bugün

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız Matematik dersini 495 bin,yabancı dil dersini 413bin, Kuran-ı Kerim dersini 402 bin, Hz.Muhammed'in hayatı dersini 256 bin, Kürtçe dersini ise 21bin öğrencinin seçtiğini açıkladı.
öğrenci mi! aileleri mi! yoksa devlet zoruyla mı! diye sorulması gereken derslerdir.
işin içine kur'an girince solcuların birden sorgulama kabiliyetlerinin ortaya çıktığı sorunsal... eğer seçmeli dersler içinde hz.muhammed'in hayatı değil de buda'nın hayatı olsaydı bu kadar sorgulanmazdı. şayet kur'an değil de ırkçılığı körükleyen darwin'in "türlerin kökeni" kitabı(!) olsaydı modern eğitim olurdu onlara göre...
neden felsefe yok yada türk tarihi belki ben o yaştan itibaren çocuğuma tarihimi öğretmek istiyorum Tamam güzel kuran dersi veya peygamberimizin hayatıda iyi fakat daha çok tercih hakkı sunulmalı bence. oy kaygısı burada bile göze çarpıyor yazık türkiyeye çok yazık.
Bizim okulda Uluslararası ilişkiler, astronomi ve uzay bilimi, sanat tarihi, işletme, girişimcilik, proje geliştirme gibi seçmeli derslerin bu tanıma uygunluk gösterdiği görülmektedir lakin bu dersleri kim verecek belirsizliğini korumaktadır heleki astronomi dersi.
acaba seçildimi seçtirildi mi sorusunu akıllara getiren verilerdir.
astoronomi güzel geldi bana. sosyal etkinliklerde güzel bence.
Arkadaş geçin hepsini liselerde beden eğitimi dersinden daha fazla seçilen bir seçmeli ders olacağına inanmıyorum. *
secmeli degil sectirilmis derstir.cunku zorla devlet tarafindan sectirilmistir.
meb'in açıkladığı istatistiğe göre matematik uygulamaları imiş. gülsem mi ağlamsam mı bilemedim. yahu zorunlu olması gereken matematik uygulamaları nasıl seçmeli olur bu ülkede. pozitif bilimden bahsediyorum geometri fizik vs. burada ülkenin geleceğinden bahsediyorum bu yıl lys matematikte 42 bin, geometri de 64 bin aday sıfır çekti. 100 bin genç matematik dalından hiçbir soruyu doğru cevaplayamamış. temel bilimlerin değer verilmediği bir ülkede bilimden bahsetmek mümkün mü?