bugün

islam. Tabi ki doğru anlanırsa. islamı çok yanlış anlıyoruz ve yanlış yaşıyoruz. Bu da islamın kötü bir din olduğu sanrısına yol açıyor.
islam tüm peygamberlerin tebliğ ettiği tek dindir. hz. musa'nın, hz. isa'nın, hz. muhammed'in ve diğer peygamberlerin insanlara anlattığı dinin ismi islamdır. bu bağlamda "hristiyanlık vs islam" trol amaçlı açılmadıysa şayet çok saçma bir kıyaslamadır.

gelelim islama. islam allah'ın kurallarının adıdır. islam teslimiyettir. islam kurtuluştur. ve islam selamettir. her noktamızın, değil sadece kendimizde; yaşantımızda, çevremizde bizimle bir şekilde ilişkili veya ilişkisiz tüm yaratılmışların her şeylerini borçlu olduğu allah'a teslimiyettir islam. o'na borçlu olduğumuzu kabul etmek ise en geniş manada islam dairesine girmektir.

konu çok uzun. en kısa şekilde böyle anlatılabilir zannımca.
Biri kafa kesme dönemlerini orta çağda atlatmıştır, diğeri daha yeni başlamaktır.
hıristiyanlık karanlık çağını atlatmış ve son demindedir, islam içinse yeni başlıyor.
ikisi hakkinda da bilgi sahibi olmayanlar basma kalp sözlerle aciklama yapmis.
Eğer bu kadar çocuk doğururlarsa tabi Hristiyanlığı geçer.

Bir aile 10 çocuk yapıyor. Onlar da 1 ya da 2 çocuk.

Birde diyorlar ki islam çok hızlı ilerliyor.

Ulan tabi ilerler. Hiç düşündün mü neden diye?
hakim kültür hristyanlıktır. islam kültürü çağa uygun olmadığı için çökmüştür.

ayrıca müslümanlar her götü sıkıştığında hristyan ülkelere akın etmektedirler.
Al birinden vur ötekine.
hristiyanlıkta, tanrı sevgisi öne çıkar. tanrıyı ve yarattıklarını sevmek. hristiyanlarda bu yönde ilerler. hristiyanlık ta bir dönem ortaçağda aşırı sert, bugün kü islama kıyasla ağır yobazlık örnekleri göstermiştir. belki de şuanki islamdan bile kötüydüler. islam derken işid vb. din için terörist olanlardan bahsediyorum aynı şeyi hristiyanlar da hristiyanlığı yaymak için yapıyorlardı. hristiyanlar bu günleri geride bırakmış, çağdaşlığı, modernliği ilke benimsemişlerdir.
ama islamda, allah korkusu öne çıkar. allah ın olmadığını bilse her türlü pisliği yapıcak insanlardan oluşur. hal böyleyken bile çoğu tecavüzcü, pislik, sapık, katil müslümanlar dan çıkar. bir de bunların allah korkusu olmayan hallerini düşünün. islam hala aynı indiği gibi kalmış, gram yol katedememiştir. bunun en büyük etkeni de bence arapların rezil bir ırk olmasındadır.
hristiyanlık korkuya dayanır size incil 'den bir ayet okuyayım

(bkz: tanrı dan korkun ve onu yüceltin çünkü onun hesap günü geldi)

ama islamiyet de şöyle bir olay var

(bkz: esirgeyen ve bağışlayan allah ın adıyla)
ikisi de emperyalist dindir ve kan dökerek yayılmıştır. din için savaşıp kan dökmeseler kimse onların aptal dinlerine inanmazdı zaten.
Vaftiz vs kulağa ezan okuma .
tek bir dinin iki ayrı mezhebi.
Bugünkü hıristiyanlık üçkağıtçı papazların kafasına göre düzenlediği geçersiz bir dindir. islam korunmuş ve son geçerli dindir.
Kronik baş ağrısı vs. Migren.
Hıristiyanlık bmw ve mercedes ise muslumanlık tofaş sahindir.

