eli ne kadar açık, ne kadar cömert olursa olsun kitaplarını emanet okumaya bile vermek istemeyen insandır.dosttur kitaplar onun için.yalnızlığınıda, dertlerinide,gecenin karanlığınıda sayfalarında kucaklamıştır,avunmuştur.ve her avunduğunu sandığı anda dostundan birşeyler almıştır aslında. O yüzden doyumsuzdur kitap konusunda. tek arkadan vurmayan, derdini dinleyen ve ona her satırda birşeyler katandır,karşılık beklemeden.
kitap okurken tad alan insanların hastalığıdır. obezite gibi yedikçe yiyesin, okudukça okuyasın gelir.
Parasını kitaplara harcayan, evde kitapları koyacak yer bulamayan insanın hastalığıdır.
hastalık olarak yakalanılmak istenen ender hastalıklardandır.
(bkz: aa bu benim lan) *
alırsınız bu hastalıktır, çünkü başkasından 3 günlüğüne bulup okuyabileceğiniz bir kitapken, sizin olsun istersiniz. en azından ben böyleyim. manyak mıyım ne!??
odanızda kitap koycak yer kalmamış ve yerlere kule yapmaya başlamışsınızdır. okumak için sıraya koyduğunuz kitaplar kulesi bir haftada biter ama yenileri çoktan gelmiştir zaten.. okumaktan gözleriniz bulanana kadar okursunuz..
her gördüğünüz kitapçıda en az bir saat geçirirsiniz, ki elinizde değildir zaten..
ve kimseye ama kimseye bırakın kitaplarınızı vermeyi okuyup üstüste kule yaptığınızda kule bitimindeki tozları bile vermezsiniz..

ve anneyle yaşanan diyaloglar şu şekilde olabilir:

-step back
+anne

saat : öğleden önce(!)..
gidilecek mesafe: yarım saatlik uzaklık..

+nereye bakiim?
-kütüphaneye gidiyorum, bir de kitapçılara bakıcam. bikaç kitap alır dönerim
+hımm iyi akşama erken gel, kendini kaybetme..
kitap çaldırır.
kitap avutur...
babadan gelen harçlığın bir haftada suyunu çekmesine sebep veren , otobüs, kira bilumum harcamaların parasını dost'a *girdikten on dakika sonra tükenmesine neden olan , tedavisi olmayan hastalıktır.
alıp alıp okuyamazlar , ilk önce elinizdekileri tüketin sonra alırsınız (bkz: kime söylüyorsam)
kitap okumakla aşama kaydedecek hastalıktır.
almak ve okumamak ciddi bir sorundur. eğer sırf almak hava atmak için oluşan bir hastalıksa tıpkı tebeşir tozu içip vücut sıcaklığınızı yükseltmek gibi gülünç komik kısa süreli işe yaran bir davranıştır.
kitap fuarlarına gidilmesi durumunda son derece dikkatli ve temkinli olmayı gerektiren bir "hastalık"tır.
genelde, aşırı sürükleyici ve etkileyici bir kitap okuduktan sonra, kitapseverin, o kitabın boşluğunu doldurmak amacıyla sürekli farklı kitaplar alıp aradığını bulamamasından dolayı ortaya çıkan hastalık.
sadece kitaplara tutku derecesinde bağlı olan kişilerin yakalandığı çok hoş bir hastalıktır.
kitaba başlayıp okumaya vakit bulamamakla ve beğendiği diğer kitapları da alıp hepsini bir gün okumak suretiyle rafta bekletmeyle devam eder.
Yılda bir kere kitap fuarına giderek tedavi edilebilir.
parası olan insanların yaptığı eylemdir. malum öğrencilik, bi kitabı 7 kişi dönüyoruz.
tedavisi yoktur, en güzel hastalıktır, evdekilerin ( evet hala annemden harçlık alıyorum) durumu kabullenmesi ile huzura erdirir.
kitaptan dağ olsa bile alırsın almaya devam edersin.
beğenilen bütün kitapların alınması ama okunmaması ya da herkesde var diye bir sürü kitap alınıp raflarda yıllarca beklemesi durumudur. bir de izlenilen filmin kitabı varsa hemen alınması da var, izlediğin şeyi niye okuyorsun ki sadece isimleri değişiktir.
keşke bulaşıcı olsaydı denilen hastalık. başka söze ne hacet.
kitap okuma hastalığına geçerse daha güzel olur, tedavisi yine kitaptır.
öyle bir hevestir ki genellikle hep önemli bir buluşma zamanında cepteki paranın önemli kısmının harcanmasına sebep olur.
Insanı maddi açıdan zorlayan bir hastalıktır kendisi.
bendeki hastalıktır bazen okunacak daha çok kitap varken yeni kitaplar alırım, tıp literatüründe mutlaka bir açıklaması olmalı bu hastalığın.