bugün

Artık, bilimsel gelişmeler ateizmin değil, teizmin lehine işlemeye başlamıştır ve bu durum bazı çevrelerde ciddi bir rahatsızlığa yol açmaktadır. Ateistler, bilimsel verilerin ve delillerin götürdüğü yere gitmek yerine, kendi gitmek istedikleri tarafa yönelerek, ateistik inançlarını destekleyecek argümanlar geliştirmeye çalıştılar, ancak bunların ne derece makul ve bilimsellikten uzak olduklarını anlatan, bir selçuk kütük kitabıdır.

tüm bilimsel gerçekler ile ateizmin nasıl çöktüğünü gözler önüne sermektedir.

ayrıca kitapda,
'' Tanrıyı inkâr etmekte, hiçliğe ve yokluğa gittiğini düşünmekte ne felsefi açıdan bir derinlik ne de akli ya da bilimsel açıdan bir tutarlık söz konusu değildir. Bilimsel bilgiyi şaşmaz bir kılavuz olarak gören ve her şeyin nihai açıklamasını bilimden bekleyenler, bilimsel kalıpların sürekli değişmesi ve evrenin şans, olasılık, tesadüf gibi basit izahlarla geçiştirilemeyeceği gerçeği karşısında varlığı kavrama hususunda bir algılama bunalımı yaşamaktadırlar; büyük bir yanılgı içerisindedirler. ''

Bu çalışma vasıtasıyla aklen ve bilimsel olarak ateizmin makul olmadığı ve yanılgıları gösterilmeye gayret edilmiştir.
bende derim ki (bkz: tanrı yanılgısı) tabi buradan bakınız derken entrylere bakınız anlamında değil üstad richard dawkins'in kitabına şöyle bir bakınız anlamındadır.

din bilim düşmandır. din metafiziktir ütopik bir alemdedir bilim ise fiziktir realist bir alemdedir.