bugün

dikkatli kullanılmadığında kıyafetlerde çitelemekle geçmeyecek lekeler bırakan, yosundan yapılan diş ve ağız temizleme malzemesi. ağız kokusunu giderdiği için kişinin özgüvenini iki katına çıkarma özelliği vardır.
basur ağrısını 2 dakika içinde yok ettiğine bizzat şahit olduğum harikalar ötesi macun.
bileşimindeki etken ''sodium fluoride'' oldukça zehirli bir maddedir. fırçalamadan sonra tükürmek yetmez, ağza bol su alıp çalkalamak gerekir.
genellikle tahriş edici yarı sıvı diş temizleyici macun. genel olarak tükürükle birleşince benim gibi ağzını kapatarak diş fırçalayamayan insanların üzerine damlamak görevini üstlenirler. ikinci amacı da dişi temizlemek korumaktır.
Seyahat boy diş macunlarının bitmesi üzerine kız arkadaşla vinnie the pooh'lusudan aldığım hede. Böyle rezil bir tat yok lan, çocuk işi dedik aldık tadı aynı çocuk şurupları gibiydi. ipana'dan şaşmamak lazım hacı, fanteziye gerek yok.
dişleri hem görsel hem de sağlık açısından koruyup kollayan, ferahlatıcı etkiye sahip olan hijyen maddesidir.

son zamanlarda envai çeşidi piyasaya çıkmıştır. belli başlı markalar ve az bilindik birkaç markası bulunur.
fiyat olarak aralarında uçurum olan türleri bendenizin kafasını kurcalamaktadır vesselam. yahu bilindik bir markanın koskoca tüpü lira iken aynı markanın kalem kadar olanı 8-10 lira civarında satılmakta.

acaba ambalaj küçüldükçe fiyat oranı bu malzemede de mi artmakta? *
Yıllardır hepimiz beyaz ve sağlıklı dişler için floridli diş macunu kullanmak gerektiği konusunda yönlendiriliyoruz! Reklamlardaki beyaz önlüklü diş hekimleri de bizlere bu konuda tavsiyeler ve hatta bir adım ileri giderek garanti veriyorlar. Tabii ki hiç kimsenin bir diş macunu reklamında sodyum floridin zehirli bir madde olduğu veya sinir sistemine kalıcı zararlar verebildiğini söylemesini beklemiyoruz. Ama işin gerçeği bu!

2014 yılının Mart ayında dünyanın en saygın hakemli tıp dergilerinden Lancet Neurology'de floridin zararları konusunda bir çalışma yayınlandı. Harvard Üniversitesi çevre sağlığı profesörü Philippe Grandjean ve New York'taki Mount Sinai Hastanesi dekanı Dr. Philip Landrigan önderliğinde yürütülen çalışmada, içme suyuna katılan floride maruz kalan çocuklarda IQ seviyesinin 7 puan düştüğü söyleniyor. Dahası, araştırmacılar, floridin beyni negatif yönde etkileyen bir nörotoksin olduğunu hatırlatarak, öğrenme becerisini azalttığını, hafızaya kalıcı zararlar verdiğini belirtiyor ve otizmle ilişkilendirilebileceği üzerinde duruyorlar. Ama daha korkutucu olanı, çocukların bilişsel gelişimine verdiği zararlar. Philippe Grandjean, "Florid en az kurşun ve cıva kadar zararlı. Bu kimyasallar beyne kalıcı zarar vermesiyle tanınıyor," diyor, "Bireyler bazında incelendiğinde negatif sonuçları çok ciddiye alınmaz. Oysa nüfusun tamamına bakıldığında ciddi zararlar verdiğini görmek mümkündür."

Florid aslında flor elementinin indirgenmiş anyon (negatif iyon) hali. Ama doğal olan flor bile klor, brom ve iyot örneklerinde olduğu gibi, belli bir miktarın üzerindeyse son derece zehirli bir kimyasal olarak değerlendiriliyor. Florid kuyu sularında doğal yollardan bulunuyor ve bu haliyle bile sağlığı tehdit ediyor. Florid oranı yükselmiş olan suyu tüketen toplumlarda diş ve kemiklerde hasar, ülser, tiroid ve kısırlığın oluştuğu biliniyor. Sodyum floridse flor gibi doğal özelliklere sahip değil. Miktarı ne kadar fazla olursa, zarar verme etkisi de o derece artıyor. Örneğin, 19. yüzyılda fare zehiri olarak kullanılıyordu.

