bugün

bazı çeşitli ruhsal problemlerin en başında yer alır tedavi edilmezse yada üstüne gidilmezse ciddi sonuçlar doğurabilir çözümü antipsikotik sağlanır.
hayatımı mahveden psikolojik rahatsızlık. her şeye aşırı endişelenme durumu. hatta hiç sebep yokken ani korkular gelir. geçmişte yaşanan tranvalar hastalığın başlamasına sebep olur. her şeyi evirir çevirir içinden çıkamazsınız. hele de o tranvalar akla gelince yaşanan korku endişe tam bi ızdırap.
ANKSiYETE (KAYGI)

Kaygı her zaman kötü bir şey değildir. Stres altında dikkatinizi odaklamanıza ve motive olmanıza yardımcı olur. Ama ne zaman ki telaş ve korku yaşamınıza engel olmaya başlarsa, işte o zaman probleminiz var demektir. iyi haber ise aslında çözümün düşündüğünüz kadar çok uzakta olmamasıdır. Kaygınızı kontrol altında tutabilmek ve hayatınızın kontrolünü yeniden elinize alabilmek için yapabileceğiniz bir çok şey var.

Anksiyete (Kaygı) Bozukluğunu Anlamak

Baskı altında ya da stresli bir durumla karşılaşıldığında endişelenmek, gergin hissetmek ve korkmak normaldir. Kaygı vücudumuzun tehlikeye verdiği doğal bir yanıttır. Sağlıklı kaygı bizim dikkatimizi odaklamamızı ve uyanık kalmamızı kolaylaştırır, harekete geçirir ve problemlerimizi çözebilmemiz için motivasyon sağlar. Fakat kaygı yaşamınızı ve ilişkilerinizi etkilemeye başladıysa bu sizin normal kaygı çizgisini aştığınızı ve kaygı bozukluğunun sınırlarına girdiğinizi gösterir. Anksiyete (Kaygı) Bozukluğunuz mu var? Eğer aşağıdaki belirtilerden bir kaçını yaşıyorsanız ve bunlar kolay kolay geçmeyecek gibi görünüyorsa anksiyete (kaygı) bozukluğunuz olabilir:

Sürekli gergin ya da kaygılı mısınız?
Kaygınız işinizi, okulunuzu ve aile sorumluluklarınızı yerine getirmenizi engelliyor mu?
Sizi sinirlendiren korkularınız var ve bunlardan kurtulamıyor musunuz?
Bazı şeyleri belirli şekilde yapmadığınızda başınıza kötü birşey geleceğini düşünüyor musunuz?
Sizi kaygılandırdıkları için günlük aktivitelerden uzak duruyor musunuz?
Ani ve beklenmeyen kalbinizin hızlı çarptığı panik atakları yaşıyor musunuz?
Her yerde bir tehlike ve felaket olduğu düşünceniz var mı?
Böyle hissediyorsanız bir uzmanla görüşün.

Devam edecek...
Yukarıdan devam...

Anksiyete Bozukluğunun Duygusal Belirtileri:

Temel belirtiler olan aşırı ve rahatsız edici korku ve kaygının yanı sıra kaygının diğer duygusal belirtileri:

Tedirginlik ve endişe duyguları
Felakete odaklanma
Gergin ve her an tetikte hissetme
En kötü olasılığı düşünme
Asabiyet (Sinirlilik)
Huzursuzluk
Tehlike işaretlerini gözleme
Anksiyete Bozukluğunun Fiziksel Belirtileri:

Kaygı bir histen daha fazla birşeydir. Bedenin savaş ya da kaç tepkisine bağlı olarak anksiyete bir çok fiziksel belirtiyi içerir. Bu fiziksel belirtiler nedeniyle bir çok kişi anksiyete hastaları bu durumun medikal bir hastalık olduğunu düşünürler. Anksiyete hastalığı teşhisi koyulana kadar bir çok doktora gider ve bir çok hastaneyi ziyaret ederler.

-Kalp çarpıntısı
Terleme
Sersemlik
Sık idrar yapma ya da ishal
Nefes almada güçlük
Titreme ya da seğirme
Kaslarda gerginlik
Baş ağrısı
Halsizlik
Uykusuzluk.

Devam edecek yazı...
Devam entrysi...
Panik Ataklar

Yoğun panik ve korku nöbetleridir. Panik atak çoğunlukla aniden ve uyarısız bir şekilde meydana gelir. Bazen belirgin bir tetikleyici vardır. Örneğin, asansörde kapalı kalmak ya da bir kaç saat içinde vereceğiniz büyük bir konferans olduğunu düşünmektir. Panik ataklar genel olarak 10 dakika içerisinde en yüksek seviyeye ulaşır ve nadiren bir saatten fazla sürer. Fakat bu kısa zaman içerisinde korku o kadar şiddetli olur ki öleceğinizi ya da kontrolünüzü tamamen kaybedeceğinizi düşünürsünüz. Fiziksel belirtilerin kendisi o kadar korkutucudur ki kalp krizi geçirdiğinizi düşünebilirsiniz. Anksiyete atağı geçirdikten sonra, bunu tekrar halka açık ve yardımın gelemeyeceği ya da kaçamayacağınız bir yerde yaşayacağınızdan kaygılanabilirsiniz.

