bugün

değer verdiğiniz şeylerden, görkemli planlarınızdan bahsettiğinizde kuduran, kudurmuşluğunu belli etmemek için var gücüyle bu planları küçümseyen, sizi caydırmaya çalışan insan modeli.

kutsalsızım ya ben keh keh diye takılıp çevrelerine tepeden bakmalarına, bilge pozu kesmelerine aldanmayın, hiçbir şey bilmezler.

hata yapmaktan ölümüne korkarlar, o yüzden elleri kolları bağlıdır, hareket edemezler. bundan dolayı orta yerde kalırlar, zavallılıklarını kabul etmemek açısından kendilerine kiniklik kılıfı uydururlar.

bir şeylere inanmayı/benimsemeyi ve onun doğrultusunda ilerlemeyi küçüklük/eziklik olarak görürler, o yüzden hayatları boyunca hiçbir halt başaramayacakları ortadadır, ot gibi yaşayıp ölürler.

t.s. eliot'ın bahsettiği hollow men tam olarak bunlardır.

https://allpoetry.com/the-hollow-men
progressive death metalin en iyilerinden kimisine Göre de en iyi olan grubudur.

benim gönlümü focus ve traced in air albümleriyle kazanmışlardır. ayrıca re-traced diye tatlı bir albümleri var. albümde traced in air albümünden bazı şarkıların tabiri caizse yumuşatılmış halleri vardır.

how could i, the space for this ve veil of maya gözbebekleridir ilgilenen arkadaşlara tavsiyemdir.
Florida Death Metali’nin en orijinal topluluklarından biri olan Cynic, 1993 yılında Roadrunner Records etiketiyle yayınladığı ilk albümü “Focus” ile ekstrem metal tarihinde kendine genişçe bir yer açmıştır.

Paul Masvidal (gitar-vokal), Jason Gobel (diğer gitar), Sean Malone (bass) ve Sean Reinert (davul) şeklinde bir kadroyla inşa edilen Focus, Death Metal’in “kalıp” denilebilecek birçok özelliğinden uzak tutulmuş, aksine, Death Metal’de bugün bile nadir rastlanan bir harç ile temellendirilmiştir. Örneğin brutal vokal yerine screame yakın ve fazla bağırmayan bir vokal ile ince ve efektli bir clean vokal kullanılmıştır. Bu vokal stili, Cynic’in geniş müzikal ufuklarının ve sınır tanımazlığının ilk göze çarpan işaretidir albümde. Ayrıca klasik boğuk Death Metal gitar tonları yerine, rock müzik içerisinde birçok formata uyabilecek, standart dışı gitar tonları kullanılmıştır. Bass da olabildiğince ön plana çıkarılmış, hatta kimi zaman üçüncü bir gitar gibi kullanılmıştır. Komplike düzenlemeler de albümün ana özellikleri arasındadır.

Cynic’in en önemli özelliği, enstrüman tekniklerinin oldukça üst düzeyde olması, ancak bu tekniğin dörtnala giden parçalardan ziyade orta tempo, dinlenebilirliği yüksek ve akıcı bestelerle yansıtılmış olmasıdır. Komplike olmasına rağmen akıcı olmayı başarabilen çok az sayıda topluluklardan biridir Cynic. Ayrıca bu mantık kimi zaman Pink Floyd’u bile anımsatan bir rahatlıkla kullanılmaktadır topluluk tarafından.

Cynic, şarkılarında anlattığı mevzular bakımından (müziği kadar olmasa da) orijinal bir topluluk olarak gösterilebilir. Geçmişe dair bir takım aktarımlar, yorumlar ve göndermelerin yanı sıra ciddi felsefik yaklaşımlarla lirikler yazmıştır Cynic. Benzer gruplarda da görülebilecek liriksel konseptler özellikle kozmik anlamda dikkat çekmektedir.

