bugün

kadikoy'de bir adres sordugunuzda her tarifte muhakkak adı gececek olan heykel.
(bkz: altı yol)
genelde ilgi alanıma girmeyen bir konu olduğundan dolayı sadece tahmin yürüterek sıradan bir boğaya göre daha irice taşakları bulunduğunu düşündüğüm ve bir aralar sansürlenmesi amacıyla pembe poşet geçirilmiş bu taşakları her önünden geçişimde gözüme gözüme batan boğadır. bu taşaklar adam öldürür...
bazı hatunların boğanın boynuzlarının arasına oturduğunu heykeldir.
KadıköY'ün sembolü olan heykel. Turistler için kafa karıştırıcıdır; arena aramalarına neden olur..
boğa heykeli, avrupa'da milliyetçilik akımının başladığı dönemde fransız gücünü almanlara göstermek üzere heykeltraş ısidore bonheure ve t. roulliard tarafından 1864 yılında paris'te yapıldı. almanlar, fransızları yenince boğa heykeli almanya'ya götürüldü. osmanlılar birinci dünya savaşı sonlarında almanlarla birlikte ingiliz ve fransızlara karşı savaşa girince almanlar türkler’le güçlendikleri için "güç simgesi" olarak bu boğa heykeli alman kralı ıı. wilhelm tarafından 1917 yılında enver paşa'ya, hediye edildi.
boğa heykeli ilk olarak beylerbeyi sarayı'nın bahçesine yerleştirildi. 1953 yılında ise hilton oteli yapılırken bahçesine götürüldü. 1969'da heykel kadıköy’e getirilerek, eski kaymakamlık binası (bugünkü kadıköy iskele başkanlık binası) önüne yerleştirildi. o dönemde boğa heykelinin haydarpaşa koyunda yapılan parka konulması planlanmıştı. daha sonra kadıköy ilçe olunca boğa heykeli, 1987 yılında bugünkü yeri olan altıyol'a yerleştirildi.

kaynak:gazete kadıköy
altıyol'un onemli simgesi aynı zamanda Kadikoyluler için bir buluşma mekanıdır.Trafigin en karmaşık yerinde olmasının yanı sıra geçen sene gündeme esrar bulunması ile duşmuştur. ihbar üzerine 2007'de Kadıköy'ün simgesi ünlü boğa heykelindeki alana gelen Narkotikçiler tam 50 tane esrar hammaddesi hintkenevirinin fidesini buldu.
türkiye'de forma giydirilen tek heykel. fenerbahçe şampiyon olduğu sezonlarda fenerbahçe forması giydirilir.

http://img254.imageshack.us/img254/7811/boacg2.png
her geçişimde orasıyla burasıyla oynandığını gördüğüm, resimlere konu mankeni olan, geceleri kadıköy tinercileri tarafından tecavüze uğrayan zavallı heykelciktir.
zaman zaman tinerci olmayan azgın gençlerimizin de tecavüzüne uğramaktadır. midesizler.

http://img339.imageshack.us/my.php?image=thhjo2.jpg
çevresi yeniden düzenlenmiştir. kadıköy'de değişmeyen nadir şeylerden biridir.
kadıköy'de ki gençlere buluşma mekanı konusunda kolaylık sağlamak amacı ile yapılmıştır. haldun taner'in önü* ile beraber kadıköy gençlerinin hizmetindedir. buluşmaya ilk gelen genç, boğanın boynuzlarında tutarak arkadaşını bekler. kadıköy klasiği.
üstünde ya da yanında her daim birilerinin fotograf çektirdiği uzun taşşakları olan buluşma yeri (bkz: kadikoy boga)
kışkırtıcıdır. zararsızdır.
t.şaklarına elini sürenin bahtı açılır.
italyanların bize hediyesi boğadır. güzeldir.
üstüne binip resim çekildiği görülmüştür.
25 ekimdeki derbiyi galatasarayın kazanması halinde gizlice mor a boytanacaktı.
bunu ben uydurdum. öyle yapsalardı tarihe geçerlerdi.
ama olmadı.*
yanına bir inek konsa ne güzel olur, rengi de şey olsun, hmmm, hmmmm....
boğa heykeli pariste heykeltraş houillav dır isiıdore bonhevr tarafından 1864te yapılmış. almanlar, fransızları yenince heykel almanya'ya getirilmiş. 1. dünya savaşı sonlarında alman kralı ii. wilhelm tarafından 1917 yılında enver paşaya güç simgesi olarak armağan edilen heykel, pek çok kez yer değiştirdikten sonra sonunda 1969 da kadıköye getirilerek, kadıköy'deki kaymakamlık binasının(bugünkü kadıköy belediyesi meclis binası) önüne yerleştirilmiş. ardından 1976 yılında altıyoldaki yerini almış şuanda en popüler buluşma yerlerinden biri sayılan altıyol meydanındaki heykelin önünden gün boyu binlerce insan geçmektedir.
Defalarca gizlice yerinden sökülerek çalınmıştır. Her seferinde yerine yenisi konulmuştur. Geceleri psikopat hırsızların uğrak yeridir.
bir öreneği de anadolu üni de bulunur. ama o boğa kimseyi buluşturmayan asosyal kişiliktir.
http://www.anadolu.edu.tr...m/slides/cat08_res037.htm
kadıköy halkının buluşma yeri.
kadıköy de adres tarif ederken faydalanılan, yeni gelenler için adeta bir pusula vazifesi gören heykeldir, bana serhat akın ı anımsattığı da olur.
almanlar tarafından enver paşa'ya hediye hedilen heykel.