bugün

Yoktur. Din dogmatiktir, yazılanı, denileni olduğu gibi kabul etmek zorundasın. Kendince değiştiremezsin, bazısını kabul edip, bazısını etmemezlik yapamazsın.

Ayrıca şöyle bir şey var. Ciddi anlamda sorgulamaya başlarsan dinin saçmalık olduğunu anlarsın ve o dinden çıkarsın zaten.
Vardır, ön yargısız bir şekilde egolarından bağımsız sorgulanabilir. Sorgulanmalıdır, körü körüne inanmak değil manayı anlamanın yolu budur.
kuran-ı kerim'de anlatılan hz.ibrahim'in kıssasına bakılırsa vardır. öte yandan aklın kullanılması defalarca emredilmiştir.

ateistlerin "din dögmötöktör" gibi basmakalıp, ezberlenmiş cümleleri hiçbir anlam ifade etmemektedir.

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.
vardır,
[Hani ibrahim, "Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster" demişti. (Allah ona) "inanmıyor musun?" deyince, "Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için" demişti. "Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir."] (bkz: Bakara 260)
Kuranda akletmez misiniz denir sık sık eğer sorgulama olmasaydı hissetmez misiniz denirdi ve ilk ayet okudur bu okudan yani ikradan kasıt dünyayı hayatı okuma sorgulamadır, peygamberler allahıda sorgulayarak bulmuslardır islamda durum budur diğer dinler hakkında pek bir bilgim yok doğrusu.
sorgularsan bir sürü tezat çıktığından yoktur.
Cevabini duyunca uzuleceginiz şeyleri sormayin Sizden öncekilerden bağzılari sordu onlar kâfir oldular.

Kardeşim niye eksiliyorsunuz

Bu konu iman herşeyin. Fiziksel bilimsel bir cevabı yoktur insan aklının almayacağı işler vardır.
Vardir tabi koyun gibi sana soylenene inandiktan sonra ne mantigi kaldi ki?

Bu arada su soru eklerini bi yazmayi ogrenemediniz ya utanin..
En sağlam inançlı insanlar zamanında en çok şüpheye düşmüş insanlardır ki şüphelerinin üstüne giderek kendilerince doğruyu bulup tam bir inançla teslim olurlar aksi halde insan, beynini kullanmayı reddeden dogmatik bir aptal olur.
Eğer kuranı açıp okusan "düşünmez misiniz? Akletmez misiniz?" Sorularının ne kadar çok OLDUĞUNU Göreceksiniz.

Ama zerre kadar bilmeden, mal mal konuşunca böyle yargılara varabiliyorsunuz.
kişisel kanaatimce: dinin temel düsturları kur'an ve sünnette belirtilmiştir. bunlar açısından sorgulama kabul edilemez. örneğin: allah'a, peygamberlere,kaza ve kadere iman.

o yüzden hz.muhammed (s.a.v.) a kusur isnat etmek dine karşı gelmektir, ismet sıfatına aykırılıktır mesela. dileyene uzun uzadıya
açıklama yapılabilir burada okumaya eriniyorsunuz diye az yazıyorum.

edit: ekleme; dinimizde taklidi iman ve tahkiki iman kavramları vardır. taklidi iman adı üzerinde anadan babadan görüp bildiğini uygulamaktır. tahkiki iman ise okumak araştırmak suretiyle iman etmektir ve daha sağlıklıdır, yıkılmaz.

bununla beraber güncel hayatla 1400 yıl öncesi bir değildir. buna da din adamları "düşünerek" kur'an ve sünnet'e dayanarak izah getirip, uygulama örneğini söylerler. içtihat da diyebiliriz buna.din değişmiyor burada, emir ve buyruklar göz önünde bulundurularak akılcıl bir yol çiziliyor.

olan şeyler allah'ın hikmetidir, bunları böyle bilmek gerekir. yahu bu cırcır böceği ne işe yarıyor alayını yakalım demek hikmete saygısızlık olur. bu cırcır böceğinin ne iş yaptığını sorgulamak ve araştırmak ise allah'a giden bir yoldur. bırakın kötü olmayı sevap bir durumdur, çünkü bu yolla insan allah'ın bir hikmetini daha görüp hayret eder. bütün gün kafa patlatan o böceğin ekosistemde ne işe yaradığını ve özenle üretilmiş bir parça olduğunu anlarsınız ve allah'ın hikmetine varırsınız.

dinde sorgulama var mıdır diye sorup, insanlar sorgulamasaydı klima icat edilmezdi demek de ayrı bir akıl tutulmasıdır.
Dini bilgilerin kesin hüküm içerdiği ve dogmatik olduğu göz önünde bulundurulunca pek de açık olduğu soylenemez.
"ilim çin'de de olsa gidip alınız" hadisiyle araştırmanın, öğrenmenin gerekliliği bildirilir ve din bilgili isimlerin başını çeker. hudutlar aşılmadığı sürece elbette eleştirilebilir. bu hudutlar ise soruları sorarken kullanılan üsluptur.
Açıklaması için ;

https://yek1blog.blogspot.../sorgulamak-yasak-mi.html
Her şeyde olduğu gibi dinde de sorgulama özgürlüğü mevcuttur. Bazı sakallılar o kadar kendilerini kaptırmışlar ki, bırak sorgulamayı, başka dine inandığını söylesen bile sana şeytan gözüyle bakmaktalar. Yanlışı yapan sorgulayan değil, tersine sorgulamayandır.