bugün

anne karnında bebegin (fetus) icinde bulundugu sıvı.

ilk tanıstıgımız su,
bebegin ilk ictigi,
ilk idrarını yaptıgı,
ilk hareketlendigi,
ilk yuzdugu...

sıvı miktarı uc trimsiter'da da degisebiliyor. usg olcumlerinde sıvıda azalma tespit edildiginde; hemen endiselenmemek, sol tarafa yatmak ve su alımını arttırmak oneriliyor.
homojen'dir.

kacırma ya da azalma oldugu durumda eger kısa vadeli ise durum, antibiyotik tedavisi uygulanabilir; fakat durum uzun vadeli bir hal alırsa eger bebek sıkıntıda ve tehlikede olabilir. seceneklerin arasına erken doğum girebilir ne yazık ki. boyle bir durumda yatak istirahati, sol tarafa donup uyumaya ozen gostermek ve bol sıvı almak gerekiyor...
Bebeğin down sendromlu olup olmadığını anlamak için anne karnından alınarak test yapılan sıvı.
Bebeğin, içinde dünya için antrenman yaptığı sıvı.

Hareket özgürlüğü sağlaması, annenin yükünü azaltması ve bebeği dış etkilerden koruması hikmetsiz bir madde olmadığını göstermektedir.
anne karnındaki bebeğin yaşam suyudur. şöyle ki;

Bebek için özel olarak hazırlanmış olan amniyon sıvısı organların doğumdan sonraki kullanımı için hazırlanmasını sağlar. Bebek, amniyon sıvısı ile bir anlamda dış dünyaya alışmak için egzersiz yapar ve düzenli olarak bu sıvıyı içer. Bu sayede dili acı, tatlı, tuzlu ve ekşiyi algılamaya başlar. Bir süre sonra tükürük bezleri de harekete geçer. Ayrıca fetüsün içtiği amniyon sıvısı hem bağırsakları emilim işine hazırlamakta, hem de böbreklerin aynı sıvıyı devamlı olarak kandan süzmesine olanak sağlayıp böbrekleri çalıştırmaktadır. Böbreklerden emilen sıvı da tekrar amniyon sıvısına geri verilmektedir. Ancak bu işlem amniyon sıvısını kirletmez. Çünkü böbrekler, şu anki işleyişlerinden farklı olarak, bebeğin içtiği sıvıyı süzerken steril hale getirecek bir yapıya da sahiptirler. Ayrıca bu sıvı tıpkı bir havuzun temizlenmesi gibi diğer birçok sıvının da yardımıyla sürekli temizlenir.
kaynak :internet.
amniyon sıvısının büyük bir bölümü, bebeğin idrarından oluşur. bebek nefes aldıkça bu sıvıyı yutar. bu sayede tatları algılamaya başlar. böbrekleri çalıştırır. gerisi bir önceki entry de fazlasıyla yazılmıştır.
doğuma kadar bebeğin içinde yaşadığı, koruyucu sıvıdır. annenin doğum esnasında vajinasını kaygan hale getirir, bebeğin daha kolay çıkmasını sağlar.
Embriyonun aylarca hayatta kalmasını sağlayan %80'i tuzdan oluşan sıvıdır. Nefes almadan balık gibi bu tuzlu suyun içinde yaşarlar.

Evrimcilerin önemli dayanağıdır.
Büyük çoğunluğunu fetusun idrarının oluşturduğu sıvı. içeriği idrarla hemen hemen aynıdır. Böbrek yetmezliği olan fetuslarda oligoamniyoz olur yani amniyon sıvısı miktarı olması gerekenden azdır. Rengi açık sarı renktedir. Amniyosentezle tanı amacıyla kullanılır.
abe valla belmiyom, aceba nirde buluram?
cildi genclestirdigi one surulen sivi. ebeler yuzlerine surerler bunu.
Anne yaşı temelinde oluşturulan istatik tablo üzerinden down sendromu risk değerlendirmesi olan amniyosenteze konu olan sıvı. Büyük çiledir o amniyosentez sonucu beklemek.
Ben bilgi içeren entry girince niye eksileniyor mk ya. O üç kişi kimse niye eksilediğini mesaj atsın merak ettim.
Bebeğin suyu denen sıvı.

Bebeğin idrarı.
Anne karnında oluşan idrar, erişkindeki gibi vücudun atık maddelerin böbreklerden temizlenmesiyle oluşmaz. Bebeğin atık maddeleri, plasenta yoluyla anneye verilerek temizlenir. Plesanta bir nevi böbrek görevi görür. idrar plasentada temizlendikten sonra geriye kalan sıvı gayet steril bir sıvıdır. Bebek tüm gebelik süresince bu steril sıvıyı yutacak ve soluyacaktır.

Kısacası bebek gebelik boyunca sidik içinde yüzmez.

Bu sıvı ayrıca bebeği bir yastık gibi travmalardan koruyarak, darbelerden etkilenmesini azaltmaktır. Kas iskelet sisteminin gelişmesine faydası vardır. bebeğin vücut ısısını sabit tutar ve az da olsa besleyicilik görevi de vardır.