bugün

yavaş diyeni hala anlamamaktayım. büyük bir projemiz var. java kullanıyoruz. yayınlayıp para kazandığımız anda lisans ücreti vs. ödememiz gerekir mi gibi sorularımız var.

csharp ile karşılaştırma yapamadık hız için 3.430 satır java kodunu bir de tekrar csharp ile mi yazalım.
bir çok telefonda bulunan işletim sistemi. nokia 6230, nokia 301, samsung 5611 vb.
javada heryerde çalışır, c#'da heryerde çalışır. artık cross platform mantığı var. bu tartışmalar eskide kaldı. xamarine yada mono gibi ide'lerde ister java ister c# ile kodlarınızı yazın sonrasında uygulamanız ios, windows phone, android,.. nerde isterseniz çalışsın.

zaten dil olarak çok benzerler. bunun sebebi her ikisininde c ve c++ dillerinden türetilmeleridir.

teknik olarak herhangi bir bilgisayarda her ikiside en başta çalışmaz. eğer java uygulaması kuracaksanız o bilgisayarda JVM yani java virtual machine kurulu olması gerekli. eğer c# uygulaması kuracaksanızda o bilgisayarda .NET kurulu olması gereklidir. Ek bilgi olarak windows xp ve vistada .net daha sonradan indirilmesi gerekliyken windows 7 ve sonrasında .net dahili olarak gelmeye başladı. yani artık c# uygulamanız harici bir platform kurmadan çalışmakta.

javamı iyi c#mı iyi diye saçmasapan bir tartışma var. java iyi diyelim java öğrenelim tamamda eee sonra ne olacak cv sitelerini bi açacaksınız çoğu firma c# bilen yazılımcı arıyor. hangi dilin iyi olduğuna firmalar karar verir. bazı firmalar microsft'a güvenirken bazıları sun macrosystem'e güvenir. bazıları her ikisine birden güvenmez php'ye güvenir. yani hangisini bilirseniz bilin o en iyi yazılım dilidir. eğer yazılım diline hakimseniz işsiz kalmazsınız.

ayrıca hiç bir dil online olarak öğrenilemez yada kitaptan dil öğrenemezsiniz. öğrendim diyen varsa o ancak 2 döngü kurar ve yazılımcıyım sanar. o kişi yazılımcı değildir. değişkenin ne olduğunu bilir ama bir değişken oluşunca ram'de neler olur neler biter ne kadar yer kaplar, stack nedir heap ne zaman kullanılır bilmez. değişken değişkendir der geçer. c#için araştırın Türkay Üzülmez yada Ayhan Güney gibi c# konularında uzman yazılım eğitmenlerinden eğitim alın. java için benim kendi tercih ettiğim eğitim firmasını tavsiye edebilirim http://www.bilginc.com/eg...li-java-programcisi-ocpjp . yazılım için iyi düşünün, çok iyi bir meslek ama çok zorlar. zora gelemiyorsanız hiç uğraşmayın. görürsünüzki örneğin muhasebe mesai saati bitince çıkar evine gider ama sizin yapmanız gereken o kadar çok şey vardırki mesai saati diye bir kavramı unutursunuz. ama muhasebeden daha fazla kazanırsınız ve daha saygın bir mesleğiniz olur. her şeyi bırakın ülkenize faydanız olur. üçüncü dünya ülkesi olmaktan ancak teknoloji, bilgi ve bilimle kurtuluruz.

saygılar.

edit : internetten öğrenilmez diyenlere inanmayın diyenler olmuş. arkadaş ülkedeki eğitim seviyesinden bihaber sanırım. daha toplama yapmayı bilmeden üni bitiren var. klasik olacak ama bilişim avrupada çok erkenden ders veriliyor. ancak bir avrupa eğitimi almışsanız internetten öğrenirsiniz.

edit 2 : benim bildiğim dil daha iyi yawww gibi tartışmalar yazılımın gelişmesine katkı sağlamaz.
Başlamayı düşündüğüm fakat program ile yarım saat bakıştıktan sonra sikerim javasınıda androidini de diyerek sildiğim programdaki kodlama dilidir.
yeni başlayanlar, tam olarak anlayamayanlar ya da dersin bir kısmını kaçıranlara kafayı yedirten programlama dili.
öyle böyle değil küfürlerim. oldukça yaratıcı küfürleri ortaya çıkarmamda yardımcı oluyor ayrıca.
güzel ve popüler bir dil. biraz ingilizce de katarsanız yanına sadece türkiye değil tüm dünyada işsizlik sıkıntısını yaşamazsınız.
güzel bir dil. biraz ingilizce ile dünyanın neresine giderseniz gidin ekmek yiyebilirsiniz. zor değil.
Primitive ve Referans tipler arasında bazı farklar bulunmaktadır.

