bugün

eğer öss gibi ağır sınavlarda bile çözebiliyorsa kimse tutamaz onu.

(bkz: matematik bilen kazanır)
matematiği çok çalışarak öğrenebilir ve yapabilirsin ama geometri öyle değildir. görme işidir. belli bir kuralı ve sistematiği yoktur. bir yetenektir geometri çözebilmek.
yüce insan
Insanların çalışmadığı için gözünde büyüttüğü derstir.
sadece formül hatırlamanın geometri çözmeye yetmeyeceğini bilen insandır. geometri çözmek, gözlem gücünün, bakış açısının probleme odaklı olması demektir. üç sene önce girdim üniversiteye ve hala hiç formül kullanmadan soruların çoğunu çözebiliyorum. önemli olan bakış açısıdır.
baslıgı acanın liseli oldugunu düsündürür.
çok prak yapmıştır artık refleksleşmiştir .
herkesin "ya şu soruya bir baksana" diye yapıştığı insan modelidir.
atomu parçalayabilir.
demek ki espiri anlayışıyla tersmiş geometri. dillerinden düşmeyen bir kalp gözüyle bakman lazım klişesi vardır ki hem geometriden hem geometri anlatmaya çalışan insandan soğutur sizi. espiri yeteneği kötü olan insandır.
ön yargı kurbanı olmayan insandır. en azından geometriye karşı. habire dik indir, özel üçgen ve benzeri zart zurt bil, pratik yap. yeminle bu kadar.
çok büyük bir yetenek gerektirmediği kendi tecrübelerimle sabittir. önemli olan zamanında çok soru çözmüş farklı türde çok soru çözmüş olmak ve üç beş formülü hala hatırlıyor olmaktır.
Çözebilme kabiliyeti diye bir şey yoktur. Çalışan dikkatini veren her insan çözer. Geometri çözen üstün zeka değildir dikkatlidir.
Herkeste olmayan yeteneğe sahip insanlardır. Merak uyandırırlar insanda 'nasıl çözüyor bu soruları' diye sordurur.
Kendimi bir an sözlüğün en gerizekalı üyesi gibi hissettim. Anne ben neden çözemiyorum diye ağlayacağım birazdan.
öss'ye hazırlanırken sadece geometri sorusu çözerdim çünkü zevk alırdım. bu iş gazetede bulmaca çözmek gibi gelirdi. en son 5 sene önce öss'de geometri sorularının hepsini yaptıktan sonra kpss'ye hazırlanan eski ev arkadaşıma soruları anlatırken farkettim ki bu yeteneği kaybetmemişim. zaten bundan sonra anladım bunun bende yetenek olduğunu.
paralel kenarları uzatıp gerekli yerlere dik indirip yöndeş açıları hemen üzerine yazıp 180 e tamamlayıp açıortayları bulup çözüme ulaşan insandır.
görebilen insandır.
geometri gibi sikimsonik ve gereksiz bir dersi çözünce kendini zeki sanan liselinin ta kendisidir. önemli olanın ders zekası değil sosyal zeka olduğunu bilmez. geometrinize sokayım, gidin iki kızla muhabbet kurun amk denilesi...
senin benim ve diğerleri gibi insandır. fakat ben ve diğerleri gibi sorunlara geniş açıyla bakıp çaba harcayıp işi cözmüştür.
ufak ayrıntıları gören insandır. başarılı olacak insandır bu yüzden.
çok seviliriz. övünmek gibi olmasın.
Hamburgerin karesi patates kızartmasıdır.
Bursaray adlı kişidir.

Konuyu özellikleri bilip bol soru çöz sorun kalmaz. Kuralları bilen ve belli miktarlarda soru çözen insandır.
Sen ikiz kenar üçgen ın yüksekliğinin aynı anda aciortay ve kenarortaya olduğunu bilirseniz sonuç çıkar mesela bunlardır hileler.
sorulara farklı bakış açısı getirebilen insandır.

(bkz: o işler öyle olmuyor işte)