bugün

askerlerin eve yolladığı fotoğraflardır. genelde elde bazuka veya tüfekle çekilirler bu fotoğrafları.
genelde maç fikstürleri için çekilmiş, sezonluk fotografları andıran fotograflardır bunlar.
omuz omuza atılarak çekilenleri en bilindik olanlarıdır. tank namlusunun ucunda, uçak burnunun önünde, helikopter havalırken çeklimiş olanları daha bir havalı olur.
genellikle arkalarına bir askerlik şiiri de yazılır.
kimsenin çektirmek istemediği fotoğraflardır.
kantinde akşama kadar bisküvi ve meyve sularını sayan kantincinin, elinde kalaşnikofla resim çektirip altınada 'bugünde ölmedim anne' yazdırtmasıyla olayı bilenler için kahkahalar attıran fotoğraflardır.
sonradan bakıldığında insanın içini burkan fotoğraflar.
(bkz: maymunlugu tastik etme yolu)dur askerlik fotograflari. genelde g3 le cektirilenler klasiktir.
genelde hiç yapılmayan aktiviteli, konulu fotoğraflardır... bazuka kullanırken, tankın üstünde, helikopterden atlarken tasvir edilmiş... aslında hiç alakası yoktur... fotoğrafçı gelir, silahlı eğitim yapılan bir gün fotoğraf çeker, o gün fotoğrafçı ordayken şu tankla birlikte de çektirelim, olum şu bazukayı versene ben çektirmedim onunla... genelde diyaolglar böyledir... ha bir de çarşı da fotoğrafçıya gidilip çektirilenleri vardır, onlardan da bayağı malzeme çıkar.
arka yüzüne italik el yazısı ile yazılmış aşk mektuplarıdır.*
askerliği arabesk fantezileştiren zihniyetin ürünüdür.
(bkz: askerliğin arabesk fantezi eştirilmesi)
askere giden insanların hatıra olsun diye çektirdiği fotograflardır. bir örneği;

http://www18.gazetevatan....at=6955&page_number=3
teskere almaya 1 gün kala koğuştaki 1 numaralı ranzanın önünde 1 rakamı gözüken bir fotoğraf çektirmek olmazsa olmazlarındandır.
spontane ve stüdyo olarak iki tipte bulunan anı fotoğrafları. göreviniz başındayken veya birinden bulduğunuz ağır bir silahla poz verilmiş spontane fotoğraflar ya da fotoğrafhane içerisindeki stüdyo da karlı dağ manzarası ve stüdyo demirbaşı mavi komando beresiyle çekilmiş fotoğraflardır. günümüzde her fotoğrafhanede bir pc ve fotoşop programı mevcuttur. bu nedenle eskisi gibi fon önünde çekilmiş pozlar yerine montaj yaptırmayı tercih ederler. bir boy ve portre fotoğrafının, dekupe edilerek iyi kalite stok manzara fotoğrafı üstüne monte edilip, üzerine rütbe ad soyad ve bulunduğu yer, altına da sevgiliye ithafen bir özlemi, sevgiyi belirtir bir söz yada 82/2 kral devre gibi dönemi ve monarşiyi temsil eden bir slogan yazılır. genel baskı boyutu 10x15cm olmakla birlikte montaj fotoğrafları 13x18cm hatta 20x24 gibi boyutlarda istenir. bu montaj ptt ile eve postalanıp evin salonuna çerçevelenerek asılır. genelde diğer fotoğraflar çekmeceye kalkarken bu fotoğraf başına birşey gelmedikçe oradan inmez.
güncel Önemli Başlıklar