bugün

internet ve kültür genis kavramlardir. internetin asil kullanim amaci iletisim oldugunu düsünürsek, buna iletisim kültürü dememiz hic yanlis olmaz.
tabiki iletisim, telefon, posta vs. gibi yöntemlerle de karsilanabilinecek arzulardir. internet bunlarin bütününü mail, mesenger gibi sistemlerle zaten karsilayabilmektedir.

peki kültürle ne alakasi var?
en basta da belirtmis oldugum gibi, interneti iletisim olarak görmemiz gerekli. bu bir kisiye veya bir bilgiye ulasmak anlamindadir.
bu kültürün belli kurallari olmadigindan bazi kisiler, kötü amacli kullanabiliyorlar. buna da bu yüzden bir cok kez haberler, gazetelerde raslayabiliyoruz.

her kültürde de oldugu gibi, iletisimde de en basta saygi bu kültürün en temel maddesidir.

(bkz: bilgiye saygı)
bilgi kirliliği ve yozlaşmayı da içinde barındıran bir kültürdür.

bir şairini 2 3 mısrasını paylaşarak kendini o şairin hayranı zannedenler, uğur arslan şiirine pablo neruda' nın diyenler, che' nin ömrünü adadığı ideolojisini ona ait olmayan bir sözü ona atfederek -çok afedersiniz- s.kenler... içimizden birilerinin uydurduğu salak bir sözü can yücel' in diye paylaşanlar dahası can yücel' in asla böyle bir cümle kurmayacağını bilemeyen malların can yücel sayfaları açması gibi pek çok iç burkucu olaya da vesiledir.
olmayan kültürdür. kültür dediğin sürekli olan ve yaşama değer veren bir ögedir. internet süreklidir ama yaşama değer vermekten ziyade bu değeri azaltır.
türkiye'de daha az gelişmiştir. bilinçli kullanıcı sayısı oldukça düşüktür.
kültür mantarları bile bir çok internet kullanıcısından daha kültürlüdür.
anladığım kadarıyla özellikle "geek" ve "meme" başlıkları için sözlük yazarlarında büyük oranda eksik olandır.

ha, bu arada o aklınızdaki "meme" bu "meme" değil, lütfen.