bugün

çok zor bir şey. toefl, kpds falan hak getire. öyle her eline klavye geçiren eleştiremez arkadaş. önce bir dizi aşamadan geçmen lazım. ne bileyim gözle görülür bir şeyler yapman lazım. en başta bir devlet kur. ondan sonra. hatta ondan sonra eleştiri sırası gelmesi de kesin değil. sıraya alınırsın sıran geldiğinde ışık yanar ve çağrılırsın. ayrıca gelirken bir adet vukuatlı nüfüs kayıt örneği ve ilmuhaber getirmelisin. saçın kesili, papuçların boyalı olsun. eeee başkaa???
bu ülkede 301 gibi bir yasa ve kolluk kuvvetleri siyasete egemen oldugu sürece zor gibi duran haktir. lakin kemalizm bir düşünsel sistem olarak değerlendiriliyorsa* eleştirilmelidir. yoksa dogmalaşan her sistem gibi yok olmaya mahkumdur. buna da diyalektiğin doğası diyorlar.
kemalizmi, atatürkçülüğü eleştiriyorum diye saçma sapan cümleler kurup atatürkü eleştirmemek gerekir.

zira atatürkçülük bir devrimler sistemidir; atatürk bir şahıs.

atatürkçülüğü eleştireceksen yerine konulabilecek bir sistem önermelisin, atatürkü eleştiriyorsan da onun yapabildiğini ya da daha fazlasını yapabilmelisin. klavye başına geçip ahkam kesmekle, şöyle yaptı böyle yaptı demeyle olmaz.
unutmadan bir de zeka gereklidir bu hakkı kazanabilmek için.
kemalizm yoktur, kemalist düşünce vardır.

(bkz: kemalizmin doğuşu)
mantıklı olmakla kazanılabilecek bir haktır.sözlükte yazılanlar hakkında yazarlara dava açılmayacağına göre eleştirmek isteyen eleştirir ama bu eleştiri doğru kaynaklara dayanan bilgi içeren eleştiriler olmalıdır.yok atatürk dinsizmiş yok atatürk kürtleri kesmiş gibi angutça sözler sarf edilirse bu eleştiri olmaz sıçmak olur.kemalizm konusunda rahatsız olduğunuz bir konu varsa araştırırsınız yanlış olanı anlatmak için kaynak göstererek konuşursunuz ve bu eleştiriye de aynı şekilde cevaplar gelir.sözlükte şimdiye kadar yapılan şey kemalizm veya atatürk eleştirisi değil sadece bok atmak ve ilkokul seviyesinde iğrenç esprilerle dalga geçmektir eğer bunu eleştiri olarak görüyorsanız size fazla söz etmeye gerek yok.