bugün

insana özgür ve özgün olduğunu hatırlatır. diğer insanların filmden anladığı şeyin sadece aksiyon olduğunu tekrar tekrar görmenizi sağlar.
filmin reklamının çok yapılmasından filmin çok abartılmasından kaynaklanır. mesela ıssız adam. ben mi duygusuzum film mi berbat arkadaslar mı çok duygusal neden bu kadar çok beğenildi anlamadım.
sosyo-psikolojik olarak şöyle açıklanabilir. muhalif ve sistem karşıtı olarak bilinçlenmiş bireylerin populer kültürün sunduklarına otomatik olarak alerji duymasıyla , genel halk kabul ve beğenilerini içine sindirememesi.
aykırı olmak isteyen bazen de "herkesin sevdiğini ben sevmem" diyebilmek için filmi beğenmediğini söyleyen kişilikler de olabilir *

ama asıl nedenin fazla reklam ile insanları filmden soğutmuş olmasına bağlıyorum ben de.
muhtemelen etrafındaki insanlar çok fazla bahsediyordur bu filmden.
populizmi sevmeyen insandır.
(bkz: hıncal uluç)
karizma sebebidir.

-oha deren ne kadar marjinal bir çocuk herkesin beğendiği filmi beğenmemiş!
+ inanmıyorm gerçekten mi?
- evet ilk önce bende inanamamıştım, tam aradığım çocuk.
Tutarlılık, bir kişinin aynı uyaranlara yada benzer uyaranlara farklı zamanlarda aynı şekilde tepki verip vermediği anlamına gelir. Ayırt edicilik, aktörün diğer farklı uyaranlara da aynı şekilde davranıp davranmadığı yada aktörün tepkisinin farklı uyaranlar arsında farklılaşıp farklılaşmadığıdır. Konsensus aktörün davranışının bir özelliği değildir; diğerlerinin davranışlarının bir özelliğidir. Birlikte değişim modeline göre gözlemciler, aktörün farklı zamanlarda aynı şekilde mi (tutarlılık yüksek) yoksa farklı şekillerde mi (tutarlılık düşük) davranacağına, aktörün farklı uyaranlara benzer tepkiler mi göstereceğine (ayırt edicilik düşük) yoksa sadece belirli bir uyarana tepki verirken mi bu şekilde davrandığına (ayırt edicilik yüksek) ve aktörün bir çok diğer insanla aynı şekilde mi davranacağına (konsensus yüksek) yoksa farklı mı davranacağına (konsensus düşük) karar verirler.
(bkz: avatar)*.
(bkz: ıssız adam)