bugün

öncelikle komplo teorisine değinmemiz gerekirse; bir durumu/bireyi/şeyi saplantı haline getirip onun hakkında gerçekliği olmayan, gerçekle örtüşmeyen şeyler düşünmek.
ben böyle tanımladım. daha iyisini yapabilecek biri varsa ya şimdi çıksın, ya da sonsuza kadar sussun.

evet efendim,
komplo teorimizi kurduk diyelim, olabildiğince işkembeden attık, götümüzden uydurduk, kavağa çıktık hava aldık; indik gölgesine oturduk.
teorimiz oluştu.
ama bir yerlerde bir eksik var. olmuyor. birine anlatsanız inanmayacak. kaçış yolu arıyorsunuz ama bulamıyorsunuz. siz inandınız teorinize. çok da güzel oldu, çok da iyi oldu taam mı?

şöyle kurgulayalım; bekar erkeklerin erken ölmesi. evet. bunun üzerinden gidelim.

yıllardır duyarız, live fast die young. benim çevremde ingiliz, avustralyalı, amerikan çok olduğundan bu dilde duydum. neyse efendim, güzel türkçemize de çevirelim ki genç dimağlar böylesi ulvi bilgilerden mahrum kalmasın: hızlı yaşa genç öl.

bunu kim ortaya attı? kadınlar. bakın komplo teorisini oluşturuyorum. kopmayın.

hızlı nasıl yaşanır? bol bol gezersin tozarsın, karılar kızlar, oh. evlenip balayına gideceğine, bekar kalıp alayına gidersin. aslansın lan. adamsın. adamın mağma tabakasısın.

e hatun kişiler de bunu ister mi? üç gün onla beş gün bununla? olmaz. o sebeptendir ki hatunlar demişler; ''hızlı yaşarsan genç ölürsün. erkenden gidersin tahtalıköye. sen iyisi mi evlen, çünkü bekar erkekler bu hızlı yaşamdan dolayı hemencecik hakkın rahmetine kavuşuyor.''

peki şimdi bunun ne kadar saçma bir argüman olduğunu tartışmaya beis duymuyorum. o sebeple bekar erkekler çabuk ölür lafı, bir noktada tıkanacaktır.
işte burada ünlü türk düşünürü, büyük üstat, duygu insanı; bülent ortaçgil, uzak ormanlardan, ağaçları devire devire; bindiği çift kafalı aslan yeleli geyik ile geliyor, ve size şu güzel anahtar soruyu veriyor:

olamaz mı?

evet, olamaz mı?
bekar erkeklerin erken ölmesi, mantıklı olamaz mı?
© copyright 2005 - 2026