bugün

belediye'nin bağ bahçe severler için hazırlamış olduğu bahçe. isteyen 100-150 metrekare alanlarda dilediği gibi ekip biçiyor. yalnız su parası ödüyorsunuz. birde yıllık cüzi bir ücret alıyorlar. isteyene tek oda bir kamelya yapma izni veriliyor. bahçe işleriyle o kadar çok uğraşıp bir miktar bir şeyler üretiliyor. harcanan parayla bir aylık erzağınızı çok daha ucuza alırsınız. ama eğlence olsun işte. beni bıktırdı. güya bizimkiler ekip biçiyor. gidemediklerinde git bir sula diyorlar. bir mangal yapmaya kalkıyorsun tüm sülale orda. çağırsan bir dert çağırmasan başka dert.

edit: konya belediyelerinin yaklaşık 8-10 senedir verdiği hizmet. istanbul beykoz belediyesinin de vermeye başladığı haberlerde söyleniyor. sene 2010. hem de baya bir icret alıyorlar. bizda yıllık 50 tl veriyorsun ve aylık kullandığın su parasını ödüyorsun. bende de hastalık olmuş. iki günden birini orda geçiriyorum.
kayseri büyükşehir belediyesi'nin yaklaşık 5-6 senedir verdiği hizmet.

toprakla uğraşmayı seven ama kendi bağı olmayan kayserililer için hazırlanmış ve oldukça rağbet görmüş uygulamadır.
Doğal sebze yiyebilme avantajı yanında çocuklar için oldukça geliştirici bir uygulama. Zaten ne olursa olsun AVM'lerden iyidir.
bkz:http://www.cavidanhanimciftligi.com
http://www.yemyesil.com
umut ekip, mutluluk biçilen yer.

toprağa gömülen marul, maydonuz, ıspanak tohumlarının toprağa tutunup günden güne yeşerdiğini görmenin mutluluğu tarifsiz..

çok önemli bir buluşa imza atmış gibi hissetmeye neden oluyor; o kalem gibi dikilen pırasa fideleri.
Dünya ne hale geldi. Eskiden, yapmak için para alacağımız iş için artık üstüne para vererek çalışıyoruz.
Konya'da varsa hemen kiralamak/kullanmak istediğim mekan. Toprakla ilgilenmek insanı dinlendiriyor. Ha birde, yakın olması lazım; arabamız yok ki atlayıp gidelim.