Sodyum florid günümüzde özellikle gübre ve alüminyum endüstrilerinin atık ürünü olarak depolanmakta. Ancak deniz canlılarına ve toprağa zarar verdiği için bu depolama için ya özel konteynırlar kullanılıyor ya da yakılarak dönüştürülüyor. Uzun yıllardır sürdürülen anti-florid kampanyalarının önde gelen sözcülerinden Amerika Ulusal Kanser Enstitüsü Baş Kimyageri Dr. Dean Burk, sodyum floridin arsenikten 15 kat daha kuvvetli bir zehir olduğunu ve florid eklenmiş içme suyunun her yıl 3.500 kişinin ölümüyle sonuçlanan kansere yol açtığı iddia ediliyor.

Florid bazı ülkelerde, diş sağlığını koruması ve sağlığa zararlı mikropların öldürülmesi amacıyla musluk suyuna katılıyor. Çevre Koruma Ajansı Çalışanları Birliği (Environmental Protection Agency's Employee Union)suya katılan floridin büyük çoğunluğunun gübre endüstrisinin toksik atıklarından elde edildiğine dikkat çekiyor. Ajansa üye olan bilim insanı, mühendis ve avukatlar floridin diş sağlığı açısından hiçbir faydası olmadığını da belirtiyor. Suya florid katma uygulaması, verdiği zararlar nedeniyle Almanya, Macaristan ve Belçika'da durduruldu. Hollanda ve isveç'te yasaklandı. Amerika ve ingiltere'deyse hala sürdürülüyor. Neyse ki ülkemizde böyle bir uygulama yok.

Peki, buna ihtiyaç var mı? Kesinlikle hayır. Bilimsel olarak ispatlandığı şekliyle; florid temel bir besin öğesi olmadığından, diş sağlığı da dahil olmak üzere hiçbir konuda ihtiyacımız yok!

Florid konusunda Profesör Philippe Grandjean "Bu kimyasal öylesine toksik etkilere sahip ki, kan-beyin bariyeri aracılığıyla direkt beyne taşınıyor ve nörolojik semptomlara sebep oluyor. Bu durumun etkileri çocuklarda ve anne karnındaki bebeklerde artış gösteriyor, beynin gelişimine kalıcı zararlar veriyor," diyor. Son yıllarda floridin zararları hakkında birçok araştırma paylaşıldı. Şüphesiz ki en etkilisi Philippe Grandjean'in paylaştığıydı. Dünya Sağlık Örgütü'nün 2006 yılında paylaştığı verilere göre, dünya üzerindeki en zararlı endüstriyel kimyasallar listesi şöyle: Kurşun, metil cıva, arsenik, pliklorlu bifenil ve tolüen. Oysa çeşitli ülkelerdeki duyarlı bilim insanları artık floridin de bu listeye alınması gerektiğini düşünüyor.

istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, "Bu madde kanserojen özelliklere sahip olduğundan çocuklarda zeka geriliğine yol açar. Ayrıca bağışıklık sistemini çökertir, enfeksiyonlara karşı direnci düşürür, üreme sistemine zarar verir ve kalıcı dişlerin çıkmasını geciktirir. Yutmadığına emin olacağımız yaşa kadar çocuklara macun kullandırtmamalıyız. Bu yaş da 5-6'dır." diye belirtiyor.

Dişlerini fırçalayan küçük çocukların genelde macunu yuttuğunu söyleyen uzmanlar bu konuda dikkatli olunmasını öneriyorlar. Hepimiz çocuklarımız söz konusu olduğunda normalde olduğumuzdan daha duyarlı hale geliriz. Ama gerçekten bir noktayı atlamamak gerek: Florid sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de zararlı bir kimyasal. Diş macunlarında kullanılmasının sebebiyse diş minesinin daha iyi gelişmesini sağlamak. Oysa Dünya Sağlık Örgütü, floridin yoğun kullanıldığı ülkelerde diş çürüğü oranının gözardı edildiğini, suya florid katılmayan ülkelerde bu rakamın çok daha düşük olduğunu raporladı. (2010)

Floridli diş macunları diş minesinin doğal oluşumunu bozuyor. Yutulduğundaysa flor zehirlenmesine sebep oluyor. Aslında bakterilere karşı kuvvetli bir bariyer yaratmak için mineral açısından zengin beslenme alışkanlığı kazanmak gerek. Çünkü ancak böyle bir durumda dengeli bir vücut kimyası yaratıldığı için gerçek bir koruma sağlanmış oluyor. Dişler için en sağlıklı çözüm, kalsiyum, fosfor ve yağda çözünen vitaminler açısından zengin besinler tüketmek.

