bugün

evren genişlemekle beraber genişleme hızını da arttırmaktadır yapılan bütün hesaplar ise evrenin tekrar içe çökmeyeceğini sürekli genişleyerek soğuyacağını göstermektedir. evrenin bir başlangıcı olması ve bunun tanrı tarafından yaratılmış olması islamın hak dini olduğunu göstermez çünkü kuran bir bilim adamı, hatta bir avrupalı için hiç de etkileyici bir kitap değildir. kuranda evrenin yoktan var edildiği yazmaktadır. ama aynı kuran da zülkarneyn in hikayesi anlatılırken güneşin balçık içinde battığı bir yerde tarif edilir. ve hiç bir bilim adamı da bu masala kulak asmaz o yüzden 20. yüzyılda müslüman olan bir bilim adamının tarih kayda geçirmemiştir. adnan oktar izlemeye devam.
doğru önermedir. kulağa yeterince doğru gelene kadar tekrarlanması kaidesiyle tabii ki. şimdi tekrar ediyoruz:

richard dawkins bilim düşmanıdır, cübbeli ahmet bilim destekçisidir.
richard dawkins bilim düşmanıdır, cübbeli ahmet bilim destekçisidir.
richard dawkins bilim düşmanıdır, cübbeli ahmet bilim destekçisidir.
richard dawkins bilim düşmanıdır, cübbeli ahmet bilim destekçisidir.
gözlem kulelerini yıkan din mensuplarının zırvası.
lise 1' i bitirmek bile artık allah' a inanmanıza vesile oluyor. kimya dersinde gördük, katısı sıvısında yüzen tek madde suymuş. bu ise kışın suda yaşamı sağlıyormuş. ayrıca stephen hawking bile müslüman oldu bence, zaten anelka, henry de müslüman. henry çocuklara namaz kıldırıyordu, süper şakirt. acaba akp li olabilir mi? olamaz. ama namaz kılıyor, kesin akp lidir ya.
Bir şey bilmeden ateist olan özentilerin genel özelliği.
antony flew üzerinden ateizm'in çöktüğünü savunan yazar önerisidir. antony flew denen adam sonradan deist olmuş bir adamdır. nasıl ki ateist dediğimiz adam veya deist dediğimiz adam önce dine inanıp, allah'a inanıp sonradan bildiklerinin yanlış olduğunu düşünüp döndüyse kendisi de böyle bir fikre kapılmış olabilir. sonuçta kimse inançsız doğmuyor, sonradan din üzerinden anlatılanların yanlış, eksik veya tamamen yalan olduğunu düşündüğü için tanrı yok yada tanrı var ama dini, peygamberi yok gibi düşüncelere giriyor. biz ne politikacılar gördük en baba solcuyum deyip sağın en ucuna kayan, antony flew'de fikir değiştirmiş çokta ateistlerin umurunda değil sanırım. ayrıca sikindirik wiki'de bile bulabileceğiniz bilgiyle antony flew'in bu '' aslında tanrı varmış'' konusunu anlattığı kitabını Roy Abraham Varghese'in yazdığı kaç sene tartışıldı. belki kendisi para kazanabilmek için ateistlik kitabı yazdı, sonra yine gündeme gelebilmek için tanrı varmış dedi bilemiyoruz. belki de kendince aydınlanmıştır. peki bu adam dönüş yaptı diye big bang çöktü mü? hayır. ateistler ya da deistler imana mı geldi? yine hayır.
o değil de "bilime karşı olmak" kısmına takıldım ben.

bir insan nasıl bilime karşı olur diye düşünüyorum son yarım saattir. bilim bir ideoloji ya da din değil ki, yöntem. sonuç vardır, varsayım vardır, fikir vardır. ispat içermeyen şeyler kesin kabul edilmez. ispat içeren bir şeye karşı olmak zaten mantığa aykırı, varsayıma karşı olabilirsin ama elinde de karşıt argüman olması gerekir. hadi sırf kendi zevkinden karşı da olabilirsin, ona da tamam.

ama bilime karşı olmak? hala mavi ekran veriyorum. böyle bir şeyin olabileceğini düşünmek ve öne sürmek bile ilginç.
(bkz: la ilahe illallah)