bugün

yolsuzluk, kronik öğrencilik, aşırı tutumluluk gibi sebeplerle, oturulan barda söylenen ilk ve son birayı maksimum randıman almak, ortamda olabildiğince uzun süre ve meşru bir biçimde bulunabilmek/takılabilmek amacıyla, yaklaşık iki saatte tüketmek, biradan her seferinde mikro yudumlar almak, arada alıyormuş gibi yapıp şişeyi uzun bir süreliğine tekrar masaya bırakmak, gözlerini garsonun sorgulayan, eleştiren bakışlarından özenle kaçırmak.
meşhur bir öğrenci sanatıdır.
aşırı lüks bir mekanda hesabın girmemesi için uygulanan ve çoğu kez başarıyla sonuçlanan yöntem .
bir budizm eğtiminden daha zor bir eğtim olarakta bilinir ve kişinin(öğrencinin*) nefsine hakim olmasını sağlamakla birlikte cebini çok büyük miktarda maddi zarardan da korur
(bkz: öğrenci adam sefildir)
gerekli bir sanattır. ama 2 saat bekleyen bira sidik gibi olur. az para harcamış olursunuz ama sonuçta sidik içmiş olursunuz. ama türkiye de öğrencilik şartlarında barda sidik gibi de olsa bira içmek gayet lüks bir durumdur. tekel bayisinden alınıp gazeteye sarılıp sokak arasında içilen bira neyine yetmiyo lan.
onu bitirdikten sonra gelen yeni ve soğuk biranın ilk fırttaki tadı başka yerde yoktur.
artık sidik tadı vermiş bir durumdur.
yenisini söyleyecek kadar parası olmamasından ya da sırf ortama uymak adına bira söylenmiş olmasından mütevellit bir şekilde 2 saati tek birayla geçirebilmektir.

şarapla 3 saate çıkanlar da vardır. kırmızı, evet.
tek bir birayla bile sarhoş olabilecek dayanaksızlığa sahip bünyelerin başvurduğu sanattır.
fakirlik sanatıdır.
oda sıcaklığına kavuşan ve yüzeyini yalama suretiyle tüketiliyormuş gibi görüntü verilmeye çalışılan bira + tükürük karışımı mide bulandırıcı özelliğe kavuştuğu için artık isteseniz de bitiremeyeceğiniz bir hale gelmiştir, artık o gerçekten bir dekordur, önünde istediğiniz kadar oturabilirsiniz.
az para çok muhabbet sanatıdır.Bunu başarabilen insanlar genelde öğrenci yoldaşlarımızdır.
maç seyrederken yapılan, atraksiyonu yüksek eylem.. birayı tazelemek isteyen barmen'in iğneleyici bakışlarına maruz kalarak, ellilik birayı 90 dakikaya sığdırmak bir hayli zor zanaattir. * *
son lokmayla son yudum ayranı denk getirmek kadar ince hesaplar, stratejik yudumlar gerektiren bir öğretiden geçenlerin, ruh, zeka ve beden senkronizasyonunu sağlayarak icra ettiği bir sanattır.
günün playlisti de güzelse "eve gidip ne yapıcam" diye düşünen insanın icra ettiği sanattır.
bu sanatı icra ederken 15 dakikadan sonra biranın ısı seviyesi sebebiyle yüzde ekşimelere rastlanabilir.
2 saat içinde tuvalete iade edilmesi sonucu birayı kiralama sanatıdır.
(bkz: barda bir burn u 2 saat idare etme sanatı)
daha önce çok fazla bira içildiğinden mütevellit gerçekleşir.

birayı idare etmek ne lan. biraya mı yazıyosun?!
sanatkarı olmadığım sanat. hiç beceremiyorum bu sanatı illa o bara parayı dökeceğim.

ee boşuna dememiş atalarımız doktor olabilirsin ama sanatçı olamazsın diye.
insana lan ben mi çok hızlıyım ?! dedirten durum. Çevre kolaçan edilir. Bu sanatı icra edenlerin genelde yalnız genç kızlar olduğu görülür ve rahatlanır. Hayır sarhoş olmaktan korkuyosan niye geliyosun bacım?
haklı gerekçesi öğrencilik olan hobi. garsonla göz temasından kaçınılması farzdır.