Cynic üyelerini, metal tarihine yazılmış başka toplulukların kadrolarında da görüyoruz. Paul Masvidal, ekstrem metal tarihini kökünden değiştiren efsanevi topluluk Death’in “Human” albümünde Chuck Schuldiner’a gitarıyla eşlik etmiştir. Death’in müziği her daim tamamen Chuck Schuldiner tarafından yazılmış olsa da, Masvidal’ın Spiritual Healing gibi “nispeten normal” sayılabilecek bir albüm sonrası Human albümünün hazırlanma sürecinde Chuck Schuldiner’ı önemli ölçüde etkilediği görülmektedir. Paul Masvidal, bir başka Amerika’lı Death Metal topluluğu olan Master’ın, Human ile aynı yıl kaydedilen (1991) “On The 7th Day God Created... Master” adlı albümünde de çalmıştır ve Master tarihinde “başka bir grupta çalmış olan” tek müzisyendir. Death’in Human albümünde davulun başında ise Sean Reinert vardır ve değişen Death sounduna etkili olan faktörlerden biri de Reinert’dir.

Bu noktada bahsedilmesi gereken önemli bir isim de Aghora’dır. Cynic’in 1994 yılında dağılmasından bir süre sonra kurulan bu toplulukta Cynic üyelerinden Sean Malone ve Sean Reinert bulunmaktadır ve topluluğun kendi adını taşıyan 1999 tarihli albümünde de çalmışlardır. Albümde onlar dışında olağanüstü gitarist olan Santiago dobles ve kızkardeşi yine olağanüstü bir ses olan Danishta Rivero bulunmustur. Ciddi müzikal eğitim almış müzisyenlerden oluşan Aghora, cosmic progressive metal olarak anılabilecek bir müzik grubudur. Parça isimlerine ve lirik konseptlerine bakıldığında grubun, aynı tayfanın yani Sean Reinert ve Sean Malone'un en orijinal projelerinden biri olduğu rahatlıkla anlaşılabilir.

Cynic, albümün yayınlanmasından bir yıl sonra dağılmıştır. Devam etmesi durumunda müzikal olarak ne yöne ilerleyeceği kestirilemeyen bir topluluk olan Cynic, yarattığı tek albümde, teknik müzikle uğraşan hemen hemen herkesin bir şekilde yolunun kesiştiği, başvuru kaynağı niteliğinde bir yapıt ortaya koymuştur. Fakat 2000'li yıllara gelindiğinde grubun tekrar bir araya gelmesi durumu söz konusu olmuş, 2008 senesinde yeni albümün yayınlanmasıyla bu söz konusu durum gerçeğe dönüşmüştür.

Cynic 2008 senesinde çıkan "Traced in Air" albümü ile daha geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmıştır. Bazı fanları yeni albümle gelen müzikal yeniliklerden tatmin olmazken konsept olarak hemen herkesi memnun etmiş ve iyi kritikler almıştır. Cynic , Amerika'da ve Avrupa'da birçok konser vermektedir. 4 Temmuz 2009 tarihinde Dream Theater konseri öncesi açılış grubu olarak Türkiye'ye de gelmiştir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Cynic
Herkesin kafası basmaz dinlemeye bu grubu,algılayamaz. Enteresan parçaları olan progressive death metal grubudur.

Beni benden alan ise ;

https://m.youtube.com/watch?v=pNGCJzPzAp0
yeni albümü dün internet üzerinden yayınlanmış gruptur. Tabii bir focus değil ama albüm gayet akıcı.

Not: masvidal'in yeni gitarı ve tonları astral seyahat etkisi yapabilir.
aynı yorumu rahmetli selfless, gojira için yapmıştı. ben bu adamlar için de yapmak istiyorum. gayet sağlam işler olmasının yanında; "müzikalite açısından ne kadar duygusal altyapılar üzerine şarkılar yazdıklarını anladığınızda göt olduğunuz harika metal grubu. ben göt oldum kendimden biliyorum. ".
how could i diye bir şarkısı vardır ki bu grubun daha önce dinlediğiniz birçok gruba siktiri çekmenize neden olur.
nasıl bir grup olduğunu hala anlayamadım sözlük. sanki pink floyd ile death'i karıştırmışım gibi.

focus'da brutal vokaller daha ön plandaydı. clean vokal genelde sade olarak verilmiyordu hep efektliydi.

ama bunu traced in air ile değiştirdiler paul masvidal'ın ne kadar büyük bir adam olduğunu öğrendik. işte dediğim pink floyd-death karışımı burda çok açık.

