bugün

hakkari'de mühimmatın patlaması ile ölen asker Bahadır Han Solak'ın arkadaşlarının açtığı pankartta yazan anlamlı dizelerdir.

Yemen yolu çamurdandır,
sefertası bakırdandır,
gemiciği olan bedel öder,
şehidimiz fakirdendir

Başbakan'ın oğlu bedelli askerliğini yapıp mağrur ve gururlu kameralara bakarken, halk çocukları ölmeye devam ediyor.
pankarta yazılmaması gereken gerçeklere iyi bir örnektir. demek ki neymiş; ağzımıza gelen, yüreğimizden geçen her şeyi söyleyemezmişiz, hele hele pankartlara hiç yazamazmışız. yazarsak polis amcalar bizim yakamızı paçamızı parçalayabilirmiş.
gemiciği olanın para vermesinden doğal ne olabilir ki? ekonomik kriz çözümü olarak düşünülen bedelli askerliğin, nedense hep birilerinin askerlik yapma zamanına denk düşüyor olası kimsenin mi dikkatini çekmiyor? peki biz milletçe bunun için ne yapıyoruz? açalım pankartımızı söyleyelim sözümüzü mü herşey? açtın pankartı ne oldu? yakanı paçanı kaptırdın ama sen şimdi.
bir tespit daha yapacak olursak eğer; türbanla okula giremeyenler kadar özgürlüğümüz varmış demek ki bizimde. * * *
düşüncelerimizin ne kadar özgür olabildiğini gösteriyor.
insanların gördüklerini kendilerince * açıkladığında başına neler gelir onun dersidir.
her şeye herkese söv rte ye bulaşma mantığı. polise yazık, belkide sevmediği biri için düşüncelerini paylaştığı bir insana vurmak, tartaklarmak zorunda kalıyor.
sonra çıkıp derler özgürlüklerimiz kısıtlanıyor, yok işte bilmemneyce yaşamak istiyoruz. bir dur bir soluk al biz daha o kadar özgürleşemedik, iktidar sende diye her şeyi kendine yontma, biraz da %61 lik azınlığı düşün.
parası olanla olmayan arasındaki farkı çarpıcı bir şekilde ortaya koyan; kanunlar önünde herkesin eşit ama bazılarının daha da eşit konumda olduğunu yüzümüze tokat gibi çarpan bir tespit cümlesidir.
asıl bedeli şehit er ve arkadaşlarının ödediğini ortaya koyan, üzerinde düşünülesi slogan.
1. dünya savaşı'nda yemen cephesi'inde söylenen sözler üzerine günümüzde de aynı gerçeğin sürdüğünü

gösteren cesaretli slogan.