bugün

sürüklemesine sürüklüyor lakin bir beyoğlu rapsodisi değildir. daha az polisiye evet ama neticede kitabın beğenilmemesine sebep, yazardan bekleneni verememesi. tarz değiştirmek istemiş adamımız ama çok iyi bir iş çıkartamamış. amaa, yarı türk yarı ingiliz bir kadını, üstelik kadının ağzından bu kadar sürükleyici aktarabilmesi takdire şayan zira.
ahmet ümitten okuduğum ilk kitap.beni çok sürüklemedi açıkcası olaylara.
Ahmet Ümit'in temel konusunu Mevlevilik, Hz.Mevlana ve Şems-i Tebrizi üzerine inşa ettiği enfes, okunası roman. Okunmasını tavsiye ederim.
alıp götüren ney şahaneliğidir.
bir diğeri için; (bkz: ateşdide)

ve evet bir de, tabutta rövaşata adlı olağanüstülüğün türküsüdür.
(bkz: mahsun süpertitiz)
(bkz: derviş zaim)
(bkz: ayşen aydemir)
(bkz: ahmet uğurlu)
(bkz: adı güzel olan içi boş kitaplar)
hikaye güzeldir ancak iyi bir polisiye romanı değildir maalesef.
ahmet ümit'in zekice kurgulanmış romanı.
karen kimya greenwood adlı karakteri hayallerde yaşatıp aşık olunmasına vesile olan kitap. sonlarına doğru hayli etkileyici mevzular dönüyor.
Güzel kitaptır. Ahmet ümit farklı tarzlar denemektedir.
oldukça başarılı bir girişe sahip olan ahmet ümit romanı. son bölümleri kitabın genel havasını bozmuş olsa da genel olarak güzel duygular hissettirmiştir.
şemsi tebrizinin hayranı olduğum, yer yer sufilikten izler taşıyan ahmet ümit romanı.

--spoiler--

“Gönül gözün kapanmış olduğu için, aklın sınırları dışına çıkamıyorsun. Gerçek aşkın ne olduğunu bilmediğin için, fedakarlığın da ne demek olduğunu bilmiyorsun. Çoktan bitmiş, heyecanı sönmüş, ancak ilginç ülkeleri gezerek, eğlenceler düzenleyerek, lezzetli yemekleri midenize indirerek, bedenlerinizi yaralarcasına sevişerek birbirinize katlanabildiğiniz cüzi aşkına bakarak, benimkini yargılıyorsun…

Sen gerçek aşk nedir tanımadın ki, beni yargılayabilesin. Sen elini hiç ateşe sokmadın ki, aşk yangınının insan yüreğini nasıl sönmez bir çerağa çevirdiğini görebilesin. Sen, sevgilin için ölmedin, öldürmedin ki, beni anlayabilesin! ”
--spoiler--
"Senin suçun değil, bütün yetişkinlerde oluyor. insanlar büyüyünce hislerine duydukları güven azalıyor. Görmedikleri, dokunmadıkları, işitmedikleri, koklamadıkları, tatmadıkları şeylere inanmıyorlar. Hayal kurma yeteneğini kaybediyorlar. Mucizelerin gerçek olamayacağını düşünüyorlar. Sen de öyle oldun.”
(Ahmet Ümit - Bab-ı Esrar)
https://m.youtube.com/watch?v=Fc_FFuST8m8
Mevlana ve Şems konusuna hayran değilseniz, her boka itiraz eden, kendini bile inkar eden şımarık kadınlardan haz etmiyorsanız ve hala başlamadıysanız okumayın diyebileceğim kitaptır.

Ahmet ümit kim, Mevlevi ruhunu okuyucuya geçirmek kim?
Ahmet Ümitin bir kitabı. Aşırı sıkıldığım erdekte bana iyi bir dost oldu diyebilirim.
Ocak ayının başında a101den almıştım bu kitabı. Sonra şubat tatilinde ailemin yanına gelirken getirmiştim okurum diye. Sonrasında başıma gelen olaylar olaylar derken ancak bugün kitap okumaya fırsat buldum. Ve bu kitaba başladım. Bitirince yazacağım. Şimdilik güzel gibi.
4 gün önce başlığa kitaba başladım diye entry girdim. Bir arkadaşta herşey rüya yazmıştı dalga geçiyor sanıp ciddiye almamıştım şaka gibi.

Resmen hayal kırıklığı oldu çok sinir olurum böyle sonu belli olmayan kitaplara filmlere dizilere.

Bak sinirden kitap hakkında etkilendiğim yerleri bile yazamıyorum şaka gibi. Resmen sonu mevlana tuzlukmuş şems de karabiber gibi bir şey oldu.
(bkz: kim sardı bunu yine problemli sarmış)
ahmet ümit'in sevdiğim eserlerinden. okumayanlara tavsiye edilir.
Bir türlü sevemediğim Ahmet Ümit kitabı.
Yaklaşık olarak 8 sene önce okumuştum. Konusu ilgi çekici tavsiye edilir.