bugün

adamlar yerel takım teknik direktörleriyle fifa yöneticilerini haraca bağlamış çünkü, malum petrodolar şeyhlerinin halka dağıttığı ulufe çuvalı küresel sermayenin fosil yakıt karşıtı politikalarıyla gün geçtikçe küçülüyor. milyar dolarlık servetten bir miktar yararlanan ve dinle uyutulan kitlelerin isyanına mani olmanın da tek bir yolu var.

kısmen serbest bırakılan fuhuş, alkollü eğlenceler ve futbol!
görsel
https://www.youtube.com/watch?v=gHjbay54F4U
Süper Kupa daha önce 3 kez Almanya, 1 kez Katar’da yapıldı.

Yurt dışında oynanan Süper Kupa maçları şöyle:

30.07.2006
Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 1 (Commerzbank Arena/Almanya)

05.08.2007
Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 1 (Rheinenergie Stadı/Almanya)

17.08.2008
Galatasaray: 2 - Kayserispor: 1 (MSV Arena/Almanya)

05.01.2022
Beşiktaş: 1 - Antalyaspor: 1 (Penaltılar 4-2) (Ahmed Bin Ali/Katar)
açlıktan ve yoksulluktan ağzı kokan cahil ve beyinsiz o çocukları kabul etmese de fifa nın yolsuzluk bataklığında olduğu ve milyarder piç kurularına hizmet ettiği onlarca senedir bilinen bir şey, oysa ki futbol ayak takımının eğlencesiydi!

kellesi mızrak ucunda sallanması gereken hanedanların ve yalı çocuklarının değil!
görsel
https://www.rt.com/news/394246-fifa-qatar-world-cup/
Katar 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, Alman tabloid Bild tarafından yayınlanan sızdırılan bir rapor, Körfez ülkesi ve FIFA'nın ihale süreci sırasında ve sonrasında yolsuzluk uygulamalarına katıldığını ileri sürüyor. FIFA daha sonra raporun tamamını yayınladı.

Bild, eski FIFA bağımsız etik araştırmacısı Michael Garcia'nın 2014 yılında yazdığı 430 sayfalık rapordan alıntılar serisinin ilkini yayınladı . Dosya, spor dünyasında şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük soruşturmalardan birini temsil Raporun bir bölümünde, Dünya Kupası'nı Katar'a getirmek isteyenlerin "ihale sürecinin bütünlüğünü baltalamaya hizmet ettiği" belirtiliyor.

Raporda özellikle Katarlı sporcuları bulmayı ve geliştirmeyi amaçlayan dünyanın en büyük spor akademilerinden biri olan Aspire Academy'nin oynadığı rolden bahsediliyor.

" En azından , Aspire ile ilgili kaynakların icra Komitesi üyelerinin gözüne girmek için hedeflenmesi uygunsuz bir görünüm yarattı. Bu eylemler ihale sürecinin bütünlüğünü baltalamaya hizmet etti."

Raporda ayrıca, 2018 ve 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği haklarına ilişkin oylama öncesinde üç FIFA yönetici üyesinin, Katar Futbol Federasyonu tarafından sağlanan özel jetle Rio'ya uçtuğu iddia ediliyor.

Ayrıca, bir FIFA yetkilisinin 10 yaşındaki kızının, oylama yapıldıktan aylar sonra banka hesabına 2 milyon £ (2,5 milyon ABD Doları) tutarında bir depozito aldığı belirtiliyor.

Ayrıca raporda, gözden düşmüş eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'in en yakın yardımcılarından birinin kocasına, Katar'daki inşaat şirketi için bir sözleşme verildiği iddia ediliyor.

Bu arada raporun bir kopyasını alan Bild muhabiri Peter Rossberg, Facebook'ta dosyanın Katar'daki Dünya Kupası'nın satın alındığına dair "kanıt" sağlamadığını yazdı.

Garcia veya [o zamanki FIFA etik komitesi Cornel soruşturma odası başkan yardımcısı] Borbely gibi kişilerin bunun kesin bir kanıtını bulabileceğine inanmak da çok saflık olurdu."

Başka bir gönderisinde Rossberg, Katar'ın Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma ayrıcalığını "satın aldığına" dair bir kanıt bulunmadığını bir kez daha vurguladı ancak farklı bir sonuca varılmasının pek olası olmadığını söyledi.

Garcia raporu 2014 yılında yazmasına rağmen tamamı hiçbir zaman yayınlanmadı. Bunun yerine FIFA yöneticileri raporun "yasal olarak uygun bir versiyonunu" yayınlamayı kabul etti .

Garcia'nın bulgularının 42 sayfalık bir özeti Alman yargıç Hans-Joachim Eckert tarafından yayınlandı. Bu 42 sayfa Katar'ı yolsuzluk iddialarından temize çıkardı.

Garcia bu özetten memnun değildi ve özetin "çok sayıda maddi açıdan eksik ve hatalı temsil" içerdiğini söyledi . Aralık 2014'te protesto amacıyla istifa etti.

Bu arada Fransız savcılar, FIFA'nın 2022 Dünya Kupası'nı Katar'a ve 2018 turnuvasını da Rusya'ya verme kararını da araştırıyor, bir kaynak Nisan ayında Reuters'e verdiği demeçte. Kaynak, olası suçların arasında özel yolsuzluk, komplo ve nüfuz ticaretinin yer aldığını söyledi.

DEVAMINI OKU: Britanyalı, Katar'daki 2022 Dünya Kupası stadyumunun inşaatında çalışırken hayatını kaybetti

Bild'e sızdırılan raporun ağırlıklı olarak Katar'a odaklandığı söylense de Rossberg, Facebook gönderilerinden birinde Rusya'dan bahsetti ve Dünya Kupası ödülünün "satın alındığına" dair "hiçbir kanıt" bulunmadığını söyledi .

FIFA ve Katar, Dünya Kupası stadyumunun inşası konusunda da incelemelerle karşı karşıya kaldı; işçi sendikaları, çalışanlara adil davranılmadığını iddia etti. Uluslararası Af Örgütü geçen yıl, işçilerin pasaportlarına el konulduğunu ve ücretlerinin alıkonulduğunu, aynı zamanda da bakımsız koşullarda yaşamaya zorlandıklarını belirterek her iki cesedi de eleştirdi .
'Yasadışı bir şekilde sızdırıldı'

ilk alıntıların Bild tarafından yayınlanmasından saatler sonra FIFA ilk kez raporun tamamını yayınladı

Yayının "FIFA Başkanı Gianni Infantino tarafından birçok kez talep edildiğini" ve "Mayıs 2016'da Mexico City'de yapılan toplantıdan bu yana FIFA Konseyi tarafından desteklendiğini" iddia ediyor.

Açıklamada suçun eski etik kurul başkanlarına atıldığı belirtiliyor.

"Bu düzenli taleplere rağmen, Etik Komite'nin eski başkanları Cornel Borbély ve Hans-Joachim Eckert'in bunu yayınlamayı her zaman reddettiğini belirtmekte fayda var."

Raporun tamamının "yasadışı bir şekilde bir Alman gazetesine sızdırıldığı" ve "herhangi bir yanıltıcı bilginin yayılmasını önlemek amacıyla" FIFA tarafından yayınlandığı vurgulanıyor .
Rusya, FIFA oylarını etkilemedi

Raporun FIFA tarafından yayınlanan Rusça bölümünde, "bu kayıtta, Rusya ihale Komitesi'nin, oylarını güvence altına almak amacıyla herhangi bir FIFA ExCo Üyesi üzerinde aşırı nüfuz kullanmaya çalıştığını gösteren hiçbir kanıt bulunmadığı" belirtildi.

Rusya tarafından FIFA yetkililerine verilen hediyelerin "sembolik ve tesadüfi değerde" olduğu ve dolayısıyla herhangi bir kuralı ihlal etmediği belirtildi .

Raporda, "FIFA ExCo Üyelerinin (kısmen aileleriyle birlikte) seyahat ve konaklama masrafları tamamen Rusya ihale Komitesi tarafından üstlenilmiş olsa da, bu tür masrafların karşılanması, o dönemde yürürlükte olan FIFA Davranış Kuralları kapsamında kabul edilebilirdi" ifadesine yer verildi. .

Ayrıca Rusya ihale Komitesi'nin, FIFA ExCo üyeleriyle iletişime geçerek, belge ve tanıklıklara atıfta bulunarak ihale sürecini etkilemeye çalıştığına dair yeterli kanıt bulunmadığını da belirtiyor.

Son olarak raporda, Japonya ihale Komitesi CEO'su ve başkan yardımcısı ve idari genel başkan Khozo Tashima'nın "belirsiz önerisine " rağmen "Rusya Teklifinin başka bir ihale komitesi veya üye derneğiyle gizli anlaşma yaptığına dair hiçbir kanıt bulunmadığı" belirtiliyor. Japonya Futbol Federasyonu Sekreteri, Rusya ile Japonya arasında bir oy ticareti anlaşmasının mevcut olduğunu söyledi.