Son birkaç yıldır büyük market zincirlerinde tamamen doğal içerikli diş macunları satılmaya başlandı. Bu ürünler diş macunu raflarının ufak bir kısmını kaplıyor olsa da bir alternatif olarak oradalar. Artık floridli ürünleri kullanmak zorunda değiliz. Tabii satın aldığımız bazı ürünlerin yüzde yüz doğal olduğu iddia edilse de ambalajın arkasını çevirip içindekilere göz atmakta fayda var. Neticede sağlığımızdan kendimiz sorumluyuz.

Florid
- Diş minesinin daha iyi gelişmesini sağlamak için kullanılıyor.
- Yüksek oranda zehirli bir kimyasal.
- içeriğinde sodyum monoflorofosfat, stanöz florür, sodyum florür var.
- Bir enzim ve hormon inhibitörü olduğu için sindirim sisteminin yanı sıra sinir sistemini de etkileyebiliyor.
- Diş çürüklerini önlemiyor, tedavi etmiyor, aksine diş minesinin doğal oluşumunu bozuyor. Kırılgan kemik ve dişlerin başlıca sebebi.
- Son yıllarda yapılan bazı araştırmalarda kanserle de ilişkilendirildi.
- Çocuklarda beyin gelişimine kalıcı zararlar verebiliyor.
- Özellikle beynin ortasındaki epifiz bezi floridi absorbe ettiği için bu bölgede kireçlenme oluşuyor. Hormonal genge bozuluyor. Ayrıca algıda zayıflamaya ve öğrenme zorluğuna sebep olabiliyor.

Silika Hidrat
- Diş macunlarında kuvvetli bir temizleyici olması nedeniyle lekeleri çıkarmak için kullanılıyor.
- Kuvartz ve kumdan üretilen aşındırıcı bir madde.
- Silika Hidrata alternatif olarak kalsiyum fosfat, alumina veya kalsiyum karbonat kullanılıyor.
- Dişlerde aşınmaya, diş minesinin incelmesine, alttaki dentin tabakasının görünür olmasına (diş sararması) sebep olması gibi zararları vardır.`

Sorbitol ve Sakarin
- Diş macununun ağızda daha hoş bir tat bırakması amacıyla kullanılıyor.
- içeriği yapay tatlandırıcılardan ibaret.
- Yapay tatlandırıcılar dolaylı yollardan zarar veren maddeler olarak görülüyor. Zararları kullanım şekli ve miktarına göre değişiyor.

Titanyum Dioksit
- Dişmacunlarında beyazlatıcı ve leke çıkarıcı olarak kullanılıyor.
- Parlaklık ve beyazlık sağlayan pigmentler içeriğini oluşturuyor.
- Potansiyel kanserojen.
- Aslında dişleri beyazlatmıyor, geçici bir süre üzerinde beyaz bir tabaka oluşmasını sağlıyor ve tükürükle yutuluyor.
- Bazı diş macunlarının içinde kullanılan titanyum dioksite nano parçacıklar da katılıyor.

Gliserin
- Diş macununa kıvamını vermek için kullanılıyor ve diş macununun kurumasını önlüyor.
- Nem tutucu bir maddedir.
- Gliserin yerine bazen ksilitol yada sorbitol de kullanılıyor.
- Zararlı olmadığı söylense de, ABD Ulusal ilaç Birliği (NIH) araştırmalarında ağız yoluyla alındığında, özellikle erkeklerde çeşitli sorunlara yol açtığını raporladı.
- Ayrıca diş üzerinde bir film tabakası gibi bariyer yaratıyor. Bu bariyer, dişin temizlenmesini önlüyor. Dişlerden tamamen temizlenmesi için her fırçalama sonrasında en az 25 kere ağzın çalkalanması gerek.
`
Sodyum Lauril Sülfat (SLS)`
- Diş macunlarında köpürtücü ve yağ arındırıcı olarak kullanılıyor.
- Bazı şampuanlarda ve deterjanlarda kullanılan bir madde içeriğini oluşturuyor.
- Vücut tarafından emildiğinde hücrelere zarar verebiliyor.
- Ağızdaki aftları arttırdığı ve ağız ülseriyle bağlantısı olduğu tespit edildi.
- Bu ürünün tadını bastırabilmek için bol miktarda tarlandırıcı kullanılıyor.

