bugün

bilimin atıl kaldığı yönlerden olan anestezi altında bile işkence sayılabilecek ve '' bi yapalım belki bi şey olur '' mantığıyla denenen yöntemdir.

çok ağrıyan kolu kesip artık ağrımıyor demeye yakın bir tedavi yöntemidir.
bildigin insanlik dışı muameledir. bilimin zaman zaman ne kadar vahşi olabileceginin iyi bir örnegidir.
beyne elektrik verilerek yapılan psikiyatrik tedavi. Bilindiği ya da zannedildiğinin aksine ciddi bir zararı yoktur. rahatlıkla çakın, çaktırın efenim.
Bazı akıl hastalıklarının tedavisinde kullanılan imdat freni. (#36128012)
Bazı ülkelerde yasak tedavi şekli. (kaynak: yahoo answers)
elektro konvulsif terapi kısa adı EKT. sanılanın aksine tek yan etkisinin geçici hafıza boşlukları olduğu bir tedavi yöntemi. şizofrenide etkilidir. psikotik depresyonda da çok etkilidir. ama öyle her önüne gelene yapılmaz. yatan hastalarda, tam donanımlı bir odada gerçekleştirilir. her hastane yapamaz. işlem sırasında hazırda bir ekip bekler. (ters birşey olma riski çok düşüktür ama her ihtimale karşı) hastada ilaç öncelikli tedavi yöntemidir. ama bazen işe yaramaz veya hasta ilaç almaya kesinlikle karşıdır veya yan etkileri tedaviye engel oluyordur. ekt için hastadaki fiziksel rahatsızlıklar varsa gözden geçirilir. ekt kararını tek bir hekim vermez.

ekt yapılmadan önce anestezi uygulanır hasta o anı hatırlamaz, acı çekmez. kas gevşeticiler sayesinde kramp riski en aza indirilir. hamile hastalara uygulanabilir. bebeğe zararı yoktur.

filmlerde gördüğümüz ekt 1800'lü yıllarda uygulanan ekt'dir. ayrıca filme heyecan katması için resmen işkence gibi uygulanır. gerçekte elektrik beyne sadece 1 sn'liğine verilir. öyle zangır zangır bağırtılarak titretilmez hasta.
insanın hayatında öğrendiği şeyler bazen çok önemli ve geçmişi konusu var. ekt “ciddi” hafıza kaybı yapıyor mu bilmiyorum.

Ekt ile hafızanın bazı kazanımları da kaybediliyor mu?

Not: Üniversiteyi bitiremedim.