Panik Atağının Belirtileri Arasında:

Kuvvetli bir panik dalgası
Kontrolünü kaybedeceği ya da çıldıracağı hissi
Gögüste ağrı ya da kalp çarpıntısı
Bayılacakmış gibi olma
Nefes almada güçlük ya da boğulma hissi
Hiperventilasyon (Aşırı hızlı soluk alıp verme)
Sıcak basmaları ya da üşüme
Titreme ve sarsılma
Mide bulantısı ya da kramplar
Bulunduğu ortamdan ayrı olma ya da gerçek olmadığı hissi.
serotonin hormonunun azalması sonucu meydana gelen kaygı bozukluğudur.

kişi her an kötü bir şey olacakmış gibi hisseder.tedirgin ve telaşlı bir ruh halinde olur.

zihinsel gibi gözüksede hormon eksikliğinden kaynaklandığı için fiziksel bir rahatsızlıktır.
Ruh sağlığımın bi parçasına koydukları isim.
(bkz: sertralin)
Başka hastalıklarında belirtisi olabilen şeydir. Fizyolojik ya da ruhsal bir semptomda olabilir.
önemli olan şeyleri değil de pek değeri olmayan şeyleri akıla takıp günlerce aylarca belki yıllarca düşündürür. hafifleten ilaçlar var , beyninizi uyuşturan ilaçlar var. (bkz: atarax)
adeta dünyanın bütün yükünün insanın sırtına yüklenme hali. ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın tam tarifi asla mümkün değildir.
herşeyin mantıklı açıklamasını anladığın ve tüm algıların açık olduğu halde, kendine, kaygılandığın şeylere söz geçiremediğin, kendini mutlu hissettiğin anlarda bile hep aklının bi köşesinde tedirgin olmana neden olan, bi türlü boşveremediğin, çünkü bi kez boşvermek istesen ya bu kez korkuların gerçek olursa diye kendini koyveremediğin, yaşamayan insanların kesinlikle sizi anlayamayacağı, kendinizi asla anlatamayacağınız bir allahın belası hastalık. tedavi için bir miktar efexor ve birkaç sağlam sizi bilen dost iyi gelir. iyileşirsiniz, fakat birkaç yıl sonra hiç anlamadan bişey tetikler ve birden yine kimsenin adını dahi duymadığı bi hastalığın kendinizde olduğundan korkmaya başlamış bulursunuz kendinizi.
ömürden ömür götüren hastalıktır. hiçbir zaman, ama en rahat anlarda bile aslında rahat değilsinizdir, çünkü evrendeki en uçuk olasılıklı dıdısının dıdısı bir olay bile aslında gayet olasıdır ve başınıza gelebilir, size veya sevdiklerinize zarar verebilir. bunun mantıksız olduğunu bilseniz de tedirginliği atamazsınız, yer bitirir sizi. kesinlikle ilaç tedavisi gerekir. genellikle obsesif kompülsif bozuklukla paralel görülebilir. özellikle anksiyete geçirilen düşünceyi rahatlatmak için kompülsiyonlara başvurulabilir. işte bu birleşme olduğu zaman cehennemde ip atlamaya başlıyorsunuz demektir. hemen bir psikiyatriste başvurulmalıdır.
Kisa suren psikolojik tedaviyle ve sevdigim insanin da buyuk destegiyle yendigim igrenc durum. Ilaclara sarilmak yerine konusarak tedavi gormek mukemmel sonuc veriyor. Psikiyatristlerin eline kalirsak prozac yazip gonderiyorlar fakat onun etkisi hastaliktan buyuk. Demem o ki imkani olanlar ilactan Uzak durup tedavi gorsunler. En "baba" sayilacak anksiyete turunu her biri 2-3 saat olan 8 gorusmede yendim.
ülkedeki yüzde doksan dokuz insanın içinde bulundugu psikolojik bozukluktur.
her ergende görülen hastalıklardan biri ışte amk. ne meraklısınız la hasta olmaya?

gerçekten olanlara acil şifalar...
türkiye psikiyatri derneğinin dediğine göre:
bkz http://www.psikiyatri.org.tr/pagepublic.aspx?menu=18
(bkz: çare lustral)
onunla yaşamaya alışmaktan başka çareniz yoktur. antidepresana başlamayın, doz artırarak bağımlı olmaktan başka bir sonuç elde edemezsiniz.
obsesif kompülsif bozukluğun kuzenidir.
herkesin başına gelebilecek bir hastalıktır.
bende olduğunu düşündüğüm bozukluktur efendim. belkide bir hekime danışsam iyi olacak.
düğmem kopar mı hastalığı.
sanıldığının aksine acaba ocakta yemeği bıraktım mı hastalığı değildir.
kötüdür ama çözümsüz bir şey değildir, yenebilirsiniz ayrıca bunun bir tek sizde olmadığını çoğu insanın bunu yaşadığını unutmayın.
güncel Önemli Başlıklar