bugün

Bilim insanları tarafından bir kez daha kanıtlanan gerçektir.

Bir grup bilim insanı, zeka ve dindarlık arasında ilişkiyi inceleyen 63 çalışmanın meta-analizi sonucunda, ateistlerin dindarlardan 'daha zeki' oldukları kanısına vardı.

Rochester ve Northeastern Üniversiteleri'nden Miron Zuckerman, Jordan Silberman ve Judith A. Hall, zeka ve dindarlık arasında 'negatif bir ilişki' olduğunu ortaya koyan 63 araştırmanın istatistiki analizini gerçekleştirdi.

'ZEKA-DiN iLiNTiSi YAŞLA DEĞiŞiYOR'

Meta-analiz sonucunda, zeka ile dindarlık arasında 'negatif anlamlı bir bağlantı' bulunduğu ifade edildi. Analizi yapan bilim insanları, söz konusu ilintinin yaşla değiştiğini ve en güçlü farkın üniversite çağı genç yetişkinlerde görüldüğünü ifade ediyor. En zayıfı ise çocuk ve ergenlik çağındakilerde.

ÜNiVERSiTE FAKTÖRÜ

Birçok kişi, genç yetişkinlerin farklı fikirlerle karşılaştıkları üniversitenin bir faktör olduğunu düşünüyor. Elde ettikleri sonuç hakkında açıklama yapan bilim insanları, 'Öğrencilerde sıklıkla görülen, yetişkinliğe adım atma çağındaki öz-keşiflerin' üniversitede belirleyici olduğunu ifade ediyor: "Evden kopuş ve sorgulamayı teşvik eden yeni bir ortama giriş, zekanın dini inançlara etkide bulunmasını tetikleyebilir."
KESiN SONUÇ OLARAK KABUL EDiLEMEZ

Araştırmayı yürüten ekip, analizin IQ testlerinden yapıldığını ve duygusal ile yaratıcı zekanın değerlendirmeye katılmadığına dikkati çekiyor. Dolayısıyla, ateistlerin dindarlardan daha zeki oldukları sonucunu kesin olarak kabul etmenin 'adil olmayacağını' vurguluyorlar.

https://sptnkne.ws/ewZm
Nasıl bir zekaysa göz göre göre ateşe gidiyorlar.
doğrudur. fakat hiçbir şeyin yobazı çekilmediği gibi ateistlerinde çekilmiyor.
kemalistler için ata saydığına tapan ahmak diyen bir yorumu görmeme neden olmuş başlıktır. kemalizmi din yerine koyan bir yorum yapmak daha büyük bir ahmaklık ve cehalet değil midir ?
Zeka seviyesinin günümüzde yaygın olan ölçü birimi iqdur. Araştırma da iq üzerinden yapılmıştır.

Daha zekidir denilmektedir, daha duygusaldır, daha yaratıcıdır denmemektedir. Ki burada ki girilerde bunu doğrular nitelikte, okuduğunu anlama ve algılama da iq ya ilişkindir.
ama dünyayı dinler yönetir, geride kalan tüm akımlar, ideologlar, sivil toplum vs aklınıza ne gelirse sadece sanal bir sınıflama ve bölünmeden ibarettir.
(bkz: mandela)
(bkz: Greenpeace)
dolayısyla ateist kavramı da senin matrix in *
yalandan ibarettir. Dindarlar Allah'ı akıllarıyla buldular. ateistlerse var olan bir şeyi inkar ederken bile o şeyin varlığını kabullendiklerini anlayamadılar. kısa ve öz.
Hangi dinin dindarlarından zekiymiş ateistler?

Hem zekâ Allah vergisi bir olgudur ve bir çok çeşidi vardır.

Ortaya bir önerme atılacaksa Akıllı olmak, doğru olanı seçmek davranışı ele alınmalıydı.

Bizim türkler çok zeki oldukları için her şeyin hilesini, ibneliğini bulurlar. Sanırım bu konu da örnek vermeye gerek yok.
Zekâyı şeytanlığa kullanmak bir üstünlük değildir. Doğru olanı seçmek ve insanlığa faydalı yolu tutmak marifettir.
Bilim nedir? Deney yapip sonuclari gozlenebilen seyler bilimseldir. Evrim dedikleri seyi nasil sonuclarini gozlemleyebilecegiz. Bana sadece bir canlının tür degişikligine örnek versinler bende ateist olucam. Bakın tür degisikligi diyorum gidip kuşun gagası sekil degistirdigine örnek vermeyin o tür degisimi degil adapdasyondur.
istisnalar hariç daha araştırmacı oldukları doğrudur. bundan bağımsız olarak bir dindar olarak hiçbir ateistten zarar görmediğimi ama dindarların sürüyle pislikliğini gördüğümü söyleyebilirim.