bugün
- balık etli mi kuru götlü mü3
- ilk seçimde akp'nin alacağı oy2
- bjk tv2
- türk müsün türkiyeli misin12
- alin3
- milli muharip uçağı kaan3
- bu ülkeye başka erdoğan gelmez4
- nasıl birisiniz6
- ona bir şey söyle10
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık14
- mcdonalds nasıl okunur sorunsalı3
- beni özleyenler elime mum diksin15
- hırvatistan12
- çıkma teklifinin eskide kalması4
- rüyada nervio yu görmek8
- yunanistan29
- araba sürerken olmasından en çok korkulan şey5
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor14
- ayrılık6
- anın görüntüsü16
- ispanya daki göçmen krizi8
- türkiyeliyim doğruyum çalışkanım5
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı9
- yazarların en son bitirdiği kitap6
- ölüm5
- korku filmi izlerken sarılacak birisinin olmaması6
- gecenin rap şarkısı3
- mutlu kalmak için öneriler6
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri8
- karadeniz'e neden karadeniz denmiştir2
- yazarların ruh hali3
- favori coldplay şarkınız4
- bik bik'in mutfağına konuk olmak27
- gecenin şarkısı3
- japonya23
- aylık 511 bin tl iyi para mıdır sorunsalı4
- en son aldığınız iltifat14
- izmirli kızların met çukuruna düşmesi3
- puantiye modasının bokunun çıkması4
- sırtımı kaşıyan kızlardan hoşlanmam3
- irmik helvası vs un helvası18
- her gün alkol almak4
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri6
- yeni dünya düzeni4
- arkadaşlar hangi diziye başlasam4
- yapay zekaya entry yazdırmak5
- en çaresiz hissettiğinde kime gidersin22
- sözlük yazarlarının çok kültürlü olması7
- gürcistan26
- sözlükteki derin yapılanma4
tony gatlif'in en iyi filmleri arasında gösterilen yol filmi... en iyi yönetmen ödülünü almasını sağlamıştır cannes film festivali'nde.
sonunda lanet olsun film bitiyor dedirtirken, finalin son 3 dakikasında duyulan hazzın doruklara çıktığı bir Tony Gatlif filmdir. dedenin mezarına takılan kulaklık, kızın elleriyle soyduğu portakalı paylaşması ve akabinde başlayan müzik daha iyi olamazdı.
Cezayir asıllı Fransız yönetmen Tony Gatlif'in favori oyuncularından Romain Durisin, Lubna Azabal ile başrollerini paylaştığı filmi. Fransa'dan Cezayir' e yapılan bir yürüyüşün sineması. Yönetmen aslında kendi yaralarını anlatır bu filmde. Film iyi olmasına iyidir de bir Gadjo Dilo değildir hani.
Anahtarlıkla birlikte bir kemanın duvardan bir kaç tuğla çıkarıldıktan sonra kalan boşluğa bir kilo çimentoyla gömüldüğü garip bir sahneye sahip Tony gatlif filmidir. Kibariye nin de soundtrack ine katkıda bulunduğu 2004 yapımı filmin Cannes ödülü de mevcuttur. Abkz: entel de olsa insan insandır. imza Kibariye.
Beklentilerimin altında kalan bir film Exils.Açıkçası izledikten sonra film hakkındaki yorumları abartılı bulduğumu söylemeliyim çünkü film çok harika veya başyapıt vs. değil vasatın üzerinde bir film.Film bir yolculuk filmi,bir adamın köklerinin yaşadığı yeri görmek için kız arkadaşıyla birlike Cezayir'e gidişi anlatılıyor.Yolculuk sahneleri oldukça sıradan,ben filmi izlemeden önce farklı bir film bekliyordum fakat filmin yaklaşık son yarım saati hariç film sıradan denilebilecek bir film.Başlarda sürükleyici fakat ilerledikçe temposu düşen bir film o yüzden yolculuk filmi diye sürükleyici ve bir ton olay beklemeyin derim,zaten ben de tam sıkılmaya başlıyordum ki filmin en can alıcı sahnesi olan ayin sahnesi başladı filmde ve izlerken tüylerim diken diken oldu,o sahneyi izlerken biraz ben bile kendimden geçtim.Ayin sahnesi gerçekten son zamanlarda izlediğim en etkileyici sahnelerden biri diyebilirim,hem sahnenin temposu hem sahnedeki insanların kendilerinden geçmesi hem fondaki müzik hem de harika bir tek plan sekansıyla ayin sahnesi akıllara kazınacak cinsten.Filmin müzikleri gayet hoş,oyunculuklar başarılı,filmin yönetmenliğini de beğendiğimi söylemeliyim.Son olarak ben filmin ayin sahnesini çok beğendim,filmin geri kalan kısımları için ise vasat üzeri diyebilirim,yolculuk filmi severlere tavsiye edebilirim ama beklentiniz çok olmasın.Ayin sahnesi için puanımı biraz daha fazla veriyorum.
6/10
6/10
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar