bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- gece yarısı çalan telefon4
- gammaz olmuşum13
- aquila bicipite8
- uysaljakoben20
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir3
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- ilşkisini herkese anlatan kızlar4
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- reha muhtar25
- minyon kadın siniri4
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- ayı saldırınca yapılması gerekenler10
- gecenin şarkısı4
- ses yakışıklılığı2
- gazlamak2
- sevgiliyle kavga etmek2
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- gençler iş beğenmiyor3
- bizim delilere bakayım4
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- doğu perinçek vs kemal kılıçdaroğlu2
- kemal kılıçdaroğlu35
- semum3
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- elit olmak için gerekenler13
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- düşkün2
- strese girdiğinde vücudun verdiği garip tepkiler2
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- şato3
- 1 milyon tl verseler 1 milyon tl yi alır mısınız5
- eski yazarların emekli yapılması5
- nur suresi 35 ayet2
- yeni yıkanmış kezo kokusu6
- müslümanlara kızıp islam dan soğumak4
- sözlük yazarlarına tavsiye4
- 20'li yaşlarınızın başları nasıl geçti6
- tinder eşleşmesinde ilk mesaj sorunu5
- üst üste sigara içip entry girmek4
- hayatı akışına bırakmak5
- günün şiirinden bir dize4
- şansımı sikeyim4
Onlar da bizim insanımız, onların da en az bir üniversite mezunu kadar seçme, seçilme, yönetme hakkı var. Onların bizden tek farkı, maddi yetersizlikten veya aile baskısı yüzünden okuyamamış olmaları. Ama...
O insanları aldatmak daha kolaydır. "Fındık 8 ytl olacak" demek, "öss kalkacak" "dokunulmazlık olmayacak", "türban yasagı kalkacak" lafları kimine komik gelir ama kimisi de inanır.Mesela 1970'lerde "türkiye'i komunizm'den kurtaracagız" sloganlarıyla iktidar olundu, sanki komunizm tehlikesi varmış gibi.
Özetle, toplumu bölmek, sınıflandırmak yanlıştır ama; eğitim seviyesine göre değerlendirirsek, az eğitim görmüş insanların, genelde sağ partilere oy verdiği görülür. Bu cumhuriyet tarihinde böyle olmuştur, bugün de böyledir, bundan sonra da böyle de olacaktır. Bugun türkiye'nin geldiği nokta pek de parlak olmadığına göre; yüzlerce milletvekili hakkında dokunulmazlık yüzünden yargı yolu açılamadığına göre; milletvekilleri ayakkabılarını çıkartıp geğirerek oturum izlediklerine göre; uyuduklarına göre; belinde silahlarıyla meclise girdiklerine göre... Türkiye bir zamanlar önde olduğu ispanya, yunanistan, macaristan, g.kore'nin çok gerisine düştüğüne göre bu işte bir hata var. kızları eğitmemek gibi. Onları Eve kapatmak gibi. Okutmamak gibi. "Evlensin gitsin" demek gibi. "erkeklerle beraber okumak günah" demek gibi. Sonra o kızların çocukları olduğunda, onları nasıl yetiştirirler? Bugün sokakta gördüğümüz gibi.
O insanları aldatmak daha kolaydır. "Fındık 8 ytl olacak" demek, "öss kalkacak" "dokunulmazlık olmayacak", "türban yasagı kalkacak" lafları kimine komik gelir ama kimisi de inanır.Mesela 1970'lerde "türkiye'i komunizm'den kurtaracagız" sloganlarıyla iktidar olundu, sanki komunizm tehlikesi varmış gibi.
Özetle, toplumu bölmek, sınıflandırmak yanlıştır ama; eğitim seviyesine göre değerlendirirsek, az eğitim görmüş insanların, genelde sağ partilere oy verdiği görülür. Bu cumhuriyet tarihinde böyle olmuştur, bugün de böyledir, bundan sonra da böyle de olacaktır. Bugun türkiye'nin geldiği nokta pek de parlak olmadığına göre; yüzlerce milletvekili hakkında dokunulmazlık yüzünden yargı yolu açılamadığına göre; milletvekilleri ayakkabılarını çıkartıp geğirerek oturum izlediklerine göre; uyuduklarına göre; belinde silahlarıyla meclise girdiklerine göre... Türkiye bir zamanlar önde olduğu ispanya, yunanistan, macaristan, g.kore'nin çok gerisine düştüğüne göre bu işte bir hata var. kızları eğitmemek gibi. Onları Eve kapatmak gibi. Okutmamak gibi. "Evlensin gitsin" demek gibi. "erkeklerle beraber okumak günah" demek gibi. Sonra o kızların çocukları olduğunda, onları nasıl yetiştirirler? Bugün sokakta gördüğümüz gibi.
yanlış bir değerlendirme türüdür. halkın her kesiminden, her tarz insan her partiye yönelebilir ve siyasi partilerde onları kucaklamakla yükümlüdür.
güncel Önemli Başlıklar