bugün

pompalama kampüsüdür. ahlâksızlık diz boyu.
dört yılımın bahar aylarının kampüsün çimenlerinde geçtiği, şenlikleri unutulmayacak kadar eğlenceli geçen kocaman kampüs.
içinde öğrenci, köyünde yerli veya şehirde esnaf değilseniz, hiçbir anlam ifade etmeyen sikimsonik yer.
Vize haftası olmasına rağmen hala bütün canlılığını koruyan mini şehir tarzı köy.
yanınızda kroki olmadan içine daldığınızda, işte o gün tükenirsiniz.
ar-ge binası bitti oditoryum ve yüzme havuzu bitmedi yav.çimlik alanı güzeldir geniştir ama benim gibi polen alerjisi olan arkadaşların yazın holiday hotelinin orda pek takılmamasını tavsiye ederim minibüsle geçerlerken bile pencereleri kapatsınlar hatta.sonra gözler şişip burun akıntısı başlıyor valla.
kampüs o kadar büyüktür ki; kyk'da kalan bir tıp öğrencisi derse geç kalmamak için otobüse binebilir.
evet fakülteler birbirine çok uzaktır, ders arasında yemeğe gittiysen, döndüğünde derse geç kalmış olursun ama buna rağmen güzel kampüstür be sözlük. kampüsümdür. az macera yaşamamışımdır 48 otobüsünde. yada unpa'sında oturup az muhabbet etmemişimdir dostlarla... şenlikleri de ayrı güzel olur. şebnem ferah'ı fixtir. mediko'nun önünde stand açan müzik topluluğu, çaldığı şarkılarla, şenlik havasını kışın da yaşatır. iyiki orada okuyorumdur.

not : oditoryumu seneler sonra tekrar yapmaya başladılar. gözlerim yaşardı sözlük.
(bkz: teklif etmek)
oldukça geniş fakülteler arasında gidip gelmenin, yemekhaneye gitmenin dakikalarca sürdüğü * kampüs.
türkiyenin ikinci büyük kampüsü.
dün gidip gördüğüm, hayvansı büyüklükteki kampüs. yoksa benim okuduğum yer küçük diye mi bana büyük geldi, bilemedim.
(bkz: bandırma iktisadi ve idari bilimler fakültesi)
bitmeyen yüzme havuzu ve oditoryum binası olan büyük kampüs.
Bir sürü fakülte vb. inşaatı olan ve yıllardır bitmeyen nadide kampüs. ayrıca şehrin dışındadır. balıkesire daha yakındır.
doksanüç dışında bir araç kullanmadan başka şehre gidilememesi,bol bol yeşillik içermesiyle çiftlerimize bahar aylarından başlayarak hizmet veren alanları,sürekli güzergah değiştiren ve nereden ne zaman çıkacağı belli olmayan köy minibüsleri,adam gibi yemek yenecek çok az yerin olması,şehre uzaklığı ile can sıkan onun dışında şehir hayatından izole bi yaşam sürmenizi,sürekli etrafınızda akranlarınızı görmeniz,yurt ya da ev hayatında çok şeyi öğreneceğiniz,not kitap sigara para bulmakta güçlük çekmeyeceğiniz iyi yönleri olduğu kadar sevilmeyen tarafları olan kampüs.
bursa halkının ''bizim öğrencilerden gelecek olan kira parasına ihtiyacımız yok,zaten bir geldiler namusumuzu bozdular'' iddaları sonrasında mecburen şehrin 18 km uzağında olan zavallı kampüsümüz
bursada hatun yogunlugu ile sehir capında nam sahibi olmus köy.
(bkz: görükle merkez kafasına göre herkez)
bir fakülteden diğerine gitmek için bazen minibüs kullanmayı gerektiren çarpık kentleşmeye en büyük örneği teşkil eden güzide!! kampüsümüzz.
kafamıza göre fakülte binası yapalım, salalım çayıra mevlam kayıra tipi hatıra ormanıdır.
(bkz: 48)
(bkz: dağ)
(bkz: yaban hayat)
(bkz: doğal hayatı koruma) * * *
bursa uludağ ünüversitesi nin içinde;Tıp, iktisadi ve idari Bilimler, Mühendislik-Mimarlık, Veteriner, Ziraat, Eğitim Fakültesinin büyük bölümü ile Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Hizmetleri ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Enstitüler, Bölüm Başkanlıkları ve Rektörlük merkez örgütünü barındran, şehir merkezine 18 Km.uzaklıktaki 16.000 dönüm arazi üzerine kurulu kampüsü

http://www.uludag.edu.tr/