bugün

anlaşılamayan dürtüdür.

nereden gelir bu hareket, nasıl bir doğa gerekliliğidir anlaşılamayandır.
kim dedi len bunlara her zaman hesaplar sizden diye kim kandırdı. kim çıkardı hatun kişisine ''koy o adisyonu masaya!!'' lafını demeyi. hayır neye inanıyorsunuz, öyle erkeksi olduğunuza mı? ya da seksi olduğunuza mı.

hele bunların öğrenci olup hala devam eden versiyonu vardır ki evlerden uzak olsundur. ulan adama annesi babası okusun diye elinden geldiğince bir para gönderir bunlar hala güçlü gözükme çabasında ben ödeyeceğim, hayır ben, koy onu yerine, hayır ben dedim şeklinde hesaplar yapar. bırak zorlama işte erkekliğin mi gidiyor, aksine samimiyetin gidiyor böyle yaptıkça.

kim çıkardı len bunu ciddi ciddi tarihi filan yok mu bu olayın anlaşılmıyor.

edit: imla.
kızların dur ben vereyim diye hamlede bulunurken çantasındaki ojelerini sayması ve para çıkarmaması üzerine bizi kasan durumdur, bu yüzden öderiz. ama en güzeli alman usulüdür.
ben bi kase çorba içmişim ancak kız et, pilav, tatlı, salatası kolası ne varsa götürmüş, öde bunu. yok öyle istanbul.
kadınların elini cebine atmaması dürtüsünden oluşan bir dürtüdür bu da.

ne yani kadın teklif dahi etmezse mecburen erkek ödeyecek.
(bkz: texas ın en hızlı cüzdan çeken adamı)
bir kızın ;

+ dur ya ben veririm.

gibi bir cümle söylemesiyle başlayacak olan macerayı tahmin eden erkeğin bir an önce hesabı ödeyiyimde gidelim burdan durumundan kaynaklanıyor aslında bu hede.

bir kızın cüzdanına ulaşması için sarfettiği eforu, sevişirken sarfetmeyeceğini bilir erkek. o yüzden onu yormak istemez. o çantanın içine giren bir elin geri nasıl çıkacağını veya neler çıkaracağını bilir erkek. o yüzden hesabı ödemekte ısrar eder erkekler.
Ödemek isteyen kız zaten öder engel bile olamazsın buna.

Benim başıma dur ben ödücem diyip hadi lan öde bakalım dememe rağmen ödemeyen kız gördü fazla şey yapma yani.
Baba ogula geçen bir alışkanlık olmalı bu ben öyle gördüm ailemden.