bugün

elbette kim ne isterse onu izler, kim ne isterse onu dinler fakat ben de kendi fikrimi şu şekilde dile getirmek isterim;

bence sanat'ın ve sanat anlayışının ülkemizde yerle yeksan olmasına sebep olacak bir nesildir, azımsanacak gibi değildir.
geçenlerde bir zirve organizasyonunda, buluşma mekanında arkadaşları beklerken, mecburi olarak etrafımdaki 15-20 yaşındaki gençlerin konuşmalarına kulak misafiri oldum, tam 2 saat boyunca, kişiler değişti, yerler değişti fakat dönen sohbet değişmedi, bütün gençliğin aralıksız konuştukları şeyler; 'msn', 'facebook', 'yemekteyiz'...

telefonlarında çalan melodi ise, bilumum ismail yk şarkıları, bir de bu şarkıları mavi önlüklü ilkokul çocukları ezbere söylüyor diye düşününce, bir kere daha hayattan soğudum, ümidi kestim sözlük.

(bkz: daha fazla konuşamayacağım)
uzağımızda olmayan koca bir nesildir. gündemden zerre haberi olmayan, otsal yaşamı benimsemiş insanlardır. kitap okumaktan bi haber, müzikten algıladıkları tek nokta ise kalça sallatandan öte değildir.
her an sayıları artmakla beraber hayatın büyük bir kısmını ele geçirmişlerdir. türkçe nin ve dilbilgisinin içine ederler,
sonra aynı kapta üzerlerine iki beden büyük gelen entellektüel bir kılıf giyerler.
giydikleri kılıfın her zaman bir tarafı açıktır ki,
çomak sokulsun.
(bkz: lost izleyip demet akalın dinleyen nesil)
(bkz: yemekteyiz rezilligi/@maskeli mevlid)
ürperdim başlığı görünce!**
(bkz: yedinci nesil) *
(bkz: gezegeninin adamı ol tv izle)
*
bunu nesillere yormamak gerek her nesilden inansının izlediği ve dur lan bakim yine ne türlü salaklıklar lucak diye takılı kaldıgı bu yüzden böyle programlara reyting puanı yüklediğinden yayında tuttugu bir gercektir.
tokatlanacak bir sürü yaratıkların olduğu gercek.
(bkz: neslitükenesiceler)
Cok şükür ki bana sirayet edememiş nesildir. Hepsi gündemden bihaberdir. Hepsinin yorumlama tekniği zayıftır ve müzik felsefesi nedir bilmemektedir. Vücuj şovunu müzik dehası sanan tiplerdir. Aralarında da bolca ortam çocukları mevcuttur.
(bkz: dostoyevski okurken gullu dinlemek)