bugün

benimde içinde bulunduğum 80 doğumlu sözlük yazarları. yaşadıkları yıllar ve de şuan bulundukları yaş itibari ile şanslı nesildir kendileri.
benden bi yaş büyük yazarlardır kendileri.
birçok kanaatin aksine aslında şanssız olan yazarlardır. internet hayatımıza daha erken girseydi çok daha farklı olabilirdi herşey. en verimli çağımızı bu meret olmadan geçirdik.

yeni jenerasyona baksanıza, adam daha 10 yaşındayken pc de counter strike oynuyor, arkadaşlarıyla pes(!) atıyor, face de onu bunu dürtüklüyor, twitter da durumunu paylaşıyor(!)

bendeniz internetle eşşek kadarken tanışmış idim, naçizane, zira net denen aktivite tamam kullanılıyordu ammavelakin bildiğiniz gibi bağlantı hızı konusunda müthiş bir yavaşlık sözkonusuydu ve bu internet otobanını istediğiniz gibi kullanmanıza müsaade etmiyordu. peugeot 206 gibi makas atamıyorduk o otobanda, anca sağ şeritten gayet dikkatli ilerleyen bir ağır vasıtaydık, hadi globetrotter diyelim. millet internet deyince chat yapmaktan anlıyordu. 96 da çılgın bir (bkz: mırc) kabusunun ortasında bulduk kendimizi. evdeki bilgisayarım bir 486 dan ibaretti ve 75 mhz lik pentium işlemcili pc alabilmek için milliyet gazetesinden kupon biriktirmeye başlamıştım.

şimdi piyasaya bakınız, herşey o kadar hızlanıyor ki, aldığınız bir teknolojik aygıt, bir sene sonra değerini yitiriyor. çünkü daha hızlısı ve daha yenisi çıkıyor her seferinde. bir sene önce 100 liraya satılan 1 gb lık flash disk denen zımbırtı, şimdi bakıyorsunuz çerez parasına. tv furyası aldı başını gitti. ilk çıktığında devrim diye nitelenen plazmaların yüzüne şimdi kimse bakmıyor. nedir efendim: led tv. vay anasını arkadaş ya. bir sene sonra led tv de kalmaz piyasada, bakın daha ne teknolojiler gelecek.

evet teknoloji gittikçe büyüyen bir ejderha gibi, yıllarca yaşayacak, ama biz bir gün öleceğiz. o zaman ne 80 li olmanın bir anlamı kalacak, ne 90 lı.