bugün

atlasjet in ısparta da düşen uçağından sonra uçakta bazı önemli bilimadamlarının bulunması nedeni ile ortaya saçılmış iddialardır.en son milliyet gazetesi nin bugün verdiği haber ile teori iyice dikkat çekmiştir.

Fizikçinin başına gelen esrarengiz kaza!


Isparta daki uçak kazasında ölen bilim adamları grubunda yer alan 27 yaşındaki başarılı parça fiziği uzmanı Yrd. Doç. Dr. Bilge Demirköz, tatilini geçirdiği Kartalkaya da şüpheli bir kazada ölümle burun buruna geldi. Genç kadın fizikçi, kayak pistinde kasklı bir kayakçının çarpması sonucu ağır yaralandı. Göğüs bölümüne aldığı ağır darbeyle yere düşen Yrd.Doç.Dr. Demirköz ün vücudunda kırıklar oluştu, solunum borusu hasar gördü. Tanınmış fizikçiye çarpan meçhul kasklı kayakçı ortadan kayboldu. Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü nün (CERN) en başarılı bilim adamları arasında gösterilen Yrd.Doç.Dr. Bilge Demirköz, üzerinde çalıştığı Atlas Projesi yle isviçre de adından söz ettirmişti. Geçen günlerde Isparta daki uçak kazasında hayatını kaybeden Prof.Dr. Engin Arık tan hocam diye bahseden Yrd.Doç.Dr. Demirköz, CERN e girmesine ve Atlas Projesi nde yer almasına Prof. Dr. Engin Arık ın ön ayak olduğunu belirterek, uçak kazasını Türkiye için büyük bir kayıp olarak nitelemişti.
Dünyanın en büyük fizik ve nükleer araştırma merkezi olarak bilinen isviçre deki Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü nde (CERN) görev yapan parçacık fiziği uzmanı Yrd.Doç.Dr. Bilge Demirköz, tatilini geçirdiği Kartalkaya da geçen cumartesi günü geçirdiği esrarengiz kazada ağır yaralandı. Hemen istabul a hastaneye kaldırılan Yrd.Doç.Dr. Demirköz ün vücudunda çok sayıda kırık olduğu belirlendi. Kayak pistinde Yrd.Doç.Dr. Demirköz e çarparak ağır yaralanmasına neden olan esrarengiz kayakçının ortadan kaybolması şüpheleri daha da artırdı.
Yrd.Doç.Dr. Bilge Demirköz, Kartalkaya ya ABD’den tatil için geldi. Geçen gün kayak yapmak için piste çıkan Yrd. Doç. Dr. Demirköz çok şaşırtıcı bir kazanın kurbanı oldu.

KASKLI KAYAKÇI ÇARPTI

Pistte kaymayı sürdüren Yrd. Doç. Dr. Bilge Demirköz bir anda hızla üzerine gelen kask takmış bir kayakçının varlığını farketti, ancak önünden kaçamadı. Olanca hızıyla Yrd. Doç. Dr. Demirköz e doğru gelen kasklı kayakçı çarpışma sırasında iddiaya göre başını öne eğdi.
Çarpma sırasında göğsüne isabet eden kafa darbesiyle yere yığılan genç kadın bir daha kalkamadı. Hemen hastaneye kaldırılan Yrd. Doç. Dr. Demirköz ün ilk muayenesinde vücudunda çok sayıda kırık olduğu, solunum borusunun da hasar gördüğü belirlendi. Yrd. Doç. Dr. Demirköz ün tedavisi sürüyor.

ESRARENGiZ KAYAKÇI KAYIP

Yrd. Doç. Dr. Demirköz ü ölümle burun buruna getiren darbeyi vuran kayakçının ortadan kaybolması kaza üzerindeki soru işaretlerini daha da artırdı.
Esrarengiz kayakçının kazadan önce Yrd.Doç.Dr. Bilge Demirköz le tanıştığı, onu yaptığı çalışmalardan dolayı kutladığı belirtildi. Kimliği belirlenemeyen bu kişinin kazadan önce Yrd.Doç.Dr. Bilge Demirköz le tanışmış olması akılara Onu hedef olarak mı seçti sorusunu getirdi.

PROF. DR. ENGiN ARIK IN ÖĞRENCiSiYDi

Yrd.Doç.Dr. Bilge Demirköz, bir süre önce Isparta daki uçak kazasında hayatını kaybeden Prof.Dr. Engin Arık ın öğrencisiydi. Yrd.Doç.Dr. Demirköz, CERN e girmesi ve Atlas Projesi nde görev almasının en büyük nedeninin Prof.Dr. Engin Arık olduğunu söylemişti. Onun ve onunla birlikte hayatını kaybeden diğer meslektaşları için Türkiye için çok büyük kayıplar demişti.

GÖREV ALDIĞI PROJELER

Yrd.Doç.Dr. Demirköz ün görev yaptığı merkezi isviçre nin Cenevre kentinde bulunan CERN, 36 ülke ve 2 binden fazla fizikçinin katılımıyla tarihin en büyük fizik deneyini gerçekleştiriyor. Yerin 90 metre altında gerçekleştirilen deneyde Türkiye 3 ayrı ekiple yer alıyor. Bilim dünyasının 10 yıldan fazla bir süredir hazırlandığı ve yarım milyar isviçre Frangı na (580 milyon YTL) mal olan deneyin temel amacı maddeyi oluşturan parçacıkları inceleyerek, evrenin işleyişi hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak.
Söz konusu projede geçen günlerde Isparta daki uçak kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık da yer alıyordu.

NASA PROJESi: AMS

Yrd. Doç. Dr. Demirköz ün görev aldığı bir başka proje de NASA nın 19 ülkeden 200 fizikçinin üzerinde çalıştığı 400 milyon dolar değerinde bir proje olan AMS (Alpha Magnetic Spectrometre). Amerikan Enerji Bakanlığı nın desteğiyle gerçekleştirilen bir parçacık fiziği projesi. Parçanın 2008’de uzaya gitmesi planlanıyor. Uluslararası Uzay istasyonu nda 3 yıl kalıp araştırmalar yapılacak.
(bkz: herşey mümkün)
--spoiler--
Uçağın düşmesinin hemen ardından, bir sabotaj neticesi düştüğü iddiası ortaya atıldı. Bu yönde maddi bir kanıt bulunmamasına rağmen, uçakta Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki bir konferansa gitmekte olan beş fizikçinin bulunmasının, sabotaj iddiasını güçlendirdiği öne sürüldü. Kazada hayatını kaybeden Engin Arık'ın Türkiye'de CERN benzeri bir parçacık hızlandırma laboratuvarı kurma projesinde çalışması vurgulandı, bu projenin Türkiye'ye büyük teknolojik atılımlar yaptıracağı öne sürüldü. Üstü kapalı olarak, Türkiye'nin bu var olacağı iddia edilen gelişmeyi istemeyen düşmanları ve "uluslararası nükleer lobisi", bilim adamlarına sabotaj düzenlemekle itham edildi.
--spoiler--
kesin fetöcülerin işidir..
sevgili cumbabamızı bu olayıda araştırmaya davet ediyoruz..
bilim alanında gelişmemize darbe vuranların bir an önce yakalanmasını cumbabamızdan niyaz ediyoruz..
bu arada bu olaya hala kaza diyenler varsa, kaza olmadığına dair mevcut olan şüphelerimi paylaşabilirim..