bugün
- garanti bankası11
- koltukta uyumak10
- akp ve chp'nin birbirinden farkı olmaması8
- diyanetten skandal cuma hutbesi13
- anın görüntüsü11
- uludağ sözlük zirvesi29
- 9 yaşındaki felçli çocuğa yoğun bakımda tecavüz25
- akp belediyelerinin hiç yolsuzluk yapmaması28
- ekrem imamoğlu14
- otizmliye cennet garanti mi15
- 80 yaşında olmak11
- aykolik'in gönüllerin yetkilisi olması9
- ülkemde başı açık kadın istemiyorum15
- muhalifler neye muhalifler21
- müge anlı mı esra erol mu9
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri26
- piyasadaki en adam gibi sigaranın rothmans olması13
- tas kafa saç modeli9
- faiz yemenin wow haram olması12
- kemalizm9
- sözlüğün 18 yaş altına hitap etmesi9
- masklavinin bu aralar çok gergin olması32
- vampirov'a sorular17
- küresel nerde yahu9
- eski bir anı hatırlamak16
- kemalist erkekler gizli eşcinsel midir15
- cin görünce yapılması gerekenler18
- ölüm10
- bunlar çürük bunlar sürtük diyen cumhurbaşkanı21
- mühendis erkekler16
- true nun çaylak olması9
- 2 yaşındaki bebek öldüresiye dövüldü20
- gelmiş geçmiş en güzel türk kadın oyuncu12
- tayyip erdoğanın türkiyeyi fetöden kurtarması23
- 1 mayıs işçi bayramı25
- bir erkeğe alınacak en güzel hediye15
- reis dünya lideridir10
- cumhurbaşkanlığı yolunda kaç chp'li telef olacak18
- bir ilişkinin kısa sürme sebebi10
- putin doğalgazı kesince karanlıkta kalan avrupa9
- yazarların ruh hali9
- menzil şeyhinin çakarlı aracı20
- 1 115 000 tl lik restoran hesabı8
- aykolik'in eski sevgilisinden şok açıklamalar9
- akepeye oy verenlerin tipleri29
- pazardan ne alsam9
- hayvanseverlik adı altında insan düşmanlığı yapmak10
sözde hafıza tableti..
ginkgo biloba , mabet ağacı olarak bilinir. ama latince olarak biloba iki loplu ginkgo ise şemsiye demek. çookk eski devirlerde bitkilere verilen isimler onların morfolojilerine göre verilirdi.
orta kulakta bi işlevi var bunun , denge sağlamakta da etkili yaşlılarda .
japon eriğidir.
beyin hücreleri vücuttaki diğer hücrelere nazaran zarlarında en yüksek oranda doymamış yağ asitleri içeren hücrelerdir. düşük oksijen seviyesine karşı çok hassastırlar. beynin diğer dokulara göre enerji rezervleri daha azdır, buna karşın fonksiyonları ve düzenli çalışması için büyük enerjiye ihtiyaç duyar. bu da sabit glukoz ve oksijen ihtiyacının sağlanmasıyla karşılanır.
beyindeki dolaşımın azalması zar fonksiyonlarına ve enerji üretimine zarar verir. sonuçta hücre ölümleri gerçekleşir.
beyinlerde iskemi ve dokularda oksijen eksikliği konusunda gnikgo biloba'nın dikkate değer şekilde metabolizmayı ve nöron ile ilgili düzensizlikleri önlemeye yardımcı olduğunun görüldüğü iddia edilmektedir (öyle söylüyorlar, ben görmedim) bu pozitif sonuçları, oksijen kullanımını ve hücreler tarafından glukoz alımını artırararak sağlar.
damar felci ve damar spazmı durumlarında da gevşetici olduğu rapor edilmiştir. bir çok ihtiyarlık vakasında büyük fayda göstermektedir.
alzheimer hastalarının ilk safhalarında zihinsel gerilemenin gecikmesine yardımcı olarak hastaların hayatlarına normale yakın bir şekilde devam etmelerine yardım ettiği de söylenmektedir.
beyindeki dolaşımın azalması zar fonksiyonlarına ve enerji üretimine zarar verir. sonuçta hücre ölümleri gerçekleşir.
beyinlerde iskemi ve dokularda oksijen eksikliği konusunda gnikgo biloba'nın dikkate değer şekilde metabolizmayı ve nöron ile ilgili düzensizlikleri önlemeye yardımcı olduğunun görüldüğü iddia edilmektedir (öyle söylüyorlar, ben görmedim) bu pozitif sonuçları, oksijen kullanımını ve hücreler tarafından glukoz alımını artırararak sağlar.
damar felci ve damar spazmı durumlarında da gevşetici olduğu rapor edilmiştir. bir çok ihtiyarlık vakasında büyük fayda göstermektedir.
alzheimer hastalarının ilk safhalarında zihinsel gerilemenin gecikmesine yardımcı olarak hastaların hayatlarına normale yakın bir şekilde devam etmelerine yardım ettiği de söylenmektedir.
çayı da bulunan bitkidir. hafif ve yeşil çaya benzer bir tadı vardır.
ankara meclis parkında iki adet yan yana bulabileceğiniz sarının en güzel tonuyla ve dibine düşen yapraklarıyla sizi sonbaharda mest edecek ağaç türü.
farmasotik botanikte gördüğümüz acayip yararlı vertigoda da kullanılan flabellat yapraklı bitkidir.
Ginko biloma bir bitki türüdür ve kanın akışkanlığını mükemmel hale getiren bir ilaçtır. Damar darlığı yaşayan insanların kesinlikle temin etmesi gereken bir bitki.
Zayiflama çayı miydi neydi bu diye gezinen teyzelerin ürünüdür.
adı ginko biloma degil ginkgo bilobadır.bilmeyenler yazmasın.
Bu bitkiyi tezgahtardan istediğinizde size adını yanlış telafuz ettiniz demez yeterki şifası yanlış telafuz edilince değişmesin
farklı düşünmemi sağlıyor. *
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar