bugün

Bu uygulama yerine bireylerin siyasi bilgisini,mantıklı seçim yapabilme yetisini ölçecek sorular hazırlanmalı. Bu soruyu geçemeyen isterse akademisyen olsun oy kullanamamalı.

Tabii bu soruları kimin hazırlayacagı ayrı tartışma konusu.
anlaşılır bir düşünce hani herkes bilincli oy kullansın anlamında. haklılık payı var ama o zaman o adamdan vergi de almaman gerekiyor.
ha bak şu düşünülür. eğitim seviyesine göre 1 oy hakkından başlanır. profesörlüğe kadar artarak gider. bu olabilir.
Gerçekçi olalım. Desek ki sadece akademik ünvanı olanlar oy atabildi, yine de düzgün bir seçim sonucu çıkmaz. Mesele oy verenlerin nitelikleri değil, oylananların nitelikleri.
"demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. halk övülmeyi sever. onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir. demokrasi, bir eğitim işidir. eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. devam edilirse demagoglar türer. demagoglardan da diktatörler çıkar." platon
Bu Japonya ne asil bir ülke ya.
öyle bir şey yoktur.
Sazan.avi dır. Internetteki bilgi kirliliği a haber de bile yok arkadaşlar her gördüğümüze inanmayın işte japonya büyük elçiliğinin açıklaması:

görsel

Direk posta gitmek için;

https://m.facebook.com/ja...235&__tn__=%2As%2As-R