bugün

çoğu insanın güzel olduğunu konusunda fikir birliğinde olduğu şarkı. güzel şarkı yapmak konusunda ise tek kişinin karar vermesi yeterlidir. çünkü onu dinleyen ilk insan, yapanıdır. planlanmış bir olay değildir, bir anda gelir ve devamı çorap söküğü gibi gelebilir. güzel şarkıda birden fazla nakarat kısmı vardır.
soru sordurtan şarkılara denir, daha doğrusu düşündürürken derin hisler hissettirten şarkılardır.
bir tarkan kaynar şarkısı:

sen yokken çok asabi oldum
kendimi yanımdan kovdum
bomboş bir sokakta resmini buldum
uzandım elini tuttum

sana güzel şarkı yazmak isterdim
sana güzel haberler vermek
tüm güzel şeyleri ucuca eklemek
seni öyle usulca beklemek

zaman günlerden bir gün
sahnemiz finale doğru
kör bir aşkın filminde figüran gibi
oynamak işimiz oldu

sana güzel şarkı yazmak isterdim
sana güzel haberler vermek
tüm güzel şeyleri ucuca eklemek
seni öyle usulca beklemek

bu şarkı niye diye, sevdanın niyeti ne?
böyle geçti bir zaman, mutlu gün niyetine

http://www.youtube.com/wa...44449&feature=mh_lolz
değişiktir, farklıdır, kötüdür. nasıl mı?

önce dikkatinizi çeker. çok ta hoşunuza gitmez. sonra denk gelirsiniz bir daha dinlersiniz ve "güzel şarkıymış lan aslında" dersiniz. sonra müzik dinlerken "şunu da dinliyeyim" dersiniz. sonra ağızınıza dolanmaya başlar ama sözleri tam aklınızda değildir. yine dinlersiniz. bu sefer hep duymak istersiniz. sonra işte büyük çöküş başlar. "ha çıktı bari dinliyim" demeye başlarsınız artık. sonra başka şarkılara akar ilgi ama yine de arada dinlersiniz. sonra rastgele modunda gelirken sonraki şarkıya geçersiniz. sonra da bellek kartındaki görevi bitmona ayrılan yeri başkalarına verirsiniz.
o kadar çoklar ki... bunlar dururken, berbat piyasa şarkıları dinleyenlerin beyninde ve ruh sağlığında ciddi sorunlar olduğunu düşünmemek mümkün değil.

tanım: göreceli olgu. kişiden kişiye göre değişir güzel şarkı nitelemesi. evet ama... sanıldığı kadar da göreceli değil aslında. kim serdar ortaç şarkılarıyla barış manço şarkılarını bir tutar ki mesela?*
(bkz: golden brown)