bugün

güneş döner mi? dünya güneşin etrafında dönüyor peki güneş hep sabit mi? samanyolu galaksisi de dönüyor mu uzayda. bir akışkanlık var mı? yoksa bu koskoca güneş boşlukta nasıl sabit duruyo mına koyayım?
tanım: gece gece aklıma takılan sorudur.
kendi etrafında döner hem de et.
1.5 iskender
değil o bir güneş. ışığı dünyaya 8 dakika ulaşıyor sürekli...
Dönerse götünü ısıt dönmezse hiçbir zaman senin olmamıştır.
Ay çöreği olduğu için dönmez, zaten dönse duramazsın. Öğrenin bunları. Evet.

(bkz: ay ın peynirden oluştuğu gerçeği)
Evrendeki her madde spesifik ağırlığı kendisinden fazla olan başka bir maddeye doğru çekilir. Bu çekiş eğimli ise etrafında döner.
Uludağ sözlüğün espri kalitesini bir kez daha yüzümüze vuran başlık.
boşlukta sabit durmak?

sözlük düzeyinin tahminimin de altında olduğunu gösteren başlık.
Adam cahil cahil yazmş üç kişi de beğenmiş. Trollemiş bence gerçekten bilmiyorsa mesak ettiyse googlada aratır.
döner ama sadece gazdan oluştuğu için heryeri farklı hızlarla döner. kayaçsı yapıda olmayan tüm gök cisimlerinde aynıdır bu.
Dünya ve gezegenler güneş çevresinde döner ve aynı zamanda kendi etrafında döner. Güneş sistemi galaksi merkezinin çevresinde dolanır, galaksi de toptan hareket eder. Sabitlik yoktur yani hiç bi yerde.
dönmezse hiç senin olmamıştır panpa.
Güneş kendi ekseni etrafında saatte 70.000 km hızla döner ve bir tam turunu yaklaşık 25 günde tamamlar. Güneşin yüzey sıcaklığı 5500 °C ve çekirdeğinin sıcaklığıysa 15,6 milyon °C’dir. Güneş'ten çıkan enerjinin 2,2 milyarda 1'i yeryüzüne ulaşır. Geriye kalan enerjisi uzayda kaybolur. Güneş’in üç günde yaymış olduğu enerji, Dünya'daki tüm petrol, ağaç, doğal gaz vb. yakıta eşdeğerdir. Güneş ışınları 8,44 dakikada yeryüzüne ulaşır. Güneş, Dünya'ya en yakın yıldızdır. Çekim kuvveti Dünya yer çekiminin 28 katıdır.

Güneş yüzeyi kütlesinin % 74'ünü ve hacminin % 92'sini oluşturan hidrojen, kütlesinin % 24-25'ünü[9] ve hacminin % 7'sini oluşturan helyum ile Fe, Ni, O, Si, S, Mg, C, Ne, Ca, ve Cr gibi diğer elementlerden oluşur.[10]Güneş'in yıldız sınıfı G2V'dir. G2 Güneş'in yüzey sıcaklığının yaklaşık 5.780 K olduğu, dolayısıyla beyaz renge sahip olduğu anlamına gelir. Günışığının atmosferden geçerken kırılması sonucu sarı gibi görünür. Bu mavi fotonların Rayleigh saçılımının sonucunda yeteri kadar mavi ışığın kırılmasıyla geride sarı olarak algılanan kırmızılığın kalmasıdır.

Tayfı içinde iyonize ve nötr metaller olduğu kadar çok zayıf hidrojen çizgileri de bulunur. V eki (Roma rakamıyla beş) çoğu yıldız gibi Güneş'in de ana dizi üzerinde olduğunu gösterir. Enerjisini hidrojen çekirdeklerinin füzyonla helyuma dönüşmesinden elde eder ve hidrostatik denge içindedir, yani zaman içinde ne genişler ne de küçülür. Saniyede 600 milyon ton hidrojen, helyuma dönüşür. Bu da, Güneş'in her geçen saniye 4,5 milyon ton hafiflemesine yol açar. Güneş'teki füzyon olayı sonucunda kızıl kırmızımsı bir alev 15-20 bin km yükselir ve Güneş Fırtınası meydana gelir. Galaksimizde 100 milyondan fazla G2 sınıfı yıldız bulunur. Güneş, galaksimiz içinde bulunan yıldızların % 85'inden daha parlaktır, Güneş'ten daha sönük olan bu yıldızların çoğu kırmızı cücelerdir.[11]

Güneş, Samanyolu merkezinin çevresinde yaklaşık 26.000 ışık yılı uzaklıkta döner. Galaktik merkez çevresinde bir dönüşünü yaklaşık 225–250 milyon yılda bir tamamlar. Yaklaşık yörünge hızı saniyede 220 kilometredir (+/-20 km/s). Bu da her 1.400 yılda bir 1 ışık yılıdır. Bu galaktik uzaklık ve hız bilgileri şu anda sahip olduğumuz en doğru bilgilerdir. Ancak bilimde her zaman olduğu gibi bilgi arttıkça bunlar da değişebilir.
kaynak: viki.