bugün

filmi çekilecek diye kitapta yazılmasın deyebilirmiyiz bu mantıkla, tespit için söylenebilecek şey "saçmalama müjgan" şekline özetlenir.
yazara sadece BSGÇK demek isterim.
kitabı okuyup da, filmi izlerken gözlerinizde yarattığınız hayaller ve kahramanlar aynıysa değmeyin keyfine.

okurken kendi hayallerini yaratan cahildir. *
söz uçar,yazı kalır. atasözünü bilmeyen insanlardır.
ben genelde şöyle cvp veriyorum yüzlerine karşı

"mal amınagoyum"
ikisininde yapılması gerekir kitabı okuduktan sonra filmi seyretmelidir ya da filmi izledikten sonra yapıcağını hiç sanmasam da kitabı okumalıdır.
olayları yönetmenin hayal gücü ile değil kendi hayal gücü ile görmek isteyen kaliteli insanlardır.
kitabında filmin de verdiği zevkler ayrı olduğunu bilmeyen insandır. filmini sevdiysen git kitabını oku, kitabını sevdiysen git filmini izle. farklı bakış açıları her zaman iyidir.
Eğer böyle giderse artık kitap okumaya filan gerek kalmayacak. Her şeyin filmi yapılıyor. Aynı tadı veriyor mu? Hayır. Yapılan filmler film olarak güzel olsa bile kitabı okuduktan sonra aynı etkiyi vermiyor.
kitap okumakta cahillik olmuş vay amk. başlığı açan über cahil vatandaş ne tür diziler,filmler izliyor öğrenebilir miyiz acaba ? dur ben söyliyeyim hemen... yarmagül ün suçu ne, feriha ya koydum,tırtlar vadisi pusu... sen kültürlüsün biz cahiliz tamam tamam.
aksine cahillik film izleyip kitabını okumayandadır.
okurken zaten o kitabın filmini siz çekiyorsunuzdur kafanızda ve tüm karakterler sizin istediğiniz gibidir, yönetmenin kendi seçtikleri değildir. o yüzden cahil değildir o insanlar, kendi filmlerinin yönetmenleridir. daha ucuz ve daha kaliteli film de cabasıdır.
filmi daha heyecanlı izlemek isteyen kişilerdir.

buna cehalet demek, cehaletin ağababası olsa gerek.
iyi romanların malesef iyi filmi olmuyor. Örneğin Da Vinci'nin şifresi. Kitabı okuyan sinemada hayata küsmüştür. Keza Karamazof kardeşler. Vadim o kadar yeşildi ki, Anna carenina. Bu böyle uzar gider. Galiba sorun hayallerimizle görsellerin uyuşmaması.
nolmuş kim ölmüş diye entry girmeye başladığım başlıktır. yav sayın adem, git bir aynaya bak. iki tokat at suratına. suratına su çarp bol bol. sonra çık balkona rüzgara karşı aç kollarını "titanikte tek başına 0" filminin meşhur karesini yaşa. hani filmlere çok aşinasın ya o yüzden diyorum. sonra gel konuşuruz belki. bilmemek ayıp değil sende öğrenirsin elbet.
hayalgücüne gözlerinde değil zihninde oluşturmaya çalışan insandır. aferin ona.
film ile hayal gücünün sınırlandığını bilen insandır.

kişi kitabı okuyarak zihnindeki sahneleri, oyuncuların rollerini rahatlıkla masrafsız yöntemlerle değiştirebilir.

haliyle kitabını okumayı tercih etmesi mantık dahilindedir.

cehaletten ziyade zeki insanların faaliyetidir.

vesselam.
kitabı okuyanlar daha çok ayrıntı ve detay sahibi olurken* filmini izleyenlerin bunlardan mahrum olması kimin cahil kaldığını göstermektedir efendim.(nokta)
detaylara hakim olmak isteyen aynı zaman da dilini ve lugatınıda geliştirmek isteyen cahillikte sınır tanımayan insanlardır.
kitapta oluşturulan dünyanın içsel oluşundan dolayı, filmden alamayacağı tatları bulabilen; hayal gücüyle bağıntılı olarak farklı hissiyatlara bürünebilecek kişidir.
Kitap okumak cahilliği alır, eşeklik baki tabii.
izleme ve okuma eyleminin farkına varamamış insancıkların yaftasından başka birşey değildir.
izlemek ya da hayal etmek...

aradaki ince çizgi bu.

hayal etmek daha heyecanlıdır.
kelimeleri gözünüzün önüne getirip film çevirmek... salon kapalı, sadece siz.
okurken izlemek, izlerken sürüklenmek...
cümlelerin birleşip size harika bir sinema keyfi yaptırmasıdır bu.
film bitince kitabı kapatırsınız, masanın üzerine koyarsınız.

bileti de saklarsınız, arada bakıp heyecanlanasınız diye...
cahil değil hayal gücünü kullanarak filmi zihninde canlandıran insandır.
kitap okuyan kendi filmini izler, film izleyen yönetmenin filmini...
Genelde kitap uyarlaması filmler,o kitabı okumuş olanlar için çekilir, dikkat ederseniz kitaptaki önemlide olsa küçük ayrıntılara yer verilmez, size kitabın taslağını sunar. insan kendini filme yabancı hissediyor okumayınca.