bugün
- ilk adımı karşıdan bekleyen erkek20
- ben geldim naneler30
- zamanda yolculuk mümkün olsa yapılacaklar4
- uludağ sözlükteki ayak fetişizmi14
- cips yedikten sonra parmakları tişörte silmek7
- geceye bir şarkı bırak15
- sevgiliyle dağ evindeyken şömine önünde sevişmek8
- zengin kızların güzel olması7
- sinir bozucu şeyler10
- sözlüğün hemfikir olduğu tek konu10
- nicki kısa olanın penisi küçük olur22
- şu an okunan kitap2
- anın görüntüsü18
- erkeklerin güzel kız görünce verdiği tepki7
- kırmızılı kadın konya2
- sözlük için ne yapabiliriz10
- sözlükte kalp krizi geçirmek5
- izlemek istediğim filmler2
- true nickli yazara özelden küfredilmesi olayı20
- haluk levent'e para emanet etmek23
- bunalımdan çıkmaya karar verilen an2
- şaka maka tek umudun yine bahçeli olması19
- türkiye nin en güvenilir insanı11
- haluk levent'i karalama kampanyası17
- clydeless bonnie8
- pilavlı sohbet vs rakı balık7
- haluk levent'in kumar oynamasının asıl sebebi3
- kaliteli insanı belli eden detaylar24
- sevgiliniz karşı cinsle tatile gidebilir mi12
- insan silmek4
- kuranda namaz yok8
- döner mi yesem hamburger mi makarna mı13
- nickaltı hoşgeldini olmayan yazarlar5
- bir insana çirkin demek6
- kendin hakkında bir gerçek bırak7
- dünyanın en samimiyetsiz cümlesi13
- insan olmaya ceyrek kala12
- biri size sokakta yan baksa ne yaparsınız6
- 10 bin lira verseler bu gece sokakta yatar mısın4
- bir erkeği erkek yapan beş özellik14
- hesap ödeyen erkek2
- trump'ın iran'a saldırıların süreceğini açıklaması2
- sigarayı neden seviyoruz5
- bir erkeği elde etmenin yolları12
- güzel zannedilen kadınların sıradan olmaları13
- seni onaracağım diyen partner3
- yapay zekanın tehlikeli yükselişi12
- ahbap10
- her ay aynı eskorta gitmek tek eşlilik midir7
- kendinle aran nasıl4
muhammed'i eleştiren şiirler yazdığı için öldürüldüğü iddia edilen arap yahudisi. kendisini yaşı ise 100'ün üzerindedir.
yaşlı bir şairdir. muhammed peygamberi eleştirdiği için muhammed'in emriyle öldürülmüştür. öldürülmesine neden olan sözleri:
''uzun yıllar yaşadım ama kayla oğulları gibi bir araya geldiklerinde üstlendikleri şeyi yapma ve müttefikleri konusunda onlardan daha sadık olan, dağları deviren ve hiçbir zaman boyun eğmeyen, bir topluluk ya da halk görmedim. onlara gelen bir atlı onları, her konu hakkında “haram” ve “mübah”diyerek ikiye ayırmıştır.
yüceliğe ve krallığa inansaydınız tubba’yı izlerdiniz. tubba: daha önce aynı toprakları işgal eden yemenli bir yöneticiydi ve kayla oğulları ona karşı direnmişlerdi.''
ibn sad’în kitabı tabakat el-kebir’de (cilt 2 sayfa 32) ebu afak’ın öldürülmesi şöyle anlatılır:
“…bundan sonra allah’ın elçisi hicretten sonraki 20. ayın başlangıcında salim ibn umeyr el amr’ının yahudi olan ebu afak’a karşı seriyyesi gerçekleşti. ebu afâk, beni-amr ibn avf’dandı ve 120 yaşına gelmiş olan ihtiyar bir adamdı. yahudiydi ve insanları allah’ın elçisine karşı kışkırtıyordu ve muhammed hakkında alaycı şiirler yazıyordu.
muhammed bu şiirleri duyunca “bu alçak adamı benim için kim öldürecek” diye sorar.
bedir savaşına katılmış olan salim ibn umeyr “ya ebu afak’ı öldürmeye ya da onunla birlikte ölmeye yemin ediyorum” dedi. bunun için fırsat kollamaya başladı ve bir gün hava çok sıcakken ebu afak dışarıda açıkta yattı. bunu bilen salim ibn. umeyr kılıcını onun ciğerine sapladı ve kılıç yatağa değene kadar üzerine abandı. allah’ın düşmanı bağırdı ve insanlar onun yanına koştular ve sonra evine götürüp onu gömdüler.”
''uzun yıllar yaşadım ama kayla oğulları gibi bir araya geldiklerinde üstlendikleri şeyi yapma ve müttefikleri konusunda onlardan daha sadık olan, dağları deviren ve hiçbir zaman boyun eğmeyen, bir topluluk ya da halk görmedim. onlara gelen bir atlı onları, her konu hakkında “haram” ve “mübah”diyerek ikiye ayırmıştır.
yüceliğe ve krallığa inansaydınız tubba’yı izlerdiniz. tubba: daha önce aynı toprakları işgal eden yemenli bir yöneticiydi ve kayla oğulları ona karşı direnmişlerdi.''
ibn sad’în kitabı tabakat el-kebir’de (cilt 2 sayfa 32) ebu afak’ın öldürülmesi şöyle anlatılır:
“…bundan sonra allah’ın elçisi hicretten sonraki 20. ayın başlangıcında salim ibn umeyr el amr’ının yahudi olan ebu afak’a karşı seriyyesi gerçekleşti. ebu afâk, beni-amr ibn avf’dandı ve 120 yaşına gelmiş olan ihtiyar bir adamdı. yahudiydi ve insanları allah’ın elçisine karşı kışkırtıyordu ve muhammed hakkında alaycı şiirler yazıyordu.
muhammed bu şiirleri duyunca “bu alçak adamı benim için kim öldürecek” diye sorar.
bedir savaşına katılmış olan salim ibn umeyr “ya ebu afak’ı öldürmeye ya da onunla birlikte ölmeye yemin ediyorum” dedi. bunun için fırsat kollamaya başladı ve bir gün hava çok sıcakken ebu afak dışarıda açıkta yattı. bunu bilen salim ibn. umeyr kılıcını onun ciğerine sapladı ve kılıç yatağa değene kadar üzerine abandı. allah’ın düşmanı bağırdı ve insanlar onun yanına koştular ve sonra evine götürüp onu gömdüler.”
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar