
- kemalist erkekler gizli eşcinsel midir8
- yazarların sahip olmak istedikleri süper güçler11
- garanti bankası13
- piyasadaki en adam gibi sigaranın rothmans olması14
- gerçeği aramak9
- sözlüğün 18 yaş altına hitap etmesi14
- stanley termos olmazsa ben pikniğe gitmem12
- kendini esmer sanarken birden sarışın olan kız19
- mokv nerede8
- nihal atsız türkçülüğü vs atatürk türkçülüğü13
- akrep burcuyum soruları alayım9
- diyanetten skandal cuma hutbesi16
- akp belediyelerinin hiç yolsuzluk yapmaması29
- 3 mayıs 2025 galatasaray sivasspor maçı16
- akp ve chp'nin birbirinden farkı olmaması10
- uludağ sözlük zirvesi32
- tas kafa saç modeli10
- koltukta uyumak12
- ekrem imamoğlu8
- otizmliye cennet garanti mi15
- 80 yaşında olmak11
- ülkemde başı açık kadın istemiyorum14
- müge anlı mı esra erol mu9
- faiz yemenin wow haram olması11
- kemalizm9
- masklavinin bu aralar çok gergin olması32
- vampirov'a sorular17
- küresel nerde yahu9
Bazı sofy amcaların telefonu kapatırkendediği ve bazı dini filmlerde gördüğüm olaydır. Anlam veremediğim bir durumdur.
--spoiler--
yaram var ve konuya ilşkin anlatacağım bir hikayem.
misket yuvarlayıp arkadaşları üttüğüm dönem. henüz pantollar kısa ve banyo yapmanın pazardan pazara olduğu vakitler.
babam solcu. rahmetli ecevit'le büyümüş. adam öldü hala "o varken" diye başlar siyasi cümleleri.
amcam ve abim sağcı. her pazar "spor stüdyosu" ekrana girince başlayan futbol kızdırmacaları, sabah kahvaltılarında ise politika havasına bürünür. nerden gelir sabah sabah akla o kelimeler bilmem. her daim amcam baba ve abim siyasi olarak anlaşamazlar, abim ve amcamın kurduğu kutsal ittifak, babamın siktir çekmesiyle isyan bastırılırdı.
sonra teyze oğlu peydahlandı. yok zaten vardı da, dinci hümanist ibne gibin bişey olmuş. lan zaten ailenin içi meclis gibi, bu ne şimdi? neyse, teyze oğlununda aileye katılmasından sonra, sağcıların sandalye sayısı 3 e yükseldi. kahvaltı masası yani.
sonra,
babam vs abim+amcam çarpışmaları devam ederken, teyzeoğlu da katılmaya başladı bunlara. yalnız odaya her girdiğinde selamunaleyküm, odadan su almaya çıksa bile selamunaleyküm diyordu. lan ilk zaman biraz garipsedim. sonra baymaya başladı. sıkıldım. aralarına girmemeye karar verdim.
ten years later..
babam: göbeği ve siyasi düşünceleri aynı.
abim ve amcam: ortak iş yapıyorlar. global komünizm ve para kazanma arzusu öyle becermişki düşüncelerini evlerden ırak. bu kadar asimile olunur.
teyzeoğlu: saçlarını uzattı. keman çalıyor. şerefsizde tip de var. bi ara dikkat ettim, telefonu kapatırken;
t.oğlu: tamam baba var mı bi isteğin?
ben: yok sağol. senin var mıdır
t.oğlu: eyvallah. hayde eyvallah..
hani lan selamunaleyküm'e ne oldu? ya hümanist din kokteyli profiline? öyle işte.. baskı altında, ertesi gün cennetin tapularını dağıtacakmış hissiyatı verirseniz çocuklara, böyle patlar. deforme olmuş, vaktinden önce ocağın üstünden alınmış düşünceler.
hayat işte.
--spoiler--
yaram var ve konuya ilşkin anlatacağım bir hikayem.
misket yuvarlayıp arkadaşları üttüğüm dönem. henüz pantollar kısa ve banyo yapmanın pazardan pazara olduğu vakitler.
babam solcu. rahmetli ecevit'le büyümüş. adam öldü hala "o varken" diye başlar siyasi cümleleri.
amcam ve abim sağcı. her pazar "spor stüdyosu" ekrana girince başlayan futbol kızdırmacaları, sabah kahvaltılarında ise politika havasına bürünür. nerden gelir sabah sabah akla o kelimeler bilmem. her daim amcam baba ve abim siyasi olarak anlaşamazlar, abim ve amcamın kurduğu kutsal ittifak, babamın siktir çekmesiyle isyan bastırılırdı.
sonra teyze oğlu peydahlandı. yok zaten vardı da, dinci hümanist ibne gibin bişey olmuş. lan zaten ailenin içi meclis gibi, bu ne şimdi? neyse, teyze oğlununda aileye katılmasından sonra, sağcıların sandalye sayısı 3 e yükseldi. kahvaltı masası yani.
sonra,
babam vs abim+amcam çarpışmaları devam ederken, teyzeoğlu da katılmaya başladı bunlara. yalnız odaya her girdiğinde selamunaleyküm, odadan su almaya çıksa bile selamunaleyküm diyordu. lan ilk zaman biraz garipsedim. sonra baymaya başladı. sıkıldım. aralarına girmemeye karar verdim.
ten years later..
babam: göbeği ve siyasi düşünceleri aynı.
abim ve amcam: ortak iş yapıyorlar. global komünizm ve para kazanma arzusu öyle becermişki düşüncelerini evlerden ırak. bu kadar asimile olunur.
teyzeoğlu: saçlarını uzattı. keman çalıyor. şerefsizde tip de var. bi ara dikkat ettim, telefonu kapatırken;
t.oğlu: tamam baba var mı bi isteğin?
ben: yok sağol. senin var mıdır
t.oğlu: eyvallah. hayde eyvallah..
hani lan selamunaleyküm'e ne oldu? ya hümanist din kokteyli profiline? öyle işte.. baskı altında, ertesi gün cennetin tapularını dağıtacakmış hissiyatı verirseniz çocuklara, böyle patlar. deforme olmuş, vaktinden önce ocağın üstünden alınmış düşünceler.
hayat işte.
--spoiler--
konuşma başlarken demesi gerekirken sonunda söylemesi hatların biraz karıştığına işaret olabilir.
allah'ın selamı üzerinde olsun manasında olduğundan yadıranmayası eylem.
güzel bir davranıştır. hem ilk karşılaşıldığında, hem de ayrılırken bu şekilde selamlaşmak islami bir adettir.
dilimizde daha çok konuşmaya başlarken veya karşılaşıldığında söylenen bir sözcük olması hasebiyle yadırganan ama alışkanlık icabıysa eğer çok da üstüne gidilmemesi gereken eylem. *
anlamı göz önüne alındığında, herhangi bir faaliyete başlarken vaya sona erdiririlirken söyleniyor olması farklılık arzetmez.
alperenci gençlik çok yapar bunu. bulundugu ortamı terk edince ''hayde selamun aleyküm'' der ve uzaklaşır. bildiğim kadarıyla allah'ın selamı üzerinizde olsun diye söylenirmiş.
konuşmayı da merhabayla bitirmeyi bekleten durum.
selamın aleyküm merhaba değil allah'ın selameti üzerinde olsun demektir. Aynı selameti ayrılırken de diler, mesele bundan ibarettir.
güncel Önemli Başlıklar