bugün

Güya girişimcilere verilen karşılıksız destek. Nedense çoğunlukla zarar beyan ederler, halkın vergilerini destek olarak alanlar. Belkide alsın bu parayı keyfine baksın fikrini filan hayata geçirmesin diye veriliyor. Bir dönem tapu üzerinden verilen mazot desteği böyleydi. O kadar ki buğdayı veya mısırı ekmemek daha karlıydı.

Bu akşam dert olan şu ki: fikri olana 200 bin hibe haberi.

Mevcutta hiç bir destek almadan işini yapana 50 bin ek destek müthiş ilerleme sağlayacakken işten, uygulamadan anlamayan teorisyenlere bu desteği samimi bulmuyorum. illaki halkın vergisini biyere destek olarak verecekseniz bazı tedbirler ve motivasyonlar ekleyin kurulan Komandit yapıya halkı, kamuyu destek oranında ortak,iştirakçi edin ki bizde müşterisi ve takipçisi olalım.

Hatta vatandaşın katılabildiği katılım destek fonu oluşturulsun, bu havuz destek talep edenlerin parasal ve denetsel ortağı olsun. Beyan edilen gelirden pay alsın, gelir beyan edemiyorsa tespit, elkoyma, devir,tahliye, olmuyorsa tasfiye ne gerekiyorsa bir yaptırımı olsun. Haybeye hibe olmasın..
karşılıksız para transferine verilen isimdir.
Bir malın mülkiyetinin bir bedel almaksızın bir başka şahsa devredilmesidir.
(bkz: hibe etmek)
geri alınmaksızın verilen para anlamına gelir.
(bkz: avrupa birliği hibeleri)
hibe turk hukuk sisteminde borclar kanununda tanimlanmistir. buna gore hibe, hayatta olan kimseler arasinda bir tasarruftur ki onunla bir kimse, mukabilinde bir ivaz taahhut edilmeksizin malinin tamamini veya bir kismini diger bir kimseye temlik eder. burada ivaz kavramı onem kazanmaktadir. adalet bakanliginin internet sitesinde ivaz; karsilik, bedel, eder, karsi bedel, mukabil eda, fiyat seklinde tanimlanmistir. buradan anlasilacak sey, hibe yapan kisinin bir menfaat saglamamasidir. yoksa hibede sart ve mukellefiyet getirilebilmektedir. buna karsin borclar kanununun 241 inci maddesinde mukaveleyle hibeye sart getirilebilecgi hukum altina alinmistir.
karsılıksız olarak ve kımsenın kabulune baglı bulunmamak sartıyla malın bir kimseye bagıslanmasıdır