bugün

muz cumhuriyetidir sanırım. hayır başka bi yerse söyleyin biz de bilelim yanına bile yaklaşmayalım.

hani biraz da işin içinde olduğum için sürekli araştırıyorum eğitim sistemlerini falan, özellikle avrupa'yı. kendi yetiştirdiği, yıllarca okuttuğu öğrenciyi sınava sokan, sokana kadar da sikmedik beyin hücresi bırakmayan tek ülke bizimki, yanlış anlaşılma olmasın muz cumhuriyetinden bahsediyorum.

hala öss, veya ismi her ne skimse, gibi saçma sapan sınavlar altında insanların hayatlarını siken başka bi ülke var mıdır bilmiyorum. eğer varsa mesaj atın olm ciddiyim.

ondan sonra beyin göçü diye ağlıyorlar. e yuh ya sen bu mantaliteyle eğitim ver ondan sonra niye bizim kalifiye mühendisimiz yok niye dünya çapında doktorumuz yok (bana tek tük örneklerle gelmeyin)

sözün özü, en kısa sürede bırakılıp gidilecek olan ülke bu. sabırsızlanıyorum.
ya bırakınız efenim, bu ayakları. yok öyle 3 köfteye 5 ekmek. sınaycak tabi. sonra salla başı al maaşı memurları. idarei maslahtçı zihniyet tırla gitsin demi? sınayacak tabi ki devlet, gelişmş bir devlet için , devlet görevlileri de sürekli olarak kendilerini geliştirmek zorunda. yattığı yerden para kazanma devri sona ermeli, kendini geliştiremeyen , kendinden iyi olana koltuğu bırakabilmeli ki toplum gelişsin.

geçiniz efenim geçiniz, bu populist mavraları.
bunu ben yapıyorsam kesin iyidir demeyen ülkedir. öz eleştiri yapıyorsa daha da güzeldir.
(bkz: türkiye)
insanların eğitim hakkını üç köfte beş ekmek üzerinden hesaplamaya devam edenler oldukça normaldir bu devlet de, onlara verilen eğitim bile çoktur. yazık mına koyayım sizin beyin hücrelerinize.

sen öğrenciye sosyal hiçbir şey sunma, kendini geliştirebileceği hiçbir şey verme ondan sonra de ki gelişmiş olan gelsin. yok öyle şey.

eğitim almakla iş yapmak kavramını ayıramayan adamlarla tartışılacak konu değil bu zaten, sikerler.
avrupayı , amerikayı, g8 in tamamını oluşturan ülkelerdir. hatta g20de de oldukça çoktur bu ülkeler.
avrupadan amerikadan veya bilumum ülkeden biri değildir. çoğu ülkede referans mektubu yeterli bir belge olurken genelinde de parasını verdiğiniz takdirde -ki çok cuzi meblalardır- çoğu bölümü rahatlıkla okuyabilirsiniz. tıpı falan saymadım onlar istisnadır. ki devlet zaten o verdiğin paranın kat kat fazlasını kazandırabilecek şekilde yapılanmıştır.

hayır benim ezilme veya altta gibi bir sıkıntım yok sistemle ilgili fakat insanların sadist olduklarını görmek cidden çok üzücü. yazık kimlerle aynı nefesi paylaşıyoruz baksana.
yirmi dört bin öğrencinin 0 çekme kapasitesinde olduğunun bilincinde olan ülkedir. bırakın sınasın efendim.
--spoiler--
çoğu ülkede referans mektubu yeterli bir belge olurken genelinde de parasını verdiğiniz takdirde -ki çok cuzi meblalardır- çoğu bölümü rahatlıkla okuyabilirsiniz.
--spoiler--
arkadaşım bahsettiğin şartlar türkiye de de aynen var. vakıf üniversitelerinde basit bir puan barajını aşarak okuyabilirsin. cüzi(!) bir ücret ödeyerek. o cüzi dediğin ücret için amerikada gelenek oluşmuş, çocuk doğar doğmaz üniversite parası için hesap açtırıyo adamlar. cüzi müzi değil atma yeme şidmi ortalığı. ne yani ne istiyorsun sen onu söyle, boğaziçi iktisata sen de gitmek istiyosun türkiye 100.cüsüde. sen diyorsun ki ben barajı geçemedim ama beni de al, ben aslında özümde çok zekiyim. eğer kontenjan sınırlı ise sınav zorunludur. hakkaniyete uygundur. ben zenginim ders çalışmama gerek yok, ama aslıdna zekiyim diyorsan bsg derim o halde. sırf parası var diye kimseye tıp mıp okutturulmaz, yada hukuk. okutturulmamalı yani, o kadar insan arasından en iyilerini seçip alıyosun. türkiye üniversite eğitimi asıl olarak devlet eliyle dağıtılan bir hak. oda en hakkaniyetli şekilde dağıtıyor. aklına ne var söylesene sen onu, hala kabullenemiyor musun, 100bininci olmayı, hala en zeki benim boğaziçi benim hakkım mı diyorsun. biraz izan biraz insaf.