ilk okuldayken resim derslerinde konu serbest olduğunda, hep aynı resimi yapan öğrencidir. genellikle resimde dağ, güneş, bir ev ve çevresinde ağaçlar, ortadan geçen bir dere resmedilmesi yaygındır.
üretken olmayan öğrencidir. kolaya kaçıyodur .ileride pasif olur.
büyüdükçe böyle huzurlu yerlerin dünyada olmadığını anlayıp ağaçları yavaş yavaş silen,dağları kırık ve heyelan tehlikesine uygun olarak yapan,güneşi daha kırmızı denizi daha koyu renk yapan şahsiyettir.
2 dağ arasına güneş alta çimen üzerine dere şeklinde güzel bir kombinasyondur.
kuşları m harfi yapan, bacadan yaz kış duman çıkaran öğrencidir...
m şeklinde martılar hala rüyama girer, ne sevimsiz şeylerdi onlar, kafası götü belli değil, sonra birde dere vardı te dağın başından başlayıp kıvrıla kıvrıla bacasından duman tüten evin yanına kadar uzanırdı, çocuklar ip atlarken öte yanda kardan adam yaparlardı halbuki karda kimse ip atlayamaz kayar düşer başı yarar allah etmeye, bir çocuk resminde bu kadar mantık hatası olur, gerizekalıydım sanırım.
dağlar üzerine garip çizgilerle çalılar iki dağ arasında batmakta olan güneş 2 katlı ev evden büyük araba 2 tane ağaç çizmişimdir her zaman.
hayal dünyası göt kadar, kabiliyeti cin aliyle sınırlı olan çocuktur.
2 dağ arasından çıkan güneş, bir ağaç, bir ev ve biraz da çimen çizen öğrencidir. ileriki senelerde bu 5 liye bir de dere eklenecektir üstüne de bir köprü.
çizdiği resimlerde; iki üç daldan ibaret bir ağaç, bir kaç kuş, boynu eğik bir çiçek, mutlaka güneş ve bulut ama en önemlisi duygusu olan öğrencidir.
m den dağ yapan öğrencidir. ağaçları da her zaman çam ağacı olmuştur.
-ağaç
-ev
-dağ
-bulut

(bkz: muhteşem dörtlü)
resim yapmayı sevmeyen öğrencidir.
benimdir.
güneş yapıp ardından evin bacasindan cikan dumanlarıda yapmayi hiç unutmamısımdır.
Hayal gücü zayıf öğrencidir. muhtemeldir ki resim konusunda yeteneği de yoktur. yetenekli öğrencilerden daha kaliteli malzemeleri vardır ama halta yaradığı yoktur.
mutluluğun resmi çizilir mi, çizilmez mi sorusunun tam karşılığıdır bu öğrencinin çizdiği resimler.

dağ, güneş, dere, deniz, ağaçlar, kuşlar, bulut vesaire..

zamanla o da farkına varacak, dünya üzerinde böyle bir yerin olmadığını ve hayallerini bir sinek kuşunun kanatlarına ikmal ederek yaşayacaktır, tüm öğrencilik hayatını. dağlar, kuşların ve orman hayvanlarının barınağı olmadığını, terörist sakladığını yıllar sonra askere giderken öğrenecek öğrencidir..

yağmur yüklü bulutların altında yağmurda koşarak ıslanan ve huzur bulan resim karakterlerinin yalan olduğunu, aslında çernobil faciası adıyla sakat ve özürlü çocukların doğduğunu yıllar, yıllar sonra öğrenecektir..

üçgen şekliyle çizilen o çam ağaçlarının öyle bir dokusu olmadığını, yer parsellemek için bilerek yakılan ormanların olduğunu da büyüyünce öğrenecektir..

hülasâ,

mutluluğun resmini çizmenin sadece ama sadece ilk okul yıllarında gerçekleştiğini büyüyünce anlayacak, anladıkça dünyanın aslında ne kadar çirkinliklerle dolu olduğunu düşünecek öğrencidir.

kar yağarken entry girmemesi gereken öğrencidir esasen, zira kar; toprağa değil, hüzün olup omuzlarına yağan öğrencidir..
evin bacasından yaz kış duman çıkan resimlerin sahibi.
resimle derdini anlatma kabiliyeti sıfır olan öğrencidir. (yazar çocukluğuna indi).
Psikopattır,yanına oturulmaz,farklı eğilimleri olandır,halka filmindeki halka çocuğu andırandır,resim hocasına ispoyonlanıp dersten "0" aldırılmalıdır.
göğü beyaz bırakıp bulutu mavi yapan, dağları bir çift göt gibi gösteren, her daim evin dışına ampul takan, pencereleri evi 4 katlıymış gibi gösterecek şekilde monte edip çiçekleri unutmayan çocuktur. evin çatısı sivridir. bu neredeyse her çocukta böyledir..

bende de böyleydi. sonra bob ross ile tanıştım.
şimdi resim öğretmenliği okuyorum.
işe bak.
belirli bir alanda mükemmelleşme çabasındadır.

bi çiçek, bi böcek, bi ev çizeceğine; 3 kere çiçek çiz mükemmel çiz...
yaz kış tüten bacalar ve cin ali sadece birkaç örnek.
hayal gücü geniş kabiliyeti düşük öğrenci tipidir.
2 dağ arasına güneş, bacasından duman tüten ev ,genişleterek evin ortasna bir saat ,ev kadar çiçekler. ...yapılmasıyla sonlanan resim.
manzara resmini her çocuk anlaşmışçasına benzer yapar.çiçek gibi bir adet güneş, kıvrıla kıvrıla aynı boyutta gelen bir dere, karlı aynı boyutta dağlar, bacası tüten ev, yanına evin boyunda bir adet insan ve ekstra olarak bir adette çeşme suyu akan tabi.
m şeklinde kuşlar, uçları sivrilen aynı boy dağlar (bir level daha yaratıcıysa ucuna karda yapar), dere, köprü, bacası dumanlı ev, el elee tutuşmuş 2 çocuk, çocukların boyunda papatya, çocuklardan biraz uzun ağaç.

bu yaratıcılık konusunda sınırlı beyinlere stw ibret dizilerini (sır kapısı, 5. boyut) öneririm. izlesinlerde görsünler babası kaçmış veya çocuk esirgeme kurumu çocuklarının yaptığı anne, baba resimlerini.