bugün

kesinlikle doğru olan bir cümledir.

edit: felsefe dersinde yazı yazıp ezbere iş yapmaktan başka bir şey olmadığını bilseler gene böyle düşünmeyen insan vb derlermiydi acaba.
düşünmeyen sorgulamayan insan beyanı..
Gerekli varsa gereksiz de olmalı. Herşey kendi zıddı ile bilinir,
Zihin fukara olunca, akıl ukala olurmuş.
Felsefe okumak isteyen bir birey olarak elbette felsefe bazilarina gore bos bir derstir. Katiliyorum sana.
Türkiye'de felsefe dersinden kasit dusunce sistemlerinin isimlerini ezberletmek oldugu icin tam anlamıyla yanlis diyemedigim yargi.
(bkz: gercek felsefe bu degil) *
Kitap okumanın da zaman kaybı olduğunu kabul edecek olan yazar beyanıdır.
liseli yazar beyanıdır. itiraf ediyorum lise zamanında nefret ederdim, hocasına da uyuz olurdum. büyük bir mallık yaptığımın farkına sonradan vardım.
felsefenin gereksiz bir ders olduğu gerçeği cümlesinde bile felsefe var, daha fazla söze gerek var mı?
yeni neslin (bkz: gazali)si nin açtığı başlık
işte böyle bize öğretilen şeyleri sorgulamamızı sağlıyor. işe yaramış demek ki başlık açılmış. Keşke herkeste işe yarasa.
Felsefeyi bir ders olarak ele alırsak bu düşünce ne yazık ki doğru oluyor. Bunun nedeni de felsefenin tanımına, anlamına aykırı olarak ezberci, ezbere dayalı bir şekilde öğretilmesidir. insanların düşünmesine olanak tanımadan öğretiliyor tanımı ve konuları düşünmek ve düşünceler olan bu ders.

Bir alan bir konu olarak ele alındığında ise bilimi, icatları, keşifleri ve bence yaşamı başlatan unsur olmuştur.
derste kanımca felsefecilerden çok ve gereksiz ezber yapıp kafa şey etmekten çok felsefe yapmak, olasılıklı düşünmeyi öğrenmek öğretilmelidir. Fakat liseyi hatırlayacak olursak sadece ezber aga.
evet, felsefe gereksiz bir derstir.
ama felsefe gerekli bir "ders"tir...
Newton'un ünlü kitabının adının "Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica"[doğa felsefesinin matematik ilkeleri] olduğunu düşünürsek, Üzerine pek bir laf etmeye gerek yok. Zaten anlatacaklarınız karşınızdakinin anlayacağı kadar olduğu için kendinizi pek yormayınız.