Aralarinda ciddi kalite farki var.
lut bir peygamber değildir ibrahim'in akrabasıdır. ulan zaten adamın kurtulduğu şehir sodom-gomorra... sarhoşken üstüne çıkıp çocuk sahibi oldukları kızlar oradan çıkma... yaptıkları tanrıya inanan birisinin yapacağı şeyler değil... kitaptan da ayet çıkarıp tahrip edecek olsalardı bunun gibi yerleri çıkarırlardı önce. birinin günahından bahsetmezlerdi.

roma 4. yy'da hristiyanlığı kabul ettiğinde, pagan kökenlerini kaybetmemiş insanlar sözde hristiyan oldular. asıl adam gibi inançlı olanlar zaten 2 yy. önce aslanlara atıldı vs. geriye tavşanın suyunun suyu kaldı... sonrasında ortaçağ dediğimiz karanlığa battı.

değişen kitap değil zihniyettir. katolik kilisesi gibi geleneksel kiliseler pagan bir ton geleneğe ve inanca hristiyan cübbesi giydirdi.

çocukların asli günahlı sayılıp vaftiz edilmesi
meryemin kurtuluşta söz sahibi olması
noel-paskalya
günah çıkarma
ruhbanlık
ekmek şarap ayini
kilisenin kurtuluşu tekeline alması
ikonalar
şunun bunun artığından, mezarından medet ummak
araf
piskopat bir tanrıya ait cehennem

çoğunuzun hristiyanlık diye algıladığı genelinde katolikliktir.
bunların bokuna zaten reform denen bir şey çıktı.
Üniversitede pratik yapmak için misyonerlerle takilmistim uzun süre,oldukça bilgi sahibi olmuştum.islamiyetide çevreden öğrendim,6 sene fatih Çarşamba da okudum.
Burada Hristiyanlık güzellemesi yapanları anlamıyorum. Hristiyanlığın yaygın olduğu toplumlardan çıkan bilim insanları Hristiyanlık sayesinde başarılı değiller, Hristiyanlığa rağmen başarılılar. Aynı şekilde müslümanların da yok medeniyeti bizden öğrendiler yok ibn-i Sina diye atıp tuttuklarını gördüğümde gülmeden edemiyorum. Çünkü aynı şey birebir geçerli.

Ayrıca incil birebir tanrının sözleri olduğunu iddia etmez, Kur'an'ın aksine. Yani iki kitabın iddialarını karşılaştırmak anlamsız. Ki özünde içerikleri aynı.

Size tavsiyem eğer mensubu olduğunuz dini savunacak tezler üretecekseniz, dininizin ne kadar mantıklı olduğundan değil de ne tarz pozitif duygular barındırdığından falan yürüyün. Başka dinlerden daha mantıklı olduğunu söylemek de çifte kavrulmuş anlamsızlık.
Her dinin çeliştiği bir takım noktalar mevcut. Lakin tanrının bir oğlunun olması bana çok büyük bir çelişki gibi geliyor. Öte yandan islamda da pek çok tutarsız noktalar var. Kadınların el üstünde tutulmasını söylerken gerekirse tokat atabileceği gibi.

Bu yüzden şunu şu yüzden bunu bu sebeple seçiyorum diyemiyorum. Tanrının varlığına inanıyorum ona dua ediyorum ondan istiyorum, bazen onunla da bozuşuyoruz ama yine de var olduğunu hissediyorum. Çünkü evrende muntazam bir dengenin olduğunu (en azından bir zamanlar) görmek çok zor değil. Bunların dışında ise vicdanımı eğitmeye çalışıyor, vicdanı düzgün insanları hayatıma almaya özen gösteriyorum.
ne etsek, yahudi mi olsak. olayım dedim haham olmaz dedi. niye dedim. kontenjan bitti dedi.
Hazreti isa’nın son sözleri “baba, benden neden vazgeçtin” idir. Üçlü teslisten biri diğerini terk etmiştir. Aslında hristiyanlar bilinmeze, kafaya yatmayana inanırlar. islamda ise anlamlandırılamayan çok az şey vardır (kader konusu).
güncel Önemli Başlıklar