hatadır. zira karşındaki normal bir üniversitede bile okumayan biridir, sizin kültürünüz onu ezip geçecektir. yahu tamam, herkes öss'yi kazanacak diye bir şey yok ama özel üniversiteler boşuna mı açılıyor azizim? sırf siz üniversiteye gidip okuyun diye adamlar otel gibi okul açıyorlar sizin yaptığınıza bakın! he açık hava bana iyi geliyor diyorsanız bilemem tabii, ben almayayım.
(bkz: açıköğerim fakültesi okuyan birisine sakso atmak)
(bkz: cool adam) * *
gayet kültürlüdür hele ki 3. 4. sınıflarda okuyorlarsa. çünkü kendi çabalarıyla (örgündeki gibi hoca anlatımına bağlı kalmadan) bir şeyler yapıyordur. bunun tersini düşünenleri açık öğretimin borruuu sınavına sokmak istiyorum buyrun girin a pardon girsin!
uludağ sözlük'te bazen bir konu altında saçma bir yazı görüyorum, özel mesaj atıyorum merak edip konuşmak için. diyorum bu herif kesin apaçinin tekidir, iki kelime konuşulmaz falan. öyleleri de çıkıyor ama, yaşı 20lerin başında, bilmemne mühendisliği öğrencisi adamlar da çıkıyor. hayretler içerisinde kalıyorum, sen git türkiye gibi harika üniversiteleri olan, kaliteli öğretim veren bir ülkenin en üst sınıf üniversitelerine gir, sonra sözlükte sabah akşam garip garip yazılar yaz. ve ondan sonra bir defa daha anladım, ne kadar şanslı bir insan olduğumu. çünkü 4,5 yaşımdan beri bendeki zekanın farkına varmıştım, insanların hakkını yemeden, şu yaşıma kadar babalar gibi yaşamışım ve yaşamaya da devam ediyorum. böyle bir insanla da konuşmaktır bazen işte. muhteşem eğitim sistemi ülkemizin tek kalan kusuru olan askerlik "hakkı" da böyle lüzumsuz şeylere itiyor işte ne yapalım, gülü seven dikenine katlanır, bir de arada kokusu gelse şu çiçeği0 fena olmayak o ayrı mesele. olsun bir başkadır benim memleketim değil mi...
iki kitap okuyarak kültürlü olduğunu sanar bi de bunlar, konuşmayın efendim, siz ki normal eğitim alan insanlarsınız, düşürmeyin seviyenizi. mesela ben aylık 5000 dolara eğitim alıyordum, nasıl olur da normal eğitim alan ve hatta açıktan eğitim alan bir insanla konuşurdum? imkansız.
çok normal bişidir. hele ki bu kişi aynı zamanda 4 yıllık bi fakültede okuyup ikinci üniversite için açık öğretimde okuyorsa insana çok şey katacak aktivitedir.
hem açık öğretim hemde örgün öğretim okumuş biri olarak diyebilirim ki açık öğretimi bitirmek gerçekten çok fazla kasar.Orayı bitiren insanlara asla kültürsüz diye genelleme yapılamaz.(bkz: Nice üniversite mezunu gördüm ki cahillikleri hep baki kalmış.)
(bkz: cool bize üniversite yap)
(bkz: kültürsüzlükten nefesimiz kokuyor)
özel okullarda ya da iyi derecede bir okulda okuyan herkesi, kültürlü, medeni, sanan ileri görüşlü kişinin uygun görmediği olaydır.
hem kişi şunu da bilmez ki açıköğretim kazananlar örgün eğitimi de görebilirler isterlerse. tercih meselesini kültür meselesi yapmamak gerek. töre cinayetine benzer felan.
''ne vakif üniversiteleri gördüm aslında hiç yoktular bi mercedes'in dışında'' adlı şiirimle kapatıyorum. kapattım şu an hatta.
Bilim öğrenmenin okula gitmekle olacağını sanan biri için saçma bir eylem olabilir. Oysa bugün üniversiteler nice zibidilerle, nice yüksek not ortalaması tutturmasına rağmen, asla yaptığı işi teorik çerçeve dışında düşünemeyen insanlarla doludur. Bunun yanında açıköğretimde okuyan birileri, örgün eğitimden geçmiş birinden işini çok daha iyi yapıyor olabilir. Bu sırf para verildiği için bazı okulların diğerlerinden iyi olacağını sanmak kadar abesle iştigal bi durumdur.
açıköğretim fakültesinde okuyan öğrenciler ve normal fakültelerde okuyan öğrenciler arasında bazı farklar vardır,
mesela açıköğretim fakültesinde ödev, quiz, yalakalık, hocaya verme gibi şeylere sınıf geçemezsin sike sike o konuyu öğreneceksin, o konudan çıkacak soruları yapacaksın, yaparsan geçersin.
iibf'sinde bazen hoca öyle ödev verirki katkısı vizeden fazladır, vizeye mi girecen ödev mi yapacan, hocaların katlarında sürekli dolaşan öğrenciler vardır, onlar sınav başlar iki kağıt ister ne yazar bilmem ama 80'den aşağı almaz,
asıl konu bir açıköğretim fakültesinden mezun olan herkese dersi aldıktan iki sene sonra sor, makro iktisatta para-tasarruf doğrusunu çizer, normal iibf mezununa sor, bak bakalım hepsi çizebiliyor mu?
izninizle böyle karşılaştırmanın içine ederim efendim.
kültür insanın kendine yakışanı yaşamasıdır efenim.
saygılarımla...
(bkz: anaokulunda okuyan biriyle konuşmak)
üniversite okuyunca kendini kültürlü sanan kolpanın görüşüdür. lan sanki türkiye deki üniversiteleri bilmiyoruz dört yıllık bir fakülteyi dört sıfır sıfır ortalama ile bitirsen ne bok edersin. kültürlü olmak başka bir şey. onu okulda öğretmiyorlar. parayla satılmıyor. hadi gel sevişip kültürlenelim biraz allah a sövelim biraz sözlükçüyüz ayağına yatıp kültür pazarlaması yapalım ha unutmadan bir de milliyetçiliğe ergen hastalığı diyelim. kültür kültür çok kültür hep bize kültür. *
TEBRiK EDiLESi ADAMLARDIR CÜNKi ORDA HOCA TORPiLi KALMADAN ÖNCE HOCAYLA SON BiR KEZ GÖRÜŞME GiBi OLANAKLAR YOKTUR. HERSEYi KENDi BiLEĞiN HAKKIYLA YAPARSIN.
(bkz: bok atarken üstüne sıçratmak)
-nerde okuyon?
-açıköğretimde.
-neresi orası.
-belli biyer değil.
-pazarlamacılık gibi bişeymi?
-he öle pazarlama okuyom.
-yağmur yağınca nerde okuyon?
-şemsiyenin altında.
-de get len hınzır dalgamı geçiyon.
-yok dede ya sen anlamazsın o bakımdan.
neredeyse türkiyeni yarısıyla konuşmaktır.
şöyle'de olabilir;2 türk'ten biriyle konuşmak.
a.ö.f. de okuyan biriyle konuşma ihtimalinin, bitirmiş olan biriyle konuşma ihtimalinden 16.789.06 kat daha fazla olduğu durumdur..
hemen hemen 3'ü 5'i ayrıştırıp, atarsak, herkesle konuşuyor olmak gibi normalin normali bişidir. *
Zorlanırsınız. Seviyenize yetişemeyen biriyle sohbet tatlı olmaz. Evet.