bugün

mustafa kemal'e laf söyletmeyen kanundur. hiç şüphesiz, mustafa kemal'in gerçek yüzünü halkın anlamamasını sağlıyor. oldukça başarılı bir kanun.
atatürk'e sayıp sövüp sonra da "başbakana hırsız diyorlar" diye ağlayanları üzen kanundur. itinayla şerefsizleri cezalandırır.
böyle nankör oropsu cocukları atatürke laf atmasın diye yapılmış kanundur.
uygulamada işletilmeyen kanun...

neyse zamanı gelince istiklal mahkemeleri kurulacak zaten...
Sözlüğe uyarı olarak hatırlatılabilecek kanun.
habis küfürbazların, yalancıların dilini bağlamak için çıkarılmış kanundur. adnan menderes'in iyi işlerinden biridir.

bazıları atatürk'e sövmek yasakken, islam'a sövmenin serbest olduğunu söyler, yalandır. zaten doğru olsa 12 yıllık akp iktidarında neden yasaklanmadığını sormaları ve de akp'nin samimiyetsiz olduğu kanaatine varmaları gerekir.

gerçek şu ki, islam'da "küfür" kavramı, islami akideleri reddetmeyi ve dini eleştirmeyi de kapsar. kavram "küfür" diye oturtulduğu için, din tacirleri, dini eleştiren kişilerin "küfür ettiğini" söyler. saf tipler de bildiğiniz sövme eyleminin gerçekleştirildiğini zanneder. oysa ki yasaktır, cezası ağırdır. yasak olması doğrudur.

diğer taraftan atatürk'ü eleştirmek serbesttir. ve hatta eleştiri adı altında türlü iftiralar atmak da serbesttir. ancak edilen laflar sövme boyutuna girdiğinde cezayı gerektirir. o da doğru ve haklı bir kanundur.
atatürk' ün korunmaya, sansürlenmeye muhtaç olduğunun itirafıdır bu kanun . bu kanun ve benzeri saçmalıklar olmasa bu kadar sevilmez zaten .
Gazel meraklısğ orospu çocuklarını üzen.
Demokrat parti döneminde çıkartılan kanun. Fazla konuşmayın.
demokrat parti bu kanunu neden getirdi diye düşündürür bazen.. büyük doğu dergisinin ikinci sayısında yazanları onaylıyorum şuanda..
Birilerine fena girecek olan kanundur.
demokrat parti tarafından çıkartılan kanun.

adnan' ın dar ağacında sallanmasını engelleyememiştir.
Dünyada sadece bizde vardir. Demokrat partinin chp kırıntilarinca çıkarılmıştır, millet 50`lerde mustafa kemalin gercek yüzünü görmeye başlayinca panikle çıkarılmıştır.
kanunu sayfalara defalarca yazıp bazı itlerin dübürüne sokmak gerek... ya da şikayet ama bunların destek aldığı yönetim... ülkem işte... yine de güzelsin...
recep tayyip erdoğan ın 2000 koruması var deyip eleştirenler, ölmüş bir adamı kanunla koruyorlar. ilginç.

bu toplumsal dönüşüm bu hızla devam ederse yaknda kaldırılacak diye düşündüğüm kanundur.
saçma bir kanundur. Ölmüş adamın neyini koruyacaklar, adam zaten ölmüş. Eğer birini korumak gerekiyorsa bu recep tayyip erdoğan gibi yaşayan bir insan olmalı. Mantıken saçma bir kanun gerçekten.
kalkması gereken kanundur. kimler bu kanunu uyguluyor o da ayrı bir sıkıntı. ismet inönüye yapılan bir muhalefet bile mustafa kemale bağlanmış zamanında. yada aynı muhalefeti kemalist biri yaptığı zaman bu kanun ona uygulanmaz. kim bilir ne bilgiler var araştırmacılarda ama hürriyetin elinden alınması korkusuyla hiç bir şey yapamıyorlar.

yalçın küçüğün mustafa kemalin dinsiz olduğunu gösteren el yazıları bulunan kitap hiç bir zaman savcılara sıkıntı gelmemiştir ama aynı bilgilerin bulunduğu (sadece alıntı yaparak) bulunan 'beyaz kitap' yazarı belli olmadığı halde davalıktır. işte adalet !
Demokrasinin yuzlerce, yuz kizartici ayiplarindan sadece biridir.
düşünce özgürlüğüne aykırı bir yasadır.
anayasamızda yasalarımızda daha ne maddeler var ne kanunlar artık gerisini siz düşünün.
dinci menderes tarafından koyulmuş kanundur.
31 temmuz 1951 de adnan menderes hükümeti tarafından çıkarılmıştır. Malesef bazı cahiller bu yasayı atatürk ün kendisi yada kemalist lerin çıkardığını düşünmektedir.
Büyük bir özlemle ilga edilmesini bekledigimiz demokrasi ayıbı kanundur. Yeni Türkiye demokrasi ve özgürluklerin ülkesi olacaksa önce bu yasadan başlanmalı işe.
kime neden batar anlaşılamayan kanundur. lan oğlum bu kanun ilga edilince siz ulu önder e hakaret edebileceğinizi falan mı sanıyorsunuz? tck daki ölünün manevi şahsına hakaret suçu normunu ne yapacaksınız peki? fikir sahibiniz azıcık da bilginiz olsun komik olmayın.
Her ne kadar kendisini takdir etmeyen hatta kendisinden nefret eden insanlar da olsa bile ülkenin büyük bir çoğunluğu için ülkenin ortak bir milli değeri olarak kabul edilen bir şahsa alenen bir saldırı gerçekleştiğinde ortaya çıkabilecek infial ortamının oluşabileceği düşünülerek koyulmuş olabilir. Ayıplı bir kanunsa da adnan mmenderes döneminin ayıbıdır. gerçi menderes bu kanunu üzerine yapışmakta olan irticacı yaftasından kurtulmak için çıkarmıştır.

Götü yiyen varsa buyursun kaldırsındır.