Son olarak
- Diş macunları kozmetik sınıfında yer alıyor. Bu nedenle içerikleriyle ilgili kontroller de yüzeysel.
- Türk Diş Hekimleri Birliği'ne göre, yapılan araştırmalar, 2-6 yaş aralığındaki çocukların diş fırçalarına koydukları diş macununun üçte birini yuttuklarını gösteriyor. Bu durum kan plazmasındaki florid miktarını arttırıyor.75 gr'lık bir tüp diş macununun, 7 mg. florid taşıdığı düşünülürse; tavsiye edilen % 0,1 günlük doz çocuklarda 0,5'e yükseliyor ve bu da zehirli doz sayılıyor.
- Florürün diş sağlığını korumaya yardımcı olduğu belirtilse de raporlar aksini söylüyor. Amerika Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC), hayatı boyunca florürlü su tüketen her 100 kişiden 41'inde ciddi biçimde diş çürümesi görüldüğü raporlandı. Dünya sağlık örgütü raporlarında da suya florür katmayan ülkelerde bu rakamın daha düşük olduğu söyleniyor.
- Sodyum florür aslında gübre ve alüminyum endüstrilerinin atık ürünü olarak doğdu.
(Populer Science, Temmuz 2014)
Dişi bilmemde yanığa iyi geldiği söylencesi yaygın mitolojik yanıl merhemi. Hassas ciltlere yanık sonrası sensodyne tavsiye ediyoruz efenim.
Dişleri iki beyazlatıp parlattığına aldanmamak gerek, sağlık için zararlı olan şey. içinde bol flor bulunuyor ve eğer dikkat ederseniz dişlerinizi fırçalayıp yattığınız zaman uyandiginizda ağzınızın için çok tuhaf bir şekilde oluyor. Kullanmamak gerek aslında.
siyanür var lan bunların içinde, siyanür. lisedeki corğafya hocamız anlatmıştı, misvak kullanın o daha sağlıklı demişti sonra da. evet şişman, bıyıklı ve kel bir adamdı ama olsun, komik adamdı. neyse siyanür var kullanın da tadında kullanın öyle boca etmeyin, hem israf günahtır hem de ölürsunuz amk.
55 yaşındaki babamda ne bir çürük ne de bir dolgu var ve dişleri sadece sari.
Çocukluğumdan beri her türlü macun kullanarak günde iki kez fircaladigim dislerimde iki çürük bir dolgu var. Bu nasil iş aklim almiyor
katlanılacak çile değil ama dişlerimiz çürümesin, sararmasın, ağzımız kokmasın diye zorunlu bir şekilde günde en az 2 kere ağzımızda gezen sevimsiz macun.
küçüğü 9 lira olan zımbırtı. oha amk.
En alttaki şeritler doğallıyla ilgili bilgi veriyomuş. Şerit Yeşilse en doğalmış sonra sırayla mavi, kırmızı, siyah ise tamamen kimyasal bir macunmuş.
Diş macunu yiyen arkadaşım vardı zamanında.
http://www.helalhayat.com...l-yalani-buraya-kadarmis/
http://www.gidahareketi.o...hirlenmek-532-haberi.aspx
uzak durulması gereken kimyasal malzeme.

http://www.cheeseslave.co...p-10-dangers-of-fluoride/

http://lokman-hekim.net/haberler/dismacunu.asp

http://www.alternatiftera...dis-macunundaki-5-tehlike

http://www.helalhayat.com...l-yalani-buraya-kadarmis/
Diş hekimlerinin önerdiği kimyasal bileşen. Hayır faydalı birşey olsa diş hekimi niye önersin, adam senin diş hastalıklarından para kazanıyor.
Eski Roma’da diş macunu yerine ezilmiş fare beyni kullanılırdı.
küçükken anneme, anne birazcıkda yiyebilirmiyim diye sorduğumda çok azcık ye hadi dediği hijyen malzemesi. biyerim şişmesin diye diyordur inşallah.
orta ve üst segment arası bir diş macunu satın almak istediğinizde 22-23 tl'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. lan altı üstü bir diş macunu bu. motorinin 5 tl'yi geçmesi bile bu kadar sinirimi bozmadı!
Ülkemizde Orta ve üst segment diye düşünülen markaların bile kaliteden uzak olduğunu düşündüğüm macun. Ne kadar kalitesiz diş macunu varsa bizim ülkeye dayamışlar diye düşünüyorum. Sls, florid, gluten içermeyen kaç diş macunu var. Kaliteli düzgün macun bulmak samanlıkta iğne aramak gibi.
hiç bir diş hekimi kullanmazmış. biz boşuna mı kullanıyoruz diye sordum.

1- dişe faydası yokmuş . hatta diş minesini aşındıryormuş.

2- bir sürü köpüren abuk subuk kimyasal ağıza almak tam salkalıklımış

3- bazılarında flor varmış. kimyada en aktif materyallerden. kimyasal tepkimeye girmediği madde yok.

vesselam kapitalizmin ittirmasyonlarından .
görsel
güncel Önemli Başlıklar