Eğer primitive tiplerle çalışılıyorsa sakladıkları değerler de yine primitive değerlerdir. Bunlar basitçe bilinen int, char, short, double, long, boolean olabilir.

Referans tipler sınıflar ya da arrayler olabilirler. Referans tiplerin değişkenleri primitive değerler yerine adresleri saklar.

Primitive tiplerde kopyalama işleminde değeri kopyalanırken, referans tiplerde o referansın adresi kopyalanır.

Belki de en önemli fark karşılaştırma işlemlerinde. Primitive tiplerde karşılaştırma yaparken değerler karşılaştırılır.

Örnek

int a = 5, b = 5;

a == b ===> true

Ancak referans tiplerde karşılaştırma adresler üzerinden gerçekleştirilir. iki farklı referans tip atamasının sonucunda adresler farklı olacağından karşılaştırma sonucu da yanlış olur.

Integer a = 5;
Integer b = 5;

a == b ===> false

Adresler eşit değildir çünkü.

Bu bağlamda primitive tipli bir method yine geriye değer döndürürken, referans tipli methodlar adres döndürürler.

Primitive tipler stack bölgesinde saklanırlar ki bu da garbage collection işlemini yaşamamaları demek. Bu sayede heap kısmında da performans elde edilir.

Referans tipler heap kısmında yer alırlar. Bellek yönetimleri garbage collector tarafından yapılır ki java gibi dillerde jvm ne kadar izin veriyorsa o kadar yönetilir. Bu da performans kaybı yaşatabilir.

Referans tipler oluşturulunca her referans tip için heapte adres tahsisi yapılır. Performans kaybına sebep olabilir.

Bir de javada string galiba sadece referans tipindeydi. Bunun için struct gibi çözümler kullanılıyor.
üzerine düştüğüm dildir..

öyleyse mutlaka mükemmeldir!
bu dili bilen adamın aç kalacağını sanmam. nedenini bilmiyorum içimden bi ses öyle diyor diyemem. türkiye de bilen sayısı az. kurumsal her firmanın geliştirmesi gereken platform. class'ına kurban senin o implements ine public'ine.
arkasında böylesi dev şirketler varken sırtı yere gelmeyecek uzun yıllar daha kullanılacak programlama dili. yapılacak en iyi yatırımdır. bırakın python u falan, java üzerine yoğunlaşın.
bu dile alıştıktan sonra başka programlama dillerinde (özellikle daha low level olanlarında) kod yazmak gayet zor olabilir.
Allahta belasını versin dediğim lanet dil. bir türlü ogrenemeycegim sanirim ama zorundayım. evet zorunda olmak beni dahada zorluyor. Var mıdır öğrenmesi daha kısa yollar daha kestirme yollar bilen biri yardimci olabilirse sevinirim.
muhtemeldir ki play framework ile coşarsınız.

https://www.playframework.com/
6 ayda temelini bitirmiş bir şeyler yapmaya başlayabileceğiniz dil. yanına biraz da ingilizce eklersniz dünyanın neresine giderseniz gidin işsiz kalmazsınız.
Öğrenmeye heveslendiğim dildir.
çok açıkları var kullanmayan, silsin programı. bilgisayar virüs ile dolar.
programala dili ile programi karistiranlarin yorum yaptigi programlama dili. En fazla kullanilan programlama dilleri arasindadir.
öğrenmesinin kolay, ustalaşmasının zor olduğu dil.
Eski oyunlarla bi ilişkisi vardı ama.
minecraft bu dil ile yazilmistir.
istanbul Kartal civarında jawa diye bir yer var sanırım. Minibüslerin üstünde yazıyor. Jawa nedir lan?
JDK 1.4'ten beri yazdigim dil. ( 2000 li yillarin basi )
Yas 30 olmus, hala Java ile kodlamaya devam.
sanırım dünyadaki en yaygın programlama dili. bunun en büyük nedeni uyumluluk oranının en yüksek dil olması.
uzmani oldugum dil.