bugün

maalesef günümüzün acı gerçeği. insanlar ne kadar güzelse, ona olan ilgi de o oranda artış gösteriyor. bir insan çirkin mi? o zaman çirkinliği oranında ilgi kaybı yaşıyor. etiketlere bakıyoruz, boyu uzun muymuş, kaşları ince miymiş, burnu nasılmış, kilosu ne kadarmış, fiziği düzgün müymüş? hoşlanmaların %90'ını dış güzellik oluşturur.
Bütün zamanların gerçeğidir. Sadece güzellik ölçütleri değişmiştir. Erkeklerde daha yoğun olarak rastlanır.
insanın ilk izlenimlere verdiğini önemle alakalı bir durum. bir türk atasözü der ki ; "güzele kırk gün katlanılır".
unutulmamalıdır ki saglam bır karaktere sahıp olmadıktan sonra kadın veya erkek farketmez o kısı bes para etmez.bu yüzden bazı büyük firmaların yaptığı gibi hogan kişilik ölçümü testi muhataba uygulanmalıdır.
Dünyanın acı gerçeği.ilk izlenim olması haricinde genel olarak da devamında tercih edilen dış görünüş olmaktadır.Ayrıca ekonomik durumunuz iyiyse maymun olsanız da farketmeyen durumdur.Dış görünüşünüz ve paranız iyiyse maalesef gerisine kimse bakmıyor.
gereklilikdir. quasimodo ile esmeraldanın ne gibi bir şansı olabilir.
gerek şart ama yeter şart değildir.
(bkz: biçimcilik)
tam tersi için
(bkz: dıs guzellige onem vermemek)
(bkz: formalizm)
ANTiBiYOTiK BAĞIMLISI iSENiZ NE YAPARSANIZ YAPINIZ SARI DiŞLERiNiZ OLACAKTIR.
dış güzelliğin doğuştan gelmesi gibi bir şartı yoktur. bakımlı insanlar da bu güzelliği yakalayabilir ki ilk görüşte de özellikle iyi bir izlenim bırakması dolayısıyla önemli olduğunu düşündüğüm olaydır. vermiyorum diyen ne kadar ciddidir orası bilinmez!
(bkz: asrın hatası)
önem verilmelidir zaten. baş tacı edilip edilmemesi ise sadece kişiye kalmıştır.
anlamsiz oglu anlamsizdir. nedir lan dis gorunus ? hepimizi allah yaratmis. ayrica, kim, kime gore guzel, kime gore cirkin, buradaki 3000 sozluk yazarina cirkin gelen kiz, benim gozlerimi kor edecek kadar guzeldir bana. onemli olan insanin ruh guzelligidir deyip kapatiyorum...
kitabın ve kadının cildine aldanma bir ünlü düşünürün sözüdür. doğrudur.
(bkz: guzel olsun karaktersiz olsun evlenmeyeceğimya)
(bkz: içi boş olunca neye yarar)