bugün

kazma oğlu kazmaların bok attığı yüce insandır. de siktirin ya. siz kimsiniz ki hata yapıyorsunuz değil mi? türkçeyi düzgün konuşup insanlara örnek olacaksınız. o kadar.
yaptığı eylem.

anlatım bozukluğu.
Aşağılık psikolojisinden ileri gelir. Kişi önemsenmek, övülmek o hatayı yapmadığı için takdir edilmek ister. Siz hala onun yüceliğinden bahsetmiyorsanız daha çok duymanız muhtemeldir.
Demekki en doğrudur.
Vurmadık da bu hale geldik sözlük.
Onun gururunu kırar ve özgüvensiz bir insana dönüştürür.
içten içe hayattan ve insanlardan nefret etmeye başlar.
Dışarıdan yola girmiş gibi gözükse de ağzıyla kuş tutsa günah keçisi olduğunun farkındadır.
Ne yaparsa yapsın ciddiye alınmayacak, söyledikleri dalga geçilmesi gereken şeyler gibi algılanacaktır.
Böyle biri iseniz yapmanız gereken bulunulan şehri yada ortamı değiştirmek ve sizi yeni tanımış insanların yanında yeniden kişiliğinizi "akıllıca inşa etmek ".
Ayrıca okumak. Zira özgüven verir ve düşülen durumu çözmeyi sağlar.

Çevrenizde "senin iyiliğin için söylüyorum "culara dikkat edin. Dost acı söylemez arkadaş ! Bunu kim dediyse halt etmiş. Dost kişinin söylediğini yada yaptığını değil onun ruh halini ve yapısını idrak ederek konuşur. Ve emin olun işin içinde art niyet yok ise bunu hissedersiniz.
Aksi durumda kendinizi savunun. Yanlışınızı bile !
Zira o dost görünümlü şeytanların hedefi sizi ortaya alarak kendi egolarını tatmin etmek. "çok akıllıyım ve akıl dağıtıyorum " hissini duymak.
Böylece kendilerine koydukları "vefa" perdesiyle sizi köleleştirmek.
Böyleleri sizi kendi kurallarına göre yargılarlar ama asla onun gibi olmanızı istemezler.
Hataya bağlıdır.
Evet süreklilik arzetmemelidir.
O zaman bıkkınlık, yüzgöz olma ve soğuma söz konusu hale gelebilir.
hataya bağlı olarak insana ne yaptığını fark edip bir daha yapmamasını sağlayabilir ama sürekli yapıldığı takdirde ters teper o insan öfkelenip yapmayacağı varsa da size ters gider dinlemez.
Aynı hatayı birden çok defa yapmayan birisine uygulandığında, kişinin daha çok hata yapmasına sebep olacak eylemdir.
Eger sürekli aynı hatayı yapiyorsan ama sucu yine hatanı yüzüne söyleyene veriyorsan. Ve bide kendini haklı górüyorsan o zaman gercekten senin igrenc kişiliginle uğraşmasınlar gercekten seni yapa yalnız bırakmak en iyisidir.pöeh bidaha igrendim lan halen aynı başlığı aciyo dalyaraklar.
Hatayı söylemekteki amaç doğru yolu göstermek ise amenna her türlü nasihat karşısındaki kişiyi memnun eder. Zira bu karşındakine " sana değer veriyorum " demenin bir çeşitidir. Ama ve lakin kişi bunu alışkanlık haline getirmiş, her şeyde , her olayda hata bulup bunu dile getiriyorsa bu kasıta girer ve insanın onurunu zedeleyici bir davranıştır.. Gerçek dost acı söylemez arkadaş ! Bir söyler , iki söyler . Yok öyle üçü beşi.. Dost dediğin düzgün bir dille doğru yolu gösterir.. Bi kere Seni ruh halinden yakalar.. Ama diğer türlü yok eğri sıçtın , yok neden gözünün üstünde kaş var .. bık bık bık.. Çekilecek dert değil. Ama bilinmelidir ki hatasız da kul olmaz. Ben niye söylemiyorum kardeşim ? sen sütten çıkma ak kaşık mısın ? Yoo değilsin ! Sana değer vermiyorum da mı söylemiyorum ? vermez miyim ? Sadece seni hatalarınla kabul ediyorum. " Hatasız kul olmaz " biliyorum. Hem ben Tanrı mıyım seni yargılayayım ,hatalarını dakkada bir yüzüne vurayım ? Tabi ki de değilim.. Sen de değilsin.. O yüzden otur oturduğun yere , bak kendi işine..
ayıptır.
Sürekli yüzüne vuracağınız şey hataları olmamalıdır.
acizliktir hatayı kapatmak yerine hatası ile onu ezerek egosunu tatmin eden kişidir.
Hatalarını farketmesini sağlar. Doğru şekilde dile getirilirse sorun olmaz.