bugün

kınım kınım kınanılandır.
çok süfer bi cümle oldu.
pianodan anlamayan birinin türk marşı'nı çalması gibi bir şeydir. anasının karnında çalmayı öğrenen varsa yapıcak bir şey yok ama şimdiye kadar öyle birine denk gelemedim valla...
uludagsozluk, eksisozluk gibi internet ortamlarinin felsefesidir. bu sozlukleri bu kadar populer yapan da budur. zaten tolstoy, arthur miller ya da milan kundera burada yazmaz, yazim gucu vasat olan senin benim gibiler yazar.
istatistiklere göre % 0.1,34 olan hede hüdü.

ben cümle kurmaktan aciz değiliz! *
ne manada yazar olduğuna bağlıdır. sonuçta sözlükte yazanlara yazar dediğimiz gibi kitap yazanlara da yazar diyoruz.eğer sözlükteyse bence sorun değil günlük hayatta bu tür insanlarla muhatap olunuyor ve anlaşılabiliyor ne demek istedikleri burda da anlanır herhalde. * ama iş kitap yazarlığına gelince farklıdır. eğer cümle kurmaktan yoksun kelime dağarcığı sıfır biriyse onun yazdığı kitap edebi eser değil defterdir o şahıs da yazar değil yazarcık bile olamamış bir öğrencidir. mesela gani müjde denen adamcık bir kitap yazmış dijital hayat diye. bu kitap bildiğiniz karalama defteri olarak kullanılabilecek bir kitap. dedim ki adam o kadar tutan dizi yaptı iyi kafa var bunda herhalde iyi bir şeyler yazmıştır ama ne mümkün yazarcık bile olamamış kendisi. velhasılı kelam sözlük bizim edebiyatımıza not veren bir yer olmadığı için burda kınanmanın ya da aşağılanmanın gerçek hayatta size olan saygıyı bitirmediğine göre burdaki* yazar isterse konuşmayı yeni öğrenen bir çocuk gibi yazsın fark etmez en fazla bol bol eksi alarak sözlükte en çok eksisi olan biri olur. haa bu onun insanlığından bir şey götürür mü? asla!!!
izzet yıldızhan adlı pek muhterem sanatçımızın dediği gibi "konuşmak bilmeyen sanatçılarımız var".
cümle kurmayı öğretmek için yeterli bir sebeptir.burası bir okul değildir, ancak cümle kurmayı bilmeyen insanların çevremizde olduğu gerçeğini yadsıyamayız.insanlara doğruyu öğretmek gibi bir misyonumuz olmayabilir ama bundan rahatsız oluyorsak elimizi taşın altına koymamız gerekir.bu kadar ağır ithamlar gereksizdir.herşeyi ben biliyorum, ben çok iyi bir yazarım, diğerleri iyi yazamıyor ya da yanlış yazıyor gibi söylemler manipulasyondan öteye gidemez.ayrıca herkesin besin ihtiyacını karşılayan köylü, çitftçi kesimi için söylenen sözlerin yanlış ifade ürünü olduğunu düşünüyorum.
(bkz: sözlükteki tüm yazarların lümpen ve varoş olması) başlığından daha farklı değildir.insanları aşağılamak kişiyi yüceltmez.asıl erdem bu soruna çözüm önerilerinde bulunmakla gerçekleşir.karşı fikirleri insanlık dersi yada hümanizm kalkanı olarak değerlendirmek, bu konuyu gündeme getiren kişilerin nasıl bir psikolojiyle yazdıklarını göstermektedir.
ibrahim tatlıses'in 30 yıldır süper star olduğu ülkemiz gerçekliğidir.
cümle kurmaktan aciz insanların bilimum gazetelerde köşe yazarı olduğu bir medyaya sahip ülkemde normal olan durumdur.
evet, belki bir bakıma haklı diye düşünebiliriz.
lâkin, "o" insanlar bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azalıyor git gide...
nasıl mı? bir hata yaptığında mutlaka biri onun dikkatini çekiyor.
gerek entry girip bkz vererek, gerek özel mesaj atarak.
bu durumda, doğru sandığı şeyin yanlış olduğunu öğreniyor ve doğrusunu yapmaya başlıyor.
eleme gerçekleşiyor ve sözlükte yazar olma heyecanı biraz daha artıp, hevesi kamçılanıyor.
çok iyi türkçe kullanan ya da çok iyi mantık güden kişilere "o" insanların yaptıkları saçma, gereksiz belki de boş gelebilir.
amaç doğru olanı yanlış yapana öğretmek olmalıdır ki, doğrusu da budur.

köylüler için söylenenlere katılmıyorum.

ek olarak, cahil ya da köylü (artık nasıl anlaşılırsa) olarak gördüğü insanları süslü kelimelerle (!) hakir görmek de, eğitimini almış biri için son derece gülünç bir durumdur.

saygılarımla...
yaşanlan vahim ve üzücü bir durumdur.keşke herkes daha dikkatli olsa,seviyeli olsa uyarıldıklarında daha efendi ve samimi cevaplar verseler diye düşünür ademoğlu,lakin sözlük amacı "anonym" yazıdır yani kişinin düşüncelerini tanım ve bir diğerine sataşma yapmadan yazmasıdır,hakaret etmemesidir ama isyan beklenir.bu yüzden sözlükte tip belirtip "olmasalar,yazık,vs.." gibi düşünce ortaya atmak bir o kadar magandalık olur.kimse yazar doğmamıştır ancak herkesin kendine göre beyni ve düşünceleri mevcuttur.
zülfü livaneli'nin örneklerinden birini teşkil ettiği trajik olgu.
okuduğunu anlamaktan aciz insanların yazar olabilmesi kadar dramatik bir durum değildir.
(bkz: orhan pamuk)***