bugün

Modern fizik kuantum fizigi ve hiz kazanan bilimsel arastirmalarin yaninda felsefe herhangi bir gelisme yasayamamistir. Bana gore felsefe artık ölüdür. (bkz: felsefe bitmiş)
saçmalıktır. bilim, felsefenin bir dalıdır zaten.

(bkz: bilim felsefesi)

edit: yahu illa açıköğretim kursu vereceğiz size değil mi? hoşuna gitmeyen her şeye bas eksiyi.

bir insanın bilgiye karşı alerjisi olur mu yahu?

öğrenmemek ayıp arkadaşlar, öğrenin:

görsel

edit2: bak hâlâ birileri çıkmış "felsefe ruhsaldır bilim mantıksaldır" falan diyor. hayatınızda hiç mi duymadınız "mantık felsefesi" diye bir şey?

Felsefe; varlık, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgili genel ve temel sorunlara ilişkin yapılan çalışmalardır. bak bilgi diyorum, akıl diyorum.

bilim felsefesi: https://tr.wikipedia.org/wiki/Bilim_felsefesi
bilgi felsefesi: https://tr.wikipedia.org/wiki/Epistemoloji
mantık felsefesi: https://tr.wikipedia.org/wiki/Mant%C4%B1k

görsel
insanlar düşünebildikçe felsefe var olacaktır. tabii dimağı ve beyni pozitif bilgiye, sorgulamaya açık olan insanları kastediyorum.

(bkz: cogito ergo sum)
felsefe devamlı yolda olmaktır.
felsefe asla bitmeyecek bir daldır. felsefenin bitmesi demek nitekim bilimin de sona ermesi demektir. bilim felsefeden her zaman sonra gelmiştir. bilimin ortaya çıkması felsefe sayesindedir.
(bkz:bilim felsefesi
elmalar neden atlardan yavaştır?

bakın kaplumbağalar demiyorum öyle deseydim kıyas kabul edebilirdik ve argümanlarımızı sunabilirdik ama elma diyorum. çakozladın mı? analitik önermelere değil sentetik önermelere ihtiyacımız var hoyttttttt be!!!
felsefe bilim kadar sınırlı birşey değildir.
Felsefe ile ilgilenenlerin giderek çapsızlaşmasından kaynaklanır.
Bugün lisede edebiyat bölümünde okuyanlar iyi bir bölüme kapağı atamazsa açıkta kalmamak için felsefe bölümüne giriyorlar. Oysa kafası matematiğe basmayan insanın felsefeye de kafası basmaz. Ancak oturur metin ezberler. Mevcut uygulama budur.
Birinin sonucu birikimli kabul edilir, diğeri yığın halinde. Kaç filozof çıkıp farkli şeyler üretebilir ki, yapılan şeyler muhtemelen eski akımların yeniden biraz farklılaştırılarak sunuluşu olacaktır. Epistemolojide bile durum bu kadar sıkıntılıysa, teoloji alanına ne diyelim?
Saçmalıktır. Felsefenin yarattığı oyun alanında koşuşturan çocuktur bilim. Bilimi gidebiliceği her yere felsefe gitmiştir zaten önceden.
Felsefe paradigma üretir bilim o paradigma üzerine gelişir.
Misal descartes şöyle düşünür matematik ve geometri arasında geçiş yapabiliyorum yani birindeki bir kavramı diğerinin diliyle ifade edebiliyorum bu neden diğer dallarda olmasın ki diye sorar misal fizik ve kimya gibi... sadece sorar bunu. Burda devreye bilim adamları girer. Bilim adamları araştırır bir taslak ortaya çıkarır bundan sonra geliştirmek mühendislere ve üst katman uygulamacılarına iş düşer.

Aslında özünde bilim adamlarının çoğu buraz filozoftur. Misal newton aynı zamanda filozoftur, blaise pascal filozoftur. Fakat dediğim gibi bir yerde felsefeden bahsetmek için yeni paradigmaların olması gerek.
metafizik ve ontoloji felsefeden ayrıldı.

sizler bu ayrımın farkına varamadan; finansörü eksiksiz, tekonlojisi tavan, sistematik bir kurum ile karşılaştırıyorsunuz.

olan bu. başka bir şey değil.
bu ne biçim saçma bir savmış. duyduğum en saçma felsefi savlardan biri hatta. düşünmenin enginliği bilim gibi kendi ürettiğimiz aletlerle ölçebildiğimiz kadarına uzanan bir kısır alana sığdırılması. mümkün değil. bu absürtlüğe inanan birinin artık bir damarı gitmiştir. bilakis olan şey bilimin felsefeye evrilmesidir. kuramsal fizik felsefe gibi adeta. ama nihayetinde madde bazlı düşünme zorunluluğu ile tasavvurun da sınırı var onda bile. felsefe öyle çok teknik tanım gerektiren bir şey değil. sınırsız düşünmedir, sınır tanımaz.
felsefe kümülatiftir, yığılır.
bilim ise birikimsel olarak ilerler ve kendini sürekli yeniler.

ayrca; bilim ile felsefe kıyası yapıyorsanız derhal dünyayı terk ediniz.
Felsefe bilim değildir, tıpkı şiirin de edebiyat olmaması gibidir.
felsefe ruhsaldır,bilim mantıksal.