re-traced'da ise enstrümanları bir kenara bıraktılar. sadece paul masvidal'ın uçurucu sesi vardı.
dinlerken insana karmakarışık şeyler hissettiren grup. anlayamazsınız ne hissettiğinizi. bir boşlukta düşüyor gibisinizdir.
şarkıların yumuşak kısımlarında insanı kendinden geçirme potansiyeli taşıyan aşmış adamlardan oluşan aşmış grup. müzikal orgazm yaratması açısından death'in yanına yerleştirebildiğim ender gruplardan..

grubun önemini ve albümlerin değerlendirmesini içeren güzel bir yazı: http://www.pasifagresif.c...ynic-focus-traced-in-air/
Bazı adamlar kısa ama öz işler yaparlar. Döndüre döndüre dinlersin albümü ama bıkkınlık noktasına erişmen neredeyse imkansızdır.. Gene olsa gene dinlerim cinsi bir grup işte Cynic.
Başlangıçta Focus vardı 35 dakikaya neler sığdırmak mümkünmüş dediğimiz artık bir de 15 yılın ardından Traced in air var 36 dakikalık...
Ayrıca Türkiye'de Cynic severlerin zihnine 4 Temmuz tarihini kazımış enfes bir gün yaşatmışlardır..

Diskografi ;
'88 Demo -Demo, 1988
Reflections of a Dying World -Demo, 1989
'90 Demo -Demo, 1990
Demo 1991 -Demo, 1991
Focus -1993
Promo 08 -Demo, 2008
Traced in Air -2008
kulak sikenlerden bir grup. bateristinin ayrılı kendine ayrı bir grup kurmasını öğütlerim.
dream theater öncesi çalıp gitmiş grup.

(bkz: 4 temmuz 2009 cynic konseri)

ah ah...
4 temmuz 2009 dream theater istanbul konseride tanık olduğum performanslarıyla ölmeden önce yapılacaklar listemden bir madde eksiltmemi sağlamış gruptur. fişi çekebilirsiniz efendim tek maddelik bir listeydi zaten.

setlist nunc stans hariç traced in air'in tamamı, veil of maya ve textures'tan oluşuyordu. how could i diye böğürmelerimize pek kulak asmadılar. yine gelin lan.
cynic üstüne dream theater basit geldi valla.
ilginç güzel ancak bir süre sonra baymaya başlayan müzik yapan metal grubu. Bayıcılığını da kesinlikle bayık vokalinden aldığını düşünmekteyim.
*
4 temmuz için dream theater'dan daha çok heyacan uyandıran, az ve öz müzik yapmış grup
4 temmuz'da dream theater'ın alt grubu olarak izleyeceğimiz gruptur. merak edilip hemen araştırılır.
Traced in Air albümü ile, benimsemiş oldukları avantgarde'lıklarını maksimum seviyeye taşımış ve marihuanaya bile eşlik edecek kıvamda bir metal albümü olmuştur. geride bıraktığımız 2008'in en iyi albümü.
tek albümle* efsane olmuş gruptur. daha fazla söze gerek yoktur heralde.
yeni albümleri traced in air adında olup 28 ekim tarihinde piyasaya çıkacaktır ama internete çoktan düşmüştür. hatta düşüşünün gazıyla benim tarafımdan incelemesi bile yapılmıştır.
(bkz: traced in air/#3982920)
yeni çıkaracağı albümün promosu internet alemlerinde dolaşmaya başlamıştır.
bundan yıllar önce deneysel metal adına çok fazla şey üretmiş gruptur. günümüz metalcisinin bihaber olduğu nadide gruplardan biridir.
kimine yakışır, kimi beceremez. ama alaycılığın, bir bok olmazcılığın yakıştığı haller ne eğlencelidir...
enteresan bir gruptur cynic. Müzikleri çok deneysel gözükse de hissettirir de. grupla çalması da oldukça zor olacaktır.
ing. alayci, supheci, insanlardan cok da hoslanmayan kisi.
iyilige inanmaz bunlar. her insan menfaatcidir inancindadirlar.

(bkz: sinik)
(